kedd, augusztus 02, 2011

Megint kevésbé

Jogi értelemben is felelősségre kell vonni Medgyessy Pétert, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont és kormányaikat az államadósság brutális növekedéséért - állapította meg egy albizottság. Azt, hogy ez miképpen történhet meg, az albizottság megkérdezi majd az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságtól.
Sokan persze azonnal azt kiáltják, hogy Orbán megint Gyurcsányon keres fogást, hiszen eddig hiába próbálkozott, nem tudta vezetőszáron hurcibáltatni a kamerák előtt. Valójában azonban vélhetően arról van szó, hogy Orbán továbblépett, hiszen karakterhóhérai - Semjén Zsolt főinvizítor vezényletével - már olyan helyzetbe hozták Gyurcsányt, hogy - és ezt Gyurcsány Ferenc maga is tudja - pillanatnyilag esélye sincs arra, hogy olyan erőt toborozzon maga mögé, amelyik elsöprőnek mondható. Ez nem jelenti azt, hogy nélküle meg lehet dönteni Orbán förtelmes rendszerét.
Orbán jól érzi, hogy Bajnai Gordont is meg kell taposni. Akár egy újabb jogtiprással, egy visszamenőleges hatályú törvénnyel börtönbe vinni. Úgy tűnik, minden egyes, cinkosaival jóváhagyatott, sőt közösen kifundált jogtiprás után azt érzi, hogy egyre erősebb. 
Bajnai Gordon csakugyan rendkívül veszélyes Orbán hatalmára. Ma rajta kívül alig látszik olyan ember, aki össze tudná fogni a két maradék demokratikus pártot, a szakszervezeteket, az civil tömörüléseket, és azokat a tömegeket, akik pontosan tudják, hogy kicsoda Bajnai Gordon. Azt, hogy nyilvánvalóan minden hatalmi ambíció nélkül vállalta el, hogy a legválságosabb időszakban vezesse az országot. A körülményekhez képest igen sikeresen. Ha kölcsönt vett föl, azért tette, hogy a világválságban megakadályozza a teljes összeomlást. Stabilizálta az országot, a lehető legalacsonyabbra szorította a költségvetés hiányát. Olyan nemzetközi tekintélyre tett szert egy esztendő alatt - országának is -, hogy ha most elterjedne, hogy hamarosan visszatér, máris stabilizálná a forintot.
Persze azért Gyurcsány és Medgyessy is nagyon jól mutatna vezetőszáron, Bajnai mellett. Csak ugye, az ország kevésbé. Megint kevésbé. De már az ötlettől is.

 .

9 megjegyzés:

Peter Alamo írta...

Kedves Iván! ...és a többiek , ezen az oldalon.
Van úgy, hogy a zembernek elege lesz abból, hogy - bár igazunk van - csak a szánk jár és nem történik semmi. Máshol, máskor már rég elszakadt a cérna, felkeltek, elzavarták a népnyúzókat. Na, itt nem. Csak dumálunk. Kidumáljuk magunkból a felháborodást, a sérelmeket. Azonban én rájöttem, hogy ez nagyon hiábavaló "tevékenység".
Ugyanis ott van a másik oldal, akik szerint nem vették ki a zsebükből a nyugdíjpénztári milliókat ( most kivették vagy nem vették? ), akik szerint a preambulum nagyszerű dolog és még nagyszerűbb, hogy a Vezér kokit vagy sallert ad Európának, Amerikának, IMF-nek. Akik szerint rendben lévő, ahogy a Munka Törvénykönyve őket is veszélyezteti...és így tovább.
Nos, mi be vagyunk zárva a mi kis zárt baloldali közösségünkbe és azt hisszük, hogy az egész ország azt vallja, amit mi ezeken az oldalakon írogatunk.
Sajnos mi itt egymást gerjesztük és nem látjuk a valóságot: Magyarország - úgy egészében - jól meg van Orbán Viktor uralma alatt.

Fekete Károly írta...

Ezzel a végtelenül hazug és aljas poszttal visszamenőleg igazolod a holocaustot, Iván.

Névtelen írta...

Nagy gazemberség a blogpostod, Andrassew. De tőled mi mást is várhatna az ember? Ugyanis az országunkat (ami most, az elkúrókkal való kollaboráns viselkedésed miatt már nem a tiéd, nem a tiétek, hanem a miénk) eladósítók mellé állsz, nota bene egyetértesz a nyolc évig tartott piszkos gazemberkedéseikkel, s magával az elkúrással, az országunkat ért súlyos eladósítással is. Medgyessy, Gyurcsány(i) és Bajnai mellett a helyed. A vádlottak padján és a börtöncellában is. S talán, hamarosan az is meglesz. A mérnökeink már dolgoznak a modellen...

Névtelen írta...

én mélyen egyetértek a poszttal és az első hozzászólóval is, kérdezem halkan és hangosan, szeretném egyre hangosabban: meddig lehet még EZT büntetlenül csinálni úgy, hogy a második és harmadik hozzászóló is felébredjen???

kacago

gerle írta...

Megdöbbentő az a sötétség, amely a Fekete Károly és az őt követő névtelen kommentjéből árad!
Csodálom az erődet!

kelgyo írta...

Épp most hallgatok egy interjút ... Egyértelművé tett számomra valamit: Einstein valamit sejtett, valóban minden relatív. Az államadósság növekedésére hivatkozni jó duma, de mi van, ha csak a csökkenő GDP tükrében látszik így? Mi van, ha valójában stabil az adósság, csak a világválság miatt evidens módon csökkenő GDP-hez képest lett több?

Ja, és kedves Gerle: ne törődjön a Fekete félékkel, ők se törődnek az igazsággal.

kelgyo írta...

Ja, és kedves Gerle, a névtelenekkel kiváltképp nem kell foglalkozni, és alighanem ők is így gondolják, különben nevesítenék magukat (tisztelet a ritka kivételnek, akik egyszerűen lusták nevet írni ...)

pirosfehérzöldke írta...

Igaza van kelgyónak, az ilyen schwarz karli-félékkel nem szabad törödni. Akikböl így fröcsög a gyülölet, azoknak a fejében nagyon elromlott valami. Az ilyenek sosem fogják tudni megtagadni önmagukat és életük végéig megmaradnak primitív setétlelkünek.
Csak legalább Ivánt hagynák békén…!

Pu'Show írta...

"Magyarország - úgy egészében - jól meg van Orbán Viktor uralma alatt."

Ebben sajnálattal kell egyetértenem Peter Alamoval. Kétségtelen, hogy a belterjesség folyamatosan veszélyezteti a szabadgondolkodók körét, hisz a szabad gondolatnak is csak akkor van értelme, ha értelmes vitában engedjük kikristályosodni azt. DE! Kivel vitatkozzunk?

Magam részéről, egy valódi konzervatív elmével naphosszat lennék képes vitatkozni a liberalizmus vadhajtásairól is akár! Vannak még valódi konzervatív gondolkodók?

Be kell látnunk, hogy a nemzet, a nép ellenségei lettünk, akikre a kutya sem kíváncsi,.....egészen addig, míg a fergeteges cirkuszi előadáshoz némi kenyerecskét is tudnak biztosítani. Ha elfogy majd a kenyér, és csupán a cirkusz marad? Akkor jöhetünk újra, kilapátolni a ganét, rendbe tenni a gazdaságot. ÉS! Akkor a most lihegők, most huhogók azonnal megfordítják a köpönyeget, és arccal a mi seggünk felé fordulnak. Aki ennyi segget kinyalt, az elveszíti identitását, és önmaga ellen fordul, de úgy, hogy az összes bűnét a környezetére vetíti.
Egy önmagával meghasonlott csürhe kiált most csürhét reánk!

TGM-nek most is alapvető igazsága van! Ezzel a mostani "csürhével" képtelenség úgy megütközni, hogy ne sérüljön a megütköző fél, a kibontakozófélben lévő polgári-demokrata ellenzék méltósága! Ahogy az, példának okáért ebben a hozzászólásomban nekem sem sikerült. Egy mondatban az egész: a párbeszédet el kell felejteni, a mostani idő a kőkemény ütközetek ideje! Van néhány ember, akin ez nem múlik.

Pu'Show

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések