vasárnap, április 29, 2012

Gyurcsány és a koszlatók

Franz Marc : Nagy kék lovak
A karaktermarcangolásban vérprofi hírtévés kollégák - kiváló munkával - kiderítették: Gyurcsány Ferenc - bár más szakra - ugyanarra a főiskolára járt, mint egykori sógora, és ugyanarról a témáról írt szakdolgozatot, ugyanazzal a címmel. És persze ez rettentő gyanús. Pláne, hogy a szakdolgozatok eltűntek. Mielőtt valaki magát megnevezni nem kívánó tanút találna arra, hogy Gyurcsányt látta ólálkodni a könyvtár környékén, jó előre szólni: ez legföljebb hangulatkeltő motívum gyanánt vethető be.
Le kell szögeznünk, hogy nem lehet kettős mérce: ha Gyurcsányról kiderül, hogy sógora dolgozatát forrásmegjelölés nélkül “törzsanyagként” használta, netán egy az egyben lemásolva sajátjaként adta be, akkor el kell tűnnie a politikai életből. Akkor is, ha ezt nem ötven évesen, magas rangú közférfiúként, hanem huszonévesen a sokezer trükköző diák egyikeként tette. Akkor is, ha nem doktorit írt, hanem egy kis “szakdogát”. 
Másrészt föl kell hívni a karakterkoszlatók figyelmét: ennek a finom munkának sok ügyes eszköze lehet, de valami nem hiányozhat: a bizonyíték. A HVG.HU a Schmitt-ügyben az első pillanatban bizonyítékkal állt elő: nyilvánvaló volt, hogy a köztársasági elnök lopott. Ezzel szemben a Hír TV csakugyan érdekes összefüggésekre lel, ám az összehasonlító szövegelemzéssel adós. (Selmeczi Gabriella is korán nyilatkozott, és korai volt a tüntetés is Gyurcsány háza előtt.)
Amíg előállnak a bizonyítékkal - nem az ólálkodó Gyurcsányról, hanem a szakdolgozatokkal - addig talán érdemes megfontolni: akármilyen laza diák volt, annyi ravaszságot föltételezzünk róla, hogy nem ad be egy dolgozatot ugyanazzal a címmel négy év után ugyanazon a főiskolán, mint a sógora, ha az erősen vagy minden elemében lopott. Hiszen nagy valószínűséggel olyan tanár kezébe kerülhet - akár bírálatra, vagy csak betekintésre is - aki olvasta a másik dolgozatot, vagy tud arról. Pillanatok alatt lebukhat akkor is, ha valaki a cím szerint keresgél a katalógusban.
Vagyis tovább kell kutatni, mielőtt kikiáltjuk, hogy Gyurcsány már afféle későkamaszként is legalább akkora csaló volt, mint Schmitt meglett férfiként. A karakterfosztogatás még a szakdolgozatírásnál is piszmogósabb munka.

 .

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én csak azt szeretném, te zsidó, hogy mielőbb meghalj.

Látod azt a gyertyát a mondottkönyv címlapján? Amit a kezedben tartasz? Érezd a pokol tüzét, mert az neked a pokol tüze lesz, te zsidó!

Te zsidó!

Halj meg, te zsidó!

nemezis írta...

Mint ismeretes, az átok visszahull
annak a fejére, aki kimondta. Senkinek sem kell külön ezért strapálnia magát.
Szegény Névtelen, ennyit azért tudhatnál, mielőtt átkozódásba fogsz.

BigBill írta...

Szörnyű bűne lehet ennek a névtelennek,hogy így képes átkozódni!Hihetetlenül érdekes az emberi szövétnek! Kinek "neuronból",kinek gerincből,kinek egyikből sem adott a Mindenható!
Nos,a névtelen átokhuszár így járt:egyikből sem kapott,s mégis el akarja hitetni velünk,hogy ő egy keresztény írástudó!
Ha képesnek tartanám erre,azt mondanám,javasolnám:tartson önvizsgálatot és kérje a Gyehenna tüzét,tisztulásul!

kiskupac írta...

Te ostoba névtelen.Én szégyellem magam, hogy ilyen emberek közt élek, ki vagy te, és miért különb bárkinél ? Néz a tükörbe, és gondolj bele, ha zsidónak születsz, utálnád magadat? Most pedig köpd le magadat! Mindannyiunk nevében, akiben még jó érzés lakozik!!!!!!!!!!!!!! Én nem vagyok zsidó, de nem tartom magam többnek,csak embernek aki nem olyan mint te !!!

kelgyo írta...

1. a bloghoz
A hírtévések és akiknek a nyúlványai, már bizonyították többször: ők úgy hiszik, nekik semmit nem kell bizonyítaniuk.

2. névtelenhez és kommentálóihoz
Nyugi, nem tudja mit beszél, ha tudná, kussolna inkább ezerrel. De valami sejtése van azügyben, hogy nem OK amit tesz, mert csak névtelenül meri.

tüske írta...

ejnye, te kis névtelen, te azt hiszed, örökké élsz majd? neked pont úgy egy életed van, mint bárki másnak. és bizony elég gagyi egy élet a tied, ha ilyesmivel töltöd meg - nem olyan hosszú ám.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések