szombat, augusztus 18, 2012

A megátalkodott


Azt olvasom a Klubrádió honlapján, miszerint “A Médiatanács (...) ismét kizárja a 95.3 MHz frekvencia pályázatán indult összes pályázót, eredménytelennek nyilvánítja a pályázatot. Teszi ezt annak ellenére, hogy a Fővárosi ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta: a pályázat eredményes volt.”
Vannak gyerekek, akik, ha egyszer kieszeltek valami gonoszságot, azt akkor se tudják abbahagyni, ha már agyon akarják verni őket. Orbán Viktor a fejébe vette, hogy márpedig a Klubrádiót akkor is elhallgattatja, ha már az egész világ tudja, hogy ez elemi gonoszság, a népe akarata ellen való, és amúgy is a joggal való visszaélés. De akkor is! Csakazértis! Orbán és a Médiatanács viselkedésének alapvetését Budai Gyula fejezte ki közérthetően: “És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?”
Orbán abban téved, hogy mindenki engedelmeskedik neki. A bírók is, mert ők nagyon félnek tőle. De nem: a bírók félnek, de ragaszkodnak az igazsághoz. A Médiatanács meg Orbán igazságához: csakazértis. Megátalkodottan. 
Pedig Orbán megtehetné, hogy parancsot ad a törvényes viselkedésre. Rájöhetne, hogy a föladás néha győzelem.
Fölnőhetne végre a szerepéhez. Egy miniszterelnök nem államsuhanc, hanem államférfi.

 .

4 megjegyzés:

Pocakos írta...

A Fidesz helyett javasold (javaslom) az Ödesz elnevezést. Örökzöld Demokraták Szövetsége, de talán az Örök zöldfülűek (még) találóbb lenne. ;-)

Kavics78 írta...

T.Pocakos ! Hol Demokratak ezek???????????

joti írta...

Mint tudjuk, a filozófiájuk alapja:
Mi azt tesszük, amit a kétharmadunkkal jónak látunk (bár pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy én, Orbán Viktor a kétharmadommal azt teszek, amit jónak látok), és akinek nem tetszik, tehet egy szívességet.

A témáról az a közmondás jut eszembe, hogy csak az ökör következetes.
Ebben a kérdésben szemlátomást azok!

Kaszandrosz írta...

Az államsuhanc talán nem is annyira találó egy 40 éven felüli valaki esetében. Én állampasit javaslok. Nem keverendő össze azzal az álompasival, akit az államnőstények várnak.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések