hétfő, augusztus 15, 2011

Egy szabadságharcosra

Az MTI képe
Azt előre tudni lehetett, hogy lesz balhé a Szigeten, mert a hatvannégyvármegyések nem hagyhatják annyiban, hogy nem tüntethetnek a benzinárak miatt a nagyszínpad előtt, főműsoridőben. Már csak az volt a kérdés, hogy vesznek-e jegyet, és valami maskarában, mondjuk betyárnak álcázva lopakodnak a helyszínre, vagy megpróbálnak a kapun betörni.
Az utóbbit választották, ami eléggé gyáva dolog, hiszen nyilvánvaló volt, hogy ott nem juthatnak be. Vagyis a balhé nem más, mint műbalhé. Ha a beszivárgást választják az jó sportot ígért volna, hiszen nagy valószínűséggel szembe találkoznak a külföldi antifasiszta fiatalokkal, a morcos punkokkal - magyarokkal aligha, mert nálunk ilyenek vagy nincsenek, vagy nem látszanak.
A vége az lett, hogy a legendásan éleseszű stratéga, Zagyva György Gyula vezetésével úgy tettek, mintha valóban be akarnának jutni, aminek az lett a vége, hogy a rendőrség közbelépett és előállította Zagyvát. Azért nem tartóztatták le, mert élt a mentelmi jogával, hiszen ő jobbikos országgyűlési képviselő. Lehet valami jelzésértéke annak, hogy a Jobbik finoman elhatárolódott tőle, hiszen a szóvivő asszony odanyilatkozott, hogy semmi dolguk az üggyel, hiszen Zagyva nem jobbikos képviselőként, hanem hatvannégyvármegyésként csapott össze a rendőrséggel.
Végülis minden úgy alakult, ahogy azt előre ki lehetett számítani, kivéve azt, hogy a bátor Zagyva gyávának bizonyult, nem merte vállalni tettének következményeit, a mentelmi jog mögé bújt. De nyilván csak hatvannégyesként, mert jobbikosként nem olyan régen azt kellett képviselnie, hogy a mentelmi jog mögé ne lehessen bújni, azt lényegében csaknem az eltörlésig kell korlátozni.
Vasárnap este aztán bombaként robbant a hír: Zagyva mégis meggondolta magát, megjött a bátorsága: az illetékesektől kéri, hogy adják ki. A nagy stratéga magyarázata az, hogy így az ügyészség gyorsabban dolgozhat, és hamar kiderül, hogy nem ő követett el bűnt, hanem ő az áldozat.
Kicsit zavaros az egész, de  nincs min csodálkozni: Zagyva képviselő nyilván csak akkor határozott, amikor a saját, magyarnak csúfolt szigetén tud korbácslengetve nemiszervvel való alfélilletéssel rémisztgetni a neki ellenszenves újságírókat.
Egy szabadságharcostól többet vár az ember.

 .

2 megjegyzés:

kelgyo írta...

Szabadságharcos! Istenem! Ne degradáljuk már a szabadságharcosokat egy náci szintjére. Ne várjunk egy nácitól olyasmit, amit egy szabadságharcostól. Hitler is előreküldte az SA-t, és behúzódott az utcasarok védelmébe, onnan nézte végig az - hátulról! - akciókat.

Névtelen írta...

Náci? ugyanmár... Gyula egy végtelenül egyszerű, buta ember, akit a hazai politikai szelek befújtak a parlamentbe. Ezen ő lepődött meg a legjobban. Láthatóan élvezi, hogy figyelnek minden marhaságára, ez még mindig új neki, olyan mint egy valóra volt álom -nyílván komoly elégtétel ez tanáraival szemben, akik folyton azt hangoztatták, hogy "Gyula, te sohasem viszed semmire!"

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések