szerda, április 18, 2012

Fontos kérdések

Jan Olis: Elegáns kártyázó társaság

Kaptam egy csomó levelet a tegnapi “elnöki interjú pályázatomra”: könnyű gúnyolódni az általam egyébként nagyra becsült, bár a Schmitt-interjúval kétségkívül kicsit rossz irányba siklott Obersovszky Péteren, de inkább írjam le azt, miket kérdeznék valójában Áder Elnök Úrtól, ha megengedné.
- Elnök Úr, gratulálok a megválasztásához! Az ellenzék távolmaradása az aktustól arra utal-e, hogy Ön nem az egész népet képviseli?
- Azért jelölte Önt Orbán Viktor, mert megértette, hogy vagy visszaállítja a demokráciát, vagy megbuktatja az Unió és a NATO, és ő nem a demokráciát választja? Az Ön dolga az lesz, hogy jogi csűrcsavarokkal kármentse a Fidesz hatalmát és érdekeltségeit? Ha a nép nyilvánvaló többsége követeli, leváltja Orbánt?
- Ha Orbán a szorítóból úgy próbálna kimenekülni, hogy kilépteti az országot az EU-ból, akkor kollaborál ebben, akkor is, ha Ön szerint sem lehet ez a magyarok érdeke?
- Elődjéhez hasonlóan Orbán kérésére azokat a törvényeket is aláírja, amelyek nyilvánvalóan jogellenesek, és szinte biztosan nem felelnek meg közös hazánk, az EU szellemének?
- Ha Orbán politikája miatt lázadás tör ki Magyarországon - mint főparancsnok - elrendeli a fegyveres erők bevetését?
- Mégegyszer gratulálok az elnökké választásához, és elnézést kérek, hogy ebben az ünnepélyes pillanatban csak a fontos kérdéseket tettem föl.

 .

4 megjegyzés:

kelgyo írta...

Alakul, alakul. :)

kelgyo írta...

Iván, nagyon "bátortalanok" itt az olvasók, és nyíltan nem "mernek" véleményezni. Nagyon aljas feltételezés, ha gyanítom, hogy a levelezőid egy nem kis része névtelenül írt?

Andrassew Iván írta...

Egyáltalán nem bátortalanok, csak a megjegyzések túlnyomó része annyira ocsmány, hogy nem lehetnek publikusak. Néha-néha kiteszek egyet ezekből, hogy lássátok, mik vannak. De kapok sok levelet is.

kelgyo írta...

Sejtettem, ezért is tettem ki az idézőjeleket. :) De ez valahol akkor is tragikus, nem? Még mindig ennyien nem érzik, mekkora baj van, és gyalázzák azt, aki meg meri írni a véleményét?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések