vasárnap, augusztus 26, 2012

Immunmentes övezet

Fotó: Várnai Zsolt, Index

A hétvégi gárdavonulás megint azt mutatta, hogy a magyar nép immunrendszere - beleértve az azt megtestesítő jogrendszert - nem működik. Csak néhány embernek jutott eszébe, hogy személyesen, a Hősök terén tiltakozzon azellen, hogy egy náci párt újnyilas csoportjai, bírósági megerősítéssel ünnepelhették Európa legszégyenletesebb szervezetének ötödik születésnapját. Annak ellenére, hogy betiltották őket, a Magyarországon évek óta a politika leghatékonyabb eszközeként működő joggal való visszaéléssel tulajdonképpen azt tesznek az országban, amihez kedvük tartja. Egyre pofátlanabbul vonulgatnak, provokálhatnak olyan területeken, ahol bármelyik pillanatban robbanhatnak az etnikainak látszó szociális feszültségek, vagyis emberéletek ezreivel fizethetünk. A magyar kormányok mindeddig tehetetlennek, felelőtlenül gyávának mutatkoztak a gárdák és gárdaféle csoportok teljes fölszámolásában. 
A maradék demokratikus erőknek ki kellene nyilvánítaniuk, hogy amennyiben emberi életekbe kerül ez a hitvány és gonosz taktikázás, akkor polgárháború megakadályozásának elmulasztásáért az Európai Unió megfelelő bírósága előtt kell felelniük mindazoknak a politikusoknak, akik nem teljesítik a nemzetközi szerződésekben nekik előírt kötelességeiket. Beleértve azt is, hogy nem engedhetik meg náci párt működését Magyarországon. 

 .

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Van egy olyan szülői/pedagógiai hozzáállás, hogy ha nem figyelünk mindig oda, amikor Petike hisztizik, akkor egy idő után abbahagyja. Ez a gárda is abba fogja hagyni, nem kell annyit foglalkozni vele. Már most is érezni lehet, hogy kifulladóban van, a sok ellentüntetéssel meg "rettegéssel" csak őket erősítenénk.

Névtelen írta...

Már a cigányok is szervezik a saját hadseregüket, ezt olvastam a múltkor. Ha nem teszünk semmit, akkor elkerülhetetlen a polgárháború. Márpedig nem teszünk semmit.

Kaszandrosz írta...

Ezek abbahagyják? Hitlerre is csak legyintettek annak idején a nyugati világ vezetői, aztán jött München, jött a kristályéjszaka, jött 50 millió halott. Pistike meg, ha hisztizik, kapjon vagy egy vödör hideg vizet az arcába, vagy két fülest. Abba fogja hagyni, és megtanulja, hogy a hisztivel semmire sem megy, csak magának tesz rosszat. Fasisztákkal nem alkuszunk, hanem kivezetjük őket a teremből, az országból, az Unióból. Ha kell, erőszakkal is.

joti írta...

Névtelen 2012. augusztus 26. 17:16@
Észre kellene venni, hogy Petike és a Gárda két különböző kategória.
Az ilyen optimista felfogás ("majd abbahagyja") következménye sok szörnyűség lett már a történelem során.

A rettegés valóban nem a helyes reakció, de a semmittevés a másik hiba.

joti írta...

Kaszandrosszal kereszteztük egymást, úgy látom ő is valami hasonlóra gondol (Gárda-Hitler hasonlat).
Hogy Petike/Pistike hisztijére mi a helyes válasz, az attól függ, hogy alkalmi vagy rendszeres hisztizőről van-e szó. De ezt hagyjuk inkább a gyerek-pszichológusokra!

Névtelen írta...

A "Békemenet" óta álltalános a letargia. Most hallom a híradóba, hogy országjáró körútra indulnak Kerényi idióta képei. Itt már minden belefér.
LB

Kaszandrosz írta...

Egyre gyakrabban jut szembe Ságvári Endre, aki társaival együtt szétverte annak idején a Tompa utcai nyilasgyűlést. Nem csak a száját, de a kezét is jártatta...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések