hétfő, december 27, 2010

Apró furaság

A csepelinfoplusz képe

Olvasom a Heti Válasz kiváló interjúját, amelyben a miniszterelnök felesége vall lényegében teljes életfilozófiájáról a karácsony ürügyén. Semmi baj az írással, hiszen olyan országokban is megjelennek ilyenek, amelyek nem állnak a személyi kultusz kialakulásának küszöbén. És valóban jogunk van tudni, hogyan karácsonyozik az ország vezetője, és miket gondol az ő hitvese. Amit megtudunk, megnyugtató: egy kiegyensúlyozott család képe rajzolódik ki, olyan gyerekekkel, akik még a pápánál is tudnak viselkedni. A látogatás során anekdotába illő dolog is történt - ezt majd megtudjuk Anikó asszony következő szakácskönyvéből, hacsak nem veszünk azonnal egy Heti Választ. Egészen szívmelengető az az őszinteség, amellyel Anikó asszony bevallja, hogy nem tud bejglit sütni. Ez persze egy csöppet sem zavarja a világ éppen zajló gasztroforradalmát. Megfontolandó gondolatokat ismerhetünk meg a Welnesstúrizmus és a kerti rendetlenség összefüggéseiről, és arról, milyen jó, hogy az önkéntes munka a közoktatás része lesz. Nem is folytatom, aki épülni akar, feltétlenül olvassa el az interjút. Érdemes, hiszen egy teljes világképű, az emberi jóságra és szeretetre ésszel építő, minden szempontból világszínvonalon gondolkodó és főleg cselekvő miniszterelnökfeleségünk van. Ha ehhez hozzávesszük például Schmitt Pál feleségét is, aki olyannyira boldogsághozó típus, hogy még a hajléktalanokat is dalra fakasztja, akkor csakugyan az az ember érzése, hogy jövőre, és még nagyon sokáig nincs mitől tartaniuk az elesetteknek.
Egyetlen furaságot találtam az interjúban: Anikó asszony a családi pápalátogatásról ezt mondja: “A választások óta ez volt az első alkalom, hogy együtt utaztunk Viktorral. Fél évig én sem voltam vele sehol, annyi munka várt itthon is.”
Mintha júniusban arról zengett volna Szijjártó szóvivő, hogy miniszterelnök Bulgáriába ment nyaralni a családjával. Sőt, mintha onnan üzent volna levélben, hogy Schmitt Pált akarná elnöknek. És minha az a furcsaság is megesett volna, hogy a nyaralás miatt elmaradt valami Merkel-Orbán találkozó.
Tudom, hogy nem tartozik ránk, és röstellem is, hogy megkérdezem: hol volt Orbán, amikor Bulgáriában volt? Ez az ünnepi légkör talán alkalmas az igazmondásra. Ha máshol nem, a Heti Válaszban egy Hogyan szilveszterezett a Miniszterelnök Úr-interjúban.

  .

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szegény Anikó majd jól kikap megint, hogy elszólta magát.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések