szerda, december 22, 2010

A nap embere Hugo Chavez

Venezuelában ezentúl tilos a "hatalommal szemben tiszteletlen" kommenteket írni weboldalakra. "Nem cenzúrázzuk az internetet" csak "bűncselekmények ellen védjük magunkat" – magyarázta Hugo Chavez elnök a "társadalmi felelősség törvénynek" nevezett médiatörvényt.

Elfogtuk az elnök levelét:
“Kedves Viktor, nagy nap ez a mai, amikor világforradamunk újabb győzelmet aratott: Magyarországon és Venezuelában méltó csapást mértünk az ellenforradalmi patkánysajtóra. Gratulálok Neked a bátorságodért! Soha ne hidd el azt az ocsmány érvet, amit majd ezerszer szegeznek neked: azért kell szájkosártörvény, mert te félsz az újságíróktól, nem ők tőled. Hatalmas eredményünk, hogy az internetet is ellenőrzésünk alá vonjuk. Remélem, hogy példánk hatására az egész világon megkezdődik e mélységesen imperialista elektronikus összeesküvés megrendszabályozása. Javaslom, hogy haladéktalanul kezdjünk titkos tárgyalásokat Észak-Koreával, Kínával, Iránnal, Kazahsztánnal és Fehéroroszországgal. 
Személyesen gratuláltam Lukasenkonak a csőcselék elleni elvi alapú föllépéséért. Javaslom, hogy közös nyilatkozatban támogassuk Alexandert.
Ölel: Hugo”

 .

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már két napja figyelem a híreket, várom, hogy valaki szóvátegye, hogy mi is tőrtént a parlamentben a média törvény szavazatával. Olvasom, hogy a hivatalos ellenzéki párt, a lassan nevetségessé váló MSZP képviselői közül négyen szavasztak ellene (?) 16 gerinctelen tartozkodott, de hol volt a többi 39 honatya akinek a dolga lenne kiállni a sajtószabadsag mellett? Miféle társaság ez? Ez a párt lenne az alternativa 2014-ben? Monk Attila, Bogár Zsolt és Tölgyessy Péter egyedűl áll azon az erkölcsi magaslaton ahová a hivatott politikusaink még csak közel sem kerülhetnek. Ami viszont a legsajnálatosabb, hogy erröl senki sem beszél. Ide züllött volna ez a magyar társadalom? Nem várom, hogy tömegek menjenek az utcára szabad sajtót követelve, elvégre is már mi túl jutottunk 1848 márciusán, ez egy más forradalmi idő, de a mély csend az értelmiségiek népes táborában fülsiketitő. Hál'istennek én már túl vagyok a nyolcvanon, valószínüleg nem fogom megérni a jövendő új sötét középkort.
Hogy teljes legyen a kiárándúltságom, szóvátettem mindezt az MSZP honlapján a Forumon, a moderátor törölt, mert személyeskedőnek és a párt vzetőségét támadónak találta. A Kapcsolat forum dittó. Oszt jónapot.
Kell ide a Fidesz, hogy belémfojtsa a szót? Megteszik azt a mieink is.
Hol vagy Gyurcsány?

Bódog Gábor írta...

"imperialista elektronikus összeesküvés"

szerintem az Orbán nem hisz ebben

kelgyo írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Egyben sajnálattal tapasztalom, hogy döbbenetesen kevés hozzászólás jön, és itt nem a magamfajta szürke niemandok benyögéseit hiányolom első sorban, hanem olyan emberekét, akiknek több eszköz van a kezében, hogy mozgósítsa a tömegbázisát. Így nem lesz nehéz dolga a kormánynak, hogy elhallgattassa az amúgy is szórványban megszólalókat.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések