hétfő, július 25, 2011

Gáz

Valaki szóljon már Orbán Viktornak, hogy gáz van. Igen, ezt a szót használja, ha lehet, mert Orbán, forradalmárokhoz méltó módon érti és szereti az ilyen korszerű, ám mégis népies jellegű kifejezéseket. Azért kérem, hogy szóljon neki valaki, mert föltételezem, hogy újságot, sajtószemlét nem olvas. Még csak annyira se, mint én, aki visszaélve főnöki hatalmammal a beosztottaimmal olvastatom föl a jobboldali lapokban rólunk, pláne rólam megjelenő írásokat. Kezdem azt hinni, hogy senki nem mondja el neki, miket írnak róla a világsajtóban, miket mondanak a politikusok és a különféle jogvédő szervezetek emberei.
Hátha van egy olyan barátja, aki még szereti annyira, hogy akár önfeláldozó módon megmondja neki, hogy vérciki - ez is népies mostanában - elmenni Erdélybe és ott arról handabandázni, hogy az egész világ ámulattal figyeli, hogy ő mit művel Magyarországon, és méghozzá azért fürkészik - gondolom kémek hadával -, hogy ellopják és bevezessék az ő törvényekben megtestesült ötleteit a haldokló nyugati demokráciákban.
Kínos. Nagyon. Biztos nem mondtak neki gyerekkorában olyan közmondásokat, amelyek arra hívják föl a figyelmet, hogy az öndicséret visszataszító dolog. Pláne, ha egyetlen szava sem igaz. Üres hencegés. Mondanám, hogy nevetséges, mert amikor először bukkant föl ez a beomló Nyugat, meg a ma még ugyan munkanélküliséggel küzdő, de kínai mintára munkaalapú izé, akkor nevetgéltem, de másodszorra már nem. Ez hagyján, de ma földművesekkel beszélgettem, és már ők se vihognak. Hiába szorgoskodnak azon Orbán emberei, hogy ne legyen ellenzéki sajtó és semmilyen média. Maguktól is tudják. És nézegetik a kaszájukat.
Szóljon már valaki! Kérem. Amíg nem késő.

 .

4 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Szerintem nincs olyan barátja, aki meg meri mondani.

murrey írta...

szerintem ha megmondaná neki is a nemlétező barátja, aki nem meri, akkor is tenne rá magasról. mennyire érint eg egy patológiásan nárcisztikus elmét egy kritika? semennyire. megsértődik és kirúgja a környezetéből a kritikust. nem akarok vészmadárkodni, de azok a kaszák tudják csak észhez tériteni, nála másképp nem megy, csak ahogy ő, erőből. de ne nekem legyen igazam.

kelgyo írta...

Szegény Miniszterelnök Úr. :( Lopják a gondolatait Nyugaton? Akkor remélem, előbb-utóbb elfogynak azok a lila gőzös izék ... Bár inkább előbb kéne tényleg, míg nagyobb baj nem lesz ...

Névtelen írta...

"ma földművesekkel beszélgettem, és már ők se vihognak."
Néhány hete egy Vas megyei kis faluban rövid időre megálltam. A kocsmába kellett némi wc-re és kávéra betérnem.A törzsközönség közvetlen és érdeklődő volt, így szó-szót követett. Megtudtam, hogy jelentős a munkanélküliség, a szerencsések útépítéseken dolgoznak idénymunkában. Gazdálkodni sem érdemes, jobb híján akácfákkal ültetik tele a kerteket. A jövő kilátástalan, az élet nehéz -és ehhez hasonló gondolatok röpködtek.
Már ott voltak a számon a mondatok, hogy értékeljem a kormány elmúlt egy évét, amikor a falról, egy rámázott keretből, szeretettel és nagy gonddal tisztogatott üveglap mögül maga Orbán Viktor nézett rám, akár az Úristen. Még kicsit bólogattam, hümmögtem, aztán távoztam. Nem értem, nem értettem, sietve vettem az irányt az autóm felé, a tarkómon egy saller szelét éreztem.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések