csütörtök, április 19, 2012


Dániel Péter börtönbe megy
Galimberti Sándor:
Tabán
Gyülekezési joggal való visszaélésre hivatkozva 70 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta Dániel Péter ügyvédet a rendőrség. Néhány - a felvételek szerint többnyire már nem kamaszkorú asszony társaságában - március 17-én úgynevezett flash mobbal, villámtüntetéssel - vagyis jogszerűen, mert az nem engedélyköteles  - tiltakozott a Hősök terén a gárdistaavatás ellen. Rendőrségi kérdésre magára vállalta, hogy ő szervezte a békés tüntetést. Ha nem fizeti be a büntetést, azt harmincöt nap elzárásra változtatják. 
Dániel Péter most majd áristomba vonul annak érdekében, hogy politikai fogolyként így demonstráljon egy elképesztő abszurditás ellen.
Szembesíti a világot azzal, hogy a magyarországi hatalom valamilyen háttéralkuban van a betiltott újnáci rohamosztagok gazdájával, a Jobbik nevű párttal, így azok - amúgy a Fidesztől is tanult - jogi cselekkel azt csinálnak, amihez kedvük van. Helyettük azokat bünteti, akik ezellen tiltakoznak.
Ha Magyarországon demokrácia lenne, Pintér tábornok látogatott volna a  Hősök terére, és utasítást adott volna a gárdisták azonnali begyűjtésére. De a hatalom ma jobban fél Dániel Pétertől, mint a gárdistáktól. (Amúgy minden oka meg is van erre.)

Az üggyel nem függ össze, de mégis:

Magyarország Bírósága 700 ezer forint kártérítésre kötelezte Rózsa Mihályt - akivel egyébként szinte soha semmiben nem értettem egyet -, mert nagyon megbántott egy Tomcat nevű rendkívül érzékeny lelkű pólóárust, aki még soha senkit nem provokált, nem bántott és nem is ütött meg. Mivel Misit ez a büntetés gyakorlatilag tönkreteszi, arra kérek minden jóakaratú embert, hogy csatlakozzon a "700-an 1000-et Rózsa Misiért!" mozgalomhoz. >>> 700-an 1000-et


 .

1 megjegyzés:

kelgyo írta...

Iván, megbeszéltem magammal, hogy ha odakerül, akkor megszervezzük, és nem kis csődület fogja bekísérni. Ha hír, hát legyen hír.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések