hétfő, december 06, 2010

Kövér László gyávább, mint gondoltam

A hirszerzo.hu képe


Miután egy indexes videóból kiderült, hogy a fideszes képviselők nem mernek nyilatkozni, de még a saját nevüket is röstellik, ha véleményt kellene mondani a saját törvénykezési gyakorlatukról, Kövér László házelnök az Inforádióban a többi között ezt nyilatkozta: meg kellene vizsgálni, hogy az állandó parlamenti belépővel rendelkező újságíróknak és szakértőknek valóban szüksége van-e erre a jogosultságra. Az Országgyűlés elnöke arról is beszélt, hogy szeretné elérni, a politikusoknak csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést. Ezen kívül közölte azt is, hogy ritkítaná a plenáris üléseket.

Vagyis Kövér Lászó még tovább szűkítené a demokráciát. Egyrészt azzal, hogy a neki nem tetsző újságírókat kitiltaná a parlamentből, másrészt azzal, hogy azt a világ minden demokráciájában kötelező minimumot, miszerint a képviselőnek illik bármikor válaszolni olyan kérdésekre, amelyek az általa megszavazott törvényekre vonatkoznak éppen az ellenkezőjére fordítaná. Mert ha a képviselő azt mondhatja, hogy ő nem készült föl a beszélgetésre, akkor az azt jelenti, hogy nem tudja, mit szavazott meg, vagy nem tudja megmagyarázni, hogy miért. Innen már csak egy lépés, hogy a Fidesz azt a már ma is működő állami gyakorlatot vezesse be a képviselőkre is kötelezően, hogy az állami aparatcsikoknak tilos engedély és cenzúra nélkül nyilatkozni, interjút adni. Nem kellene ezt valahogy beletuszkolni az új sajtótörvénybe, vagy micsodába?
Kövér László gyávább, mint gondoltam. Bár teljesen indokoltak a félelmei, ha egy pártnak olyan képviselői vannak, amilyeneknek az Index videóján mutatkozzak. Buta, tudatlan, befosi nyuszikák, akiknek azért annyi eszük van, hogy tudják: valami gyalázatos dolgot művelnek.
Azt meg végképp nem értem, hogy Kövér László miért nem ritkítja nullára a plenáris üléseket. Ebben is igaza lenne, hiszen teljesen fölösleges a nyilvánosság ahhoz a szégyenletes bohóckodáshoz, ami ma a parlamentben zajlik. >>>>> Az Index videója

.

1 megjegyzés:

Malvina írta...

Mikor véletlenül meglátom vagy meghallom Kövér urat, mindig azonnal eszembe jut, hogy na, a pszichológus milyen jól és jó sokáig ellenne vele, de még a pszichiáter is azonnal betessékelné a kibeszélőszobába. Egyébként én csak azon csodálkozom, hogy az urakhölgyek annyi önbecsüléssel sem rendelkeznek, hogy legalább az efféle kiemelkedően ordenáré alakoktól (van belőlük egy pár) határolódnának el...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések