csütörtök, április 05, 2012

Távoltartási kérelem

Semmi kedvem már a Schmitt-ügyről írni, de sajnos úgy néz ki, hogy a kereszténydemokraták kezdenek elborulni, amire viszont kötelességem figyelmeztetni, hiszen felelős kormányzóerőről van szó. Már azon is fölvisongtam, amikor Pálffy képviselő úr arról nyilatkozott, miszerint Schmitt Pál keresztény emberhez méltón döntött, amikor lemondott. Jó, jó, gondoltam: a karaktergyilkolásban (V. Parancsolat: “Ne ölj!”) oly buzgó és tehetséges kereszténykedők azt képzelik magukról, hogy a föltámasztásban ugyanolyan jók, mint a porig gyilkolásaban. Áhítatos népségüknek meg elég csak annyit mondani, hogy “keresztény”, és ha az írva vagyon, akkor az elég is. Bár ízlésem szerint bármit lehet mondani egy emberről, aki még lemondása előtt egy perccel sem képes annyit mondani, hogy elnézést kér, hibázott, csak azt nem, hogy keresztényi. Mert az onnan ismerszik meg, hogy a Tíz parancsolat szerint él, de ha ez nem sikerül, akkor bevallja a bűnét, bocsánatot kér, és még bűnbánatot is tart.
Most meg már odáig fajult a dolog, hogy egyenesen Jézushoz hasonlítja Schmitt Pált a KDNP. A párt tatabányai szervezete szerint ''Különösen szomorú, hogy az országnak egy nagytekintélyű intézménye, a Semmelweis Egyetem ölti magára Pilátus szerepét, hiszen a plágium vád, amely alapján Schmitt Pál erkölcsiségét, tekintélyét az írástudók alá kívánták ásni, már régen megdőlt''.
Azt leszámítva, hogy ezek a keresztények bizony hazudnak (VIlI. Parancsolat: “Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!”.), hiszen feketén-fehéren kiderült, hogy Schmitt Pál egyszerűen lopott , ráadásul istenkáromlók is (II. “Isten nevét hiába ne vedd!”), hiszen Jézus a Szentháromságban valóságos isteni mivolttal bír. 
Káromlás ez azért is, mert Jézus, szemben Schmitt Pállal sohasem lopott (VII. “Ne lopj!” ) soha nem hazudott (VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!) sőt arra sincs följegyzés, hogy mások jószágaira szemet vetett volna (X. “Mások tulajdonát ne kívánd!”).
Lassan olyan állapotba jutunk, hogy meg kell kérnünk Orbán Viktort, hogy gyerekeink érdekében most már ne csak az erkölcs- hanem a hittantól is szíveskedjék távol tartani a kevély kereszténydemokratákat. És ezt egyáltalán nem viccből kérem.

 .

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Miért is kell e sorok írójának, egy, csakis az Ószövetséget ismerni illő embernek, jobban érteni a kereszténység Újszövetségét, mint azt kötelező lenne azoknak, akik hirdetik, s a nevében cselekszenek?

TAS írta...

HI
Ön olvasta Schmitt doktoriját?
Mivel sem fénymásolni sem fényképezni nem szabadott, Ön a kezében tartotta??
Pontosan tudja, milyen volt a viszonya a NOB-ban Georgijev-vel ?
Kinek a tulajdonát képezte Georgijev ösztöndijjal honorált
dolgozata?
Vagy csak leirta "lopott mint egy turbószarka", mert más Balliberálisok is ezt mondták !?
Alapos munka volt a karaktergyilkosság!!!!

Andrassew Iván írta...

Természetesen nem olvastam Schmitt doktoriját. A fejlettebb társadalmakban az a szokás, hogy az ilyen esetek és dolgozatok vizsgálatára testületeket nevezünk ki. Egy tudósokból álló testület, majd egy egyetem arra illetékes vezetői megállapították, hogy lopott. Mivel a disszertáció 90 százaléka lopott, mondhatom, hogy úgy, mint a turbószarka. Én azt gondolom, hogy a Schmitt-ügy a karakteröngyilkosság tipikus esete. (Egyébként szeretném tudni, mit kellett volna tennünk, írnunk akkor, amikor kiderült, hogy mit tett Schmitt Pál. El kellett volna hallgatnunk?)

kelgyo írta...

Látod, Iván? Megint lezsidóztak. Ráadásul azt is hiszik, hogy egy zsidó nem ismerheti az Új Szövetséget. Gondolom, magukból indulnak ki, amennyiben ők viszont az IGAZI Ószövetséget sem ismerik, csak a Luzsénszky féle hamis Talmudfordítással kiegészített változatát.
Ebből a pozícióból aztán már könnyű hivatkozni a kettős mércére, és fröcskölni olyan tényekre, amelyekhez nem férhet kétség.

TAS írta...

Köszönöm, hogy válaszolt.
Szerintem a Testületek véleménye ELÖTT lett egyszerüen kijelentve, hogy lopott. Azonkivül hogy lehet husz évvel késöbbi feltételek alapján
megitélni egy dolgozatot ? Nekem Schmitt nem a barátom, sem a rokonom.
Nagyon jól emlékszem arra, amikor azt mondta: "Elvtársak, az a dolgunk, hogy bojkottáljuk a Los Angeles-i olimpiát" most megkapta, ami járt neki. Viszont Isten óvjon mindenkit az Önök
módszereitöl.....A diktatura negyven éve után Magyarországon most két húsdaráló dolgozik....

Andrassew Iván írta...

Nem tudunk mindent személyesen ellenőrizni. Azért tartjuk az olyan szerkesztőségeket, mint a HVG, hogy hozzáértő szakértőkkel ellenőrizze az információkat. Például azt, ha valaki azzal állít be, hogy Schmitt Pál dolgozatában 180 oldalnyi szövegazonosságot talált. Aztán még tizenötöt. Nyilvánvaló volt, hogy ez igaz. Ezután még hazugságokba is keveredett. Lehet húsdarálónak nevezni, ha szembesítjük az embereket az igazsággal, de ez a dolgunk. El kell dönteni, hogy a békesség kedvéért lapítsunk-e, vagy inkább azon legyünk, hogy ne legyenek erkölcsi értelemben teljesen alkalmatlan vezetőink. Nem hiszem, hogy Schmitt Pállal szemben a bűnéhez képest rendkívüli kegyetlenséget tanúsítottunk. Már januárban lemondhatott volna, békével, a körülményekhez képest elegánsan.
Még valamit a húsz évvel ezelőtti feltételekről. Igenis össze lehet hasonlítani a mostaniakkal. A feleségem éppen akkor járt egyetemre, amikor Schmitt megvédte a doktoriját. Az első dolog, amit meg kellett tanulniuk, az az volt, hogyan kell esszét írni. (Szinte pontosan úgy, ahogy disszertációt.) Jelezték nekik, miféle büntetések járnak azért, ha más gondolatát sajátjukként tüntetik föl, stb. Vagyis gyakorlatilag ugyanolyan szabályok voltak, mint most.

Névtelen írta...

Ján 7:8 - 7:10

"Ti menjetek fel erre az ünnepre: én még nem megyek fel erre az ünnepre; mert az én időm még nem tölt be." Ezeket mondván pedig nekik, marada Galileában. Amint pedig felmenének az ő atyjafiai, akkor ő is felméne az ünnepre, nem nyilvánosan, hanem mintegy titkon.

Jézus - önvédelemből - igenis, tudatosan megtévesztette atyjafiait, legalábbis János evangéliuma szerint. Ember volt, tévedhetett, megtéveszthetett másokat, és mások is megtéveszthették.

Ettől még, persze, védhetetlen butaság az, ha egy kormányzópárt valamelyik szervezete az állam vezetőjét a Názáreti Jézushoz hasonlítja. A Latin-Római Birodalom óta ez már többször megesett ugyan kormányzó politikai pártokkal, csak mostanában már, valahogy ez kiment a divatból. Baj, hogy úgy látszik, vannak, akik vissza kívánják hozni ezt az ókori stílust.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések