kedd, január 11, 2011

Fölöttébb és lehangoló

Németh Zsolt külügyi államtitkár így kesereg a magyar elnökség hivatalos oldalán: "Fölöttébb lehangoló, ahogyan egyes magyar „értelmiségi” körök feltűnnek a hazájuk elleni hisztérikus kirohanások hátterében. Mert ne legyen illúziónk: magyarok tettek ki politikai feliratot a Brüsszel jelképének számító szoborra, a szocialista párt ifjúsági csapata próbálta megzavarni Barroso látogatását a parlamentben, magyarok szervezik a nemzetközi aláírásgyűjtési akciót a demokrácia védelmében..."
Fölöttébb lehangoló, hogy a külügyminiszteri poszt várományosa, meg az egész kormány, meg a haza védelmében kiáltó jobboldali értelmiségi körök megint ezt a hazaárulós kártyát veszik elő, mert nincs más nekik a kezük ügyében.
Ez a lehető legprimitívebb vérpopulista válasz, és ez az, amivel tovább lehet növelni azt a közröhej-állapotot, amelyben a magyar kormány fuldokol. Hogy itt árulók vannak, akik a haza rontására esküdnek össze valami átkozott szövetségben.
Mondja ezt az a csapat, amelyik ellenzékből árulkodni, följelenteni járt nyugatra, hogy ne kapjon a magyar kormány semmiféle segítséget, mert az szerintük hazudik. Akkor nem volt drága a haza. 
Csak, hogy tisztázzuk a dolgot: mi, akik a világ demokratáinak segítségét kérjük, azért tesszük ezt, mert úgy gondoljuk, hogy a magyar kormány elárulta az elemi emberi alapértékeket - nem csak a sajtótörvénnyel, hanem egész eddigi tevékenységével. A Magyar Köztársaság alkotmánya kötelességünkké teszi, hogy minden törvényes eszközzel föllépjünk az önkényuralmi törekvésekkel szemben. A jelenlegi magyar kormánynak és a parlamenti többségnek országlásuk kezdete óta gyakorlatilag nem volt olyan cselekedete, amelyik ne az önkényes kormányzás kiépítésére és gyakorlatára utalt volna. Mi nem csak a Magyar Köztársaság, hanem az Európai Unió polgárai is vagyunk. Azért szavaztunk az Unióba való belépésre, mert az európai értékek szerint akarunk élni. Ha ebben bárki korlátoz minket, akkor európai polgártársaink segítségét kérjük. Szerencsére kérés nélkül is segítenek.
Bármennyire lehangoló, az európai elnökség félévében talán meg kellene szokni, hogy Európában európaiak élnek. A jogaikkal is.

 .

3 megjegyzés:

kelgyo írta...

Az elv világos: amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.

Névtelen írta...

Németh úr, emlékszem a maga elégedett,gúnyos vigyorára minden síppal-dobbal, tojásdobálással és persze kvaanyázással tönkretett nemzeti ünnepen, amikor a hajcihő után feltűnt a szigorúan külön tartott "nemzeti-együttműködő" összejövetelen, ami mindig egy kis szünetet jelentett a rend őreinek, hogy felkészülhessenek a nagy esti kőhajigálásra, kukaborogatásra!
Úgyhogy ne játssza itt nekünk a sértett szűzlányt, nagyon nem hiteles!

Névtelen írta...

Immáron fél éve várom, hogy leírják, elmondják pontról pontra , mit akarnak csinálni. Nem a közhelyek tárházát olvasni, hanem konkrétan. Mit, mikor, miért.
Eddig mi volt? Mese. Lehet hogy volt háttér munka? De arról nem tud senki.
Mondják hogy a kommunikációt elrontották. Igen. De a tanácstalanságból fakadó összevisszaságot hogyan lehet kommunikálni?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések