péntek, november 11, 2011

Hajrá, kampfoljunk!

Pápai Gábor képe

Orbán nem akar kulturkampfot. Úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne Tarlós, Dörner, Csurka és pláne Kerényi országra szabadításához. Jó rendőr akar lenni. Azt hiszi, hogy van még olyan hülye, aki ezt beveszi.
Orbán kezdte a kulturális háborút, és úgy is jár, mint a legtöbb hadvezér, aki Napoleonnak képzeli magát: bohóctréfába keveredik. Most már például nem az a legnagyobb kérdés, hogy mit kezdjünk Kerényi sokmillióért megszerzett képeivel, mert azok láttán már a jobboldaliak is henteregnek a röhögéstől, hanem az, hogy Orbán tiszteletre méltó felesége megpofozza-e Kerényit. Mert ezt ígérte neki arra az esetre, ha Orbánt belefösteti valamelyik képbe. És ott van. Picike, savanyú, de Orbán.
Maguk a képek és a Kerényi-féle kulturkampferek szerepeltetése azt ígéri, hogy a hiányzó magyar kabarét nem kell nélkülöznünk addig, ameddig ők hatalmon vannak. Az ilyen emberek - ezt látjuk a politika minden szintjén - úgy igazolják önmagukat, hogy csakazértis folytatják a megkezdett utat akkor is, ha már nyilvánvaló, hogy zsákban vannak.
Ezért aztán vélhető, hogy lesznek újabb képrendelések. Annál is inkább, mert például kimaradt a szovjet csapatok kivonulása. Olyasmire gondolok, hogy  “Staller Ilona tréfásan a lábai közé kapja a Honból utolsónak távozó szovjet harckocsi ágyúcsövét.”  Azt se értem, hogyan maradhatott ki az a kép, amelyen az látható, amikor “Orbán Viktor Miniszterelnök Felcsút határában megvilágosul, hogy pont ott ajánlotta föl Szent István a Magyarok Nagyasszonyának az Országot.” És nagyon hiányzik az a történelemfordító pillanat is, amikor - mintegy az előbbi ellenpontjaként “Gyurcsány Ferenc Sukorónál eladja a hazáját és a harcmező magyar hőseinek csontjait egy zsidónak”.
Van még ötletem, de azokért most már fizessen a bőkezű Kerényi. Hacsak nem lesz erről nemzeti konzultáció, kérdőívvel, mert akkor ingyen adom. 
Az is lehet, hogy a kulturkampf úgy folytatódik, hogy a baloldaliak is rendelnek közadakozásból képeket. Például javasolnám megfestésre a Sárkányos Szent Police ellenpárjának a “Kerényi Imre intésére Satu Parancsnok beszól a kossuthtérieknek, hogy ne hugyozzanak a szobor mögé” címűt.
Addig is: hajrá Lévai Anikó!

 .

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Önző, gyarló ember vagyok! Én nem sajnálom azt a 20 milliót a képekre, komolyan, azóta naponta könnyesre röhögöm magamat! Viccek, poénok özöne dől belőlük, kifogyhatatlanul! Már tűkön ülve várom az udvari bolond következő húzását!

LB

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések