szerda, június 01, 2011

"Ciki: Mészáros Imre, a gój motorosok elnöke a bírónő előtt fenyegette meg Andrassew Ivánt"

Mészáros Imre erős szeretethiányos
fölindulásban
az engem helyettesítő gumibabával
Kicsit elfáradtam tegnap. Inkább lelkileg - ha ugyan van nekem olyan -, de ez aztán fizikailag is meggyötört. Nem csak az időjárás, betegségeim meg az anyagi gondok miatt, hanem azért is, mert voltam azon a tárgyaláson, ahol a gój motorosok egymillió forintot követelnek tőlünk, mármint a Népszava kiadójától. Előtte pedig végighallgattam Halák László barátom hasonló tartalmú tárgyalását. Sajnos a következő felvonáson, a Gyurcsány Ferenc ellenes pénzcsikaró haknin már nem tudtam ott maradni.

A Magyar Nemzet persze tudósítót küldött a tárgyalásokra, a tehetséges Bittner Levente személyében. A három órás komédiából ő azt tudta címben kiemelni, hogy "Ciki: Gyurcsányék könyvéből csak 87 darabot adtak el".

Pedig fontosabb dolog is történt, azt a szenzációs címet is adhatta volna szinte korrekt tudósításának, hogy "Ciki: Mészáros Imre, a gój motorosok elnöke a bírónő előtt fenyegette meg Andrassew Ivánt"
Bittner Levente ezt írja bevezetőjében: "Három személyiségi jogi per is kezdődött a Fővárosi Bíróságon kedden, amelyek felperese a Gój Motoros Egyesület. Bár Gyurcsány Ferencet is beidézték, csak Gréczy Zsolt jelent meg a tárgyaláson, valamint Andrassew Iván, a Népszava publicistája, ő azonban csak hallgatóként."
Nem idézem az egészet. Abban az értelemben korrekt, hogy megemlíti, amit Mészáros Imre mondott: "Reméli, hogy a bíróság igazat ad nekik, de ha nem, akkor majd a motoros törvény szabályai szerint járnak el."
Ám ezután nem azt írja, hogy a bírónő magyarázatot kért erre, a nyilvánvalóan nekem szóló fenyegetésre, és arról se, hogy erre Mészáros Imre elnök úr elkezdett hadoválni, és zavarában, mert rájött, hogy kicsit rosszat mondott, arra hivatkozott, hogy a motorosok törvénye szerint majd mi leülünk, és megbeszéljük ezt a dolgot. (Ami nyilvánvaló ostobaság, hiszen az nem fordulhat elő, hogy én vele, velük leüljek diskurálni. Ahogy eddig se tettem, pedig tehettem volna.)
A kolléga arról is elfeledkezik, hogy az ügyvédem is fölhívta a figyelmet Mészáros Imre nyílt fenyegetésére, és erre válaszolta azt, amit Bittner Levente idéz: "Ez beszélgetést, nem pedig fenyegetést jelent, „nem fogjuk orrba vágni sem Önt, sem az Ivánt” – mondta az ügyvéd felé fordulva."
Ha Bittner kolléga utána nézett volna, hogy a gój motorosok elnöke mit ért a motoros törvények szabályai szerinti eljárásnak, megtalálja az interneten, Mészáros Imre egyik személyes beszámolójában:
"Szóval a GÓJ CSAPAT pontosan megérkezett a helyszínre 25 fővel, m1800 egy edzővel a párjával, majd később megérkezett xmesterx, gourman, r2, kispeti, cruel, kolaci és elképzelhető hogy mások is, közel 10-en.
A mérkőzés megkezdése előtt váratlanul m1800r 10 perc technikai szünetet kért, mint később kiderült ezt az időt azért kérte, mert addig előkészült különböző segédeszközökkel, értsd vazelin, hajgumi és bemelegített.
Addig én a ringben várakoztam és megpróbáltam szórakoztatni motoros társaimat.
Sportszerű küzdelmet kért Füzessy Zoltán a mérkőzés bírája, amit mi az-az m1800r és én igyekeztünk betartani.
A harmadik menet közepénél m1800r békét ajánlott, amit először nem is értettem, hiszen ő fogvédőben küzdött és így nehéz beszélni.
Miután megértettem, tekintettel arra, hogy valahol még is csak motoros, valamint emlékezve a tavalyi szövegére, miszerint szétszed, úgy tartottam tisztességesnek, hogy elfogadom a béke ajánlatát.
Tehát nem hirdettünk győztest, mert a küzdelem félbe szakadt !
Tehát kedves gourman nem döntetlen csak a mihez tartás végett.
Majd hozzátettem m1800r-t elkísérő motorosoknak, hogy tartsák tiszteletben az íratlan motoros szabályokat és tartózkodjanak a GME sértegetésétől, valamint személyemben is, mert ellenkező esetben a béke megszűnik közöttünk.
(...)
Jelenleg tehát béke van és mi is betartjuk ahogy eddig, de figyelni fogjuk őket ! Mostantól kijár nekik a motoros üdvözlet és a tisztelet, nem várják el, hogy kedveljenek bennünket, de elvárjuk a tiszteletet !
Az íratlan motoros törvények szerint ha megszegi bármelyikük is, a teljes tagsággal kerülnek szembe!"
Hát ez nem igazán beszélgetés, hanem az erőszakos elintézés egy formája. Erre utal az, hogy Mészáros Imre nekem is többször fölajánlotta ezt a lehetőséget, sőt a fiamat is meghívta bunyózni. Nem mondom, hogy ez egy tisztességtelen elintézési mód, de érthetetlen, miért kell "beszélgetésről" halandzsázni egy bírónő előtt, amikor verekedésről van szó. (És ha elutasítom, akkor annak mi a következménye? Csak csúfolnak vagy egy újabb törvény lép életbe? Mondjuk az, hogy simán megvernek?) Az más kérdés, hogy miért nem műveltségi- vagy pláne helyesírási vetélkedőt ajánl az elnök úr. Különös tekintettel arra, hogy rám nem annyira vonatkoznak a motoros törvények.
Belátom persze, hogy borzasztó lehet egy ilyen embernek, ha valaki nem fél tőle, és nem is tiszteli. Szemmel láthatóan súlyos szeretet-elvonási tünetekkel küzd. Már az alsó tagozatban is megfigyeltem, hogy ilyenkor a legjobb egy kis bunyó.

.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem tudom mit mondjak...
Én is elfáradtam volna.
Pihenj! Számold az évgyűrűket, kapcsold ki a géped:)Legalább egy kicsit...

mangorlo írta...

én példát vennék tomcatről: perelni , perelni, perelni mindenért.

ixchel írta...

http://www.youtube.com/watch?v=nY6h-D6Dvm4

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések