hétfő, január 03, 2011

Médiahatósági válasz


Tisztelt Andrassew Iván úr!
Tájékoztatom, hogy levelében foglalt kérésének a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem tud eleget tenni. Az Alkotmány 61. §-a, valamint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.) értelmében a hatóság megjelenés előtt előzetes vizsgálatot nem folytathat, kizárólag a már közzétett médiatartalom képezheti vizsgálata tárgyát. Ugyanakkor arról is tájékoztatom, hogy az Ön által elküldött cikkeket a hatóság megjelenésüket követően sem vizsgálhatja, mert az Mttv. 216. § (4) bekezdése alapján sajtótermék kiadójával szemben hatósági eljárás csak 2011.
július 1. után, ezen időpontot követően elkövetett jogsértés miatt indítható.
Budapest, 2011. január 3.

Üdvözlettel:
dr Boros Márta
főosztályvezető



Dr Boros Márta úrasszonynak
Médiatanács Tartalomfelügyeleti Főosztály
főosztályvezető


Tisztelt dr Boros Márta!

Először is nagy tisztelettel köszönöm, hogy válaszolt megkeresésemre.
A levelében foglaltakat tudomásul veszem, azzal a megjegyzéssel, hogy ügyes ez a július elsejei határidő - a magyar EU elnökség vége -, de legalább lesz időnk nemzetközi összefogással kikényszeríttetni a törvény eltörlését. Bár, ami azt illeti, reméljük, hogy ezt fél éven belül az alkotmánybíróság is megteszi.
Amúgy fölháborítónak tartom, ha - a törvény megmaradása esetén - július elseje után nem kaphatunk előzetes cenzorálást, hiszen mindaddig, amíg Önök fölöttébb homályos kritériumok szerint bármilyen ürüggyel, kiszámíthatatlan büntetési tételekkel büntethetnek minket, ránk nézve igen hátrányos jogbizonytalanságban élünk és dolgozunk.
Természetesen ebben az esetben is meg fogjuk találni a módját, hogy Önöket előzetes véleményezésre kényszerítsük. Például úgy, hogy egy arra kijelölt magyarországi bejegyzésű internetes oldalon, a papírújságban való megjelenés előtt megjelentetjük a közlésre szánt írásokat, majd nagy tisztelettel gyanúsító bejelentéssel illetjük magunkat.
Lesz még sok ötletem. De reménykedjünk abban, hogy az Alkotmánybíróság – legalább időlegesen – berekeszti a második magyar médiaháborút, és ez alkalmat ad arra is, hogy az Európában szokásos módon előzetes tárgyalásokkal, egyeztetésekkel egy Európában is elfogadható törvény szülessen.

Tisztelettel

Andrassew Iván

U.I.: engedelmével válaszlevelét nyilvánosságra hozom.

 .

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kicsit le vagyok lombozva, úgy beleéltem magam, hogy rendelhezek magamnak saját sajtóőrszemet már jövő héten. Most meg várhatok... Némio vigaszt persze nyújthat nekem (is), hogy ha a javasolt portálon is lehetőség lesz hangos anyag feltöltéséhez. Kösz a kitűnő menedzselést!!! T. Juli

Névtelen írta...

Szerintem ez a Boros Márta most majd beperli Andrassew Ivánt, amiért nyilvánosságra hozta a csak neki címzett üzenetet...

Andrassew Iván írta...

Nem hiszem, mert jeleztem a levelemben, hogy nyilvánosságra hozom, utána pedig megvártam a közzététellel a hivatali idő végét.

Lantos I. írta...

Ha a Tartalomfelügyeleti Főosztály
vezető doktornője (gondolom Táncsics Mihály életéről, esetleg a sajtószabadságról írhatta doktori értekezését) csak július 1. után kezdi meg áldásos tevékenységét, akkor miért veszi fel addig is a fizetését, aminek nagyságát egyébként, mint adókból fizetett juttatást, így közérdekű adatot, jogunk lenne ismerni.

mongolkőrózsa írta...

Barlangfestő leszek...ez még nem tilos...de meddig?

Unknown írta...

Bravo Iván!

Egyszerűen: bravo. Nem tudok s nem is akarok mást írni. Provikálni így kell. Pámfletet kell írni. Meg elkezdtük kihordani a "köztiszteletben álló" hivataloknak és embereknek a nyilatkozat, amit te is közöltél. Várjuk a választ, ami a F oldalt és a nyilatkozatot illeti.

Nagy Ákos

Névtelen írta...

Felesleges ezt a dr. Boros Mártát piszkálni. Ő egy közepes beosztású hivatalnok, aki a hatályos jogszabályok szerint jár el. A valódi felelős a politika, a jogszabályok kiötlői, megalkotói. Velük szemben négy évente van mód alaposan eljárni - ezt az eljárást kell a közbenső négy év alatt előkészíteni.
Szegő András (Szentendre)

Névtelen írta...

Reménykeltő látni,hogy harcol valaki értünk.
Köszönöm!
Igyekszem én is megtenni a magamét. Üdv. Parakid

békeiszap írta...

Kedves Szegő András!
Nem mindegy kit és mit szolgál ki az ember...szerintem.

Kuksi írta...

Tisztelt Andrassew Iván!

Én is csak gratulálni tudok, no meg szurkolni. (Egyszerű, hétköznapi emberként ennél többet nemigen tehetek.) Sok sikert kívánok (mindannyiunk érdekében - azokéban is, akiknek fogalmuk sincs, minek örülnek)!
Ön komolyan bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság tesz (tehet) majd valamit ez ellen?

békeiszappal egyetértek: nem hiszem, hogy kényszerítették szegényt, hogy főosztályvezető legyen...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések