kedd, március 22, 2011

Résen

Hogy mekkora dilettáns Vona Gábor, az abból látszik, hogy pont a múlt hétre hagyta tetőzni a gyöngyöspatai szabadcsapatok önfeledt randalírozását. Addig tartotta ostromzár alatt a cigányokat, amíg ezt tisztességes emberek egy jókora csoportja meg nem elégelte. Odamentek, és március tizenötödikét együtt ünnepelték a cigányokkal. A Jobbiknak sikerült elérni, hogy már a mérsékelt jobboldaliak, a kicsit rasszisták is fölháborodjanak azon, hogy valami fokosos, ostoros betyárok, önjelölt csendőrök, polgárőrként seholse jegyzett, viszont annál föltűnőbben betiltott gárdistának tűnő kopaszkás bakancsosok rémisztgették a cigányokat. Köztük nyilvánvalóan teljesen védtelen és vétlen asszonyokat és gyerekeket. Ráadásul bejelentették, hogy ezt az égbekiáltó jogtalanságot Hajdúhadházán folytatják, nemsokára.
Hogy mekkora dilettáns a kétpofonos Orbán Viktor és csapata, az abból látszik, hogy inkább lejáratták a rendőrséget, hogy a kormányzati titkosszolgálati szakreferens OKJ tanfolyam első féléves leckéjének szellemében hagyják növelni a feszültséget, hátha egy összecsapás után politikai tőkét kaparhatnak maguknak valami rendcsinálással.  Hogy ez akár emberéletekbe is kerülhetett volna, azt nyilván ilyenkor szükséges biodíszet-hulladékként már előre kiszámolták és optimalizálták.
Azzal is számoltak, hogy magukra hívják az emberjogvédő világszervezetek figyelmét, és éppen az antirasszista világnap előtt,  abban az országban, amelyre amúgy erős figyelem irányul az emberi jogok sorozatos megsértése miatt? Ahol egyre nyilvánvalóbb, hogy a leszakadt, elnyomorodott cigány és nemcigány családok százezreit cinikus módon a sorsukra hagyja az állam - nem csak rendőri, hanem minden értelemben? Egy olyan országban, ahol a héten kezdődik az emberemlékezet óta legmocskosabb rasszista sorozatgyilkosok pere, nyilvánvalóan a világsajtó erős érdeklődése mellett? Egy olyan országban, amelyik történetesen az Európai Unió soros elnöke, és elsőrangú programja egy összeurópai cigányprogram elfogadtatása?
Úgy tűnik, van a dilettantizmusnak olyan foka, amelyik nem hagy rést: konokul és szisztematikusan minden szinten közröhejjé teszi a kormányzást.

 .

1 megjegyzés:

חנה írta...

Ráadásul ezek az arany emberek hozzásegítették cigány testvéreiket egy szeretetcsomaghoz!
Ez lesz a megoldás a gárdista vonulások ellen!
Ahova egy szál gárdista is beteszi a lábát, szervezzünk adományosztást!
S írjuk a csomagokra: A magyar gárda kezdeményezésére, szeretettel, mert szeretjük a cigányokat!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések