hétfő, szeptember 07, 2009

Vérvádra


Cigányok tüntettek Molnár Oszkár edelényi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő  ellen, mert azt találta mondani, hogy a környékebeli cigányok között egészen általános gyakorlat, hogy a nők terhességük alatt olyan gyógyszereket szednek, amitől a gyerek visszamaradott lesz. Persze azért, hogy emelt családi pótlékot kapjanak. Ezen kívül, szerinte, terhes nők gumikalapáccsal is verik a hasukat, ugyanezért.
Nyilvánvaló  volt, hogy ez a hónapok óta lappangó  hír előbb-utóbb a nagypolitika szintjére emelkedik, bár inkább azt lehetett volna gondolni, hogy a gátlástalan Jobbik veti föl.
A gondola.hu írt erről pár hónapja –  bár ott még az újszülött fejére zacskót húztak, és gumikalapács se volt. Kifogásunkra, miszerint talán hitelt érdemlő tanúk kellenének, azt tudták válaszolni, hogy nekik csak egy a dolguk: leírják, amit hallanak, és nem gondolhatjuk, hogy a tanítók, a védőnők meg az orvosok mernek tanúskodni cigányok ellen. (Tőlük félnek, nem a lelkiismeretüktől!)
Molnár, a jeleskedő  képviselő vizsgálatot ígért. Hogy miért nem előbb vizsgált, aztán beszélt, az talány. Vagy nem annyira az. Most, hogy kiderült, a kiskunlacházi gyerekerőszakoló gonosztevő nem cigány, sőt a cigánygyilkolók sem azok, hát kell valamivel témázgatni, hogy szinten tartsuk a feszültséget.
Molnár Oszkár nem amatőr újságíró. Ha nem áll elő  tanúkkal, bizonyítékokkal, akkor alkalmatlan politikusnak, sőt főbenjáró  bűncselekményt követ el. Kínzáshoz, gyilkosságokhoz asszisztál. Ha arra hivatkozik, hogy a neki mesélők nem mernek tanúskodni, akkor váltson le és jelentsen föl mindenkit, aki neki sugdosott. Itt ugyanis mindennél súlyosabb bűnről van szó, följelentési kötelezettséggel. És ne neveljen, ne gyógyítson, ne vezessen és ne képviseljen embereket, aki ilyesmikről alaptalanul pusmog.  Ha nincs bizonyíték arra, hogy a gyerekek nyomorítása tömegesen előfordul Magyarországon, akkor ez minden idők egyik legravaszabb vérvádja - még a hivatásos rasszisták között is szokatlanul aljas.
Már csak az a kérdés: mit lép szégyenében a Fidesz? Ja, és persze az ügyészség. Mert nem tüntető cigányok dolga lenne a számonkérés.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Iván!

Ha végig nézted a youtube-os videót, akkor vannak egyéb gyöngyszemek is a beszédében. Szégyellheti magát egész Edelény, hogy ilyen az első embere...

Unknown írta...

Nem kell ezen csodálkozni, régóta így van ez, csak most kibújt a szög a zsákból, mint 1944-ben.
Így látom én ezt a cigány-zsidó tudatommal, aki igazából tót vagyok, úgy, hogy nagyon jól érzem magam ebben az édes hazában!

kavafisz írta...

Ez valóban hamisítatlan vérvád.

Középkor.

Malvina írta...

Az első gondolatom ez volt: vérprimitív!

Hiszen az azért egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy miféle vérprimitív és ostoba emberek szolgálnak eszközéül azoknak a tömörüléseknek, akik szineiben, akik támogatásával (hallgatás beleegyezés!) e szerencsétlen féleszűek ezt a sok baromságot összehordják, összehordhatják. Én egyébként még a Jobbik prominenseit is ezek közé sorolom, hiszen a divatos szlogennel élve: ez a pártocska nem jöhetett volna létre az orbáni arrogancia és pusztító hatalmi akarnokság nélkül. És ez még akkor is így van, ha mindehhez sajnos a regnáló kormányzat is hozzá tette , illetve éppen hogy nem tette hozzá a magáét. Nem kell ahhoz nagy nyelvésznek lennünk, hogy észrevegyük, ha visszanézzük, -hallgatjuk, -olvassuk a pártok retorikáját, hogy kik és mikor is kezdték el bevezetni az áruló, az idegenszívű, a nem-polgár stb. kitételeket. Hogy kik vezették ki az egyes csoportokat az utcákra, terekre. És még ez sem volt elég! Éppen a napokban hallottam a FIDESZ vezérét, amint indulatos szavakkal magyarázta a népeknek, hogy teljesen érthető, hogy indulatosságuk, mármint a népeké az eget veri. Értsd, nem a józan ész, az átgondolt , a higgadtság erejével való cselekvésre biztatott, hanem jól megtámogatta ezt a veszett őrületet, ami itt és most ebben az országban folyik. Nem. Nem gondolom, hogy O.V. gyilkos szándékoktól fűtve mantrázza lázító szavait. Pontosan az ellenkezőjét gondolom. Ő bizony higgadtan, "okosan", kiszámítottan alkalmazza a kettős beszéd gyakorlatát, hogy potenciális szavazóiban felelőtlen, lelkiismeretlen ridegséggel forrponton tartsa az indulatgőzt egészen a választásokig . És ezzel biztosít megfelelő muníciót a fent említett féleszűek számára.

Ami pedig a cigányság helyzetét illeti, ennél jobban, pontosabban és igazabban talán nem is lehet megfogalmazni.

"A cigányok évtizedeken keresztül ugyanúgy dolgoztak, mint a nem cigányok, volt munkájuk, megéltek valahogy. Akkor sem foglalkoztak velük külön, a speciális problémáikkal, amikor még jobb volt a helyzet, amikor még tartott a nemzetközi mezőgazdasági konjunktúra, amitől a Kádár-korszak kibírhatóvá szelídült. De akkor sem próbálták megoldani az alapvető kérdéseket, így van ez már Mária Terézia óta, pedig ő aztán nagyon remek magyar király volt, talán a legjobb a mi szempontunkból; ez igen hosszú történet a cigányokkal. De legalább nem volt nyílt és általános cigánygyűlölet, kirekesztés, rasszizmus. Ezt fölülről vitték be a társadalomba, és ebben hihetetlen bűnöket követett el egy bizonyosfajta értelmiség. És mára oda jutottunk, hogy a magyar szociológusok – felmérésekre hivatkozva, tehát alappal – száz évvel ezelőtti alabamai típusú rasszizmusról beszélnek. Ennél nagyobb bűnt ebben a negyedszázadban nem lehetett elkövetni. Ez nagyobb bűn, mint a privatizációnak nevezett rablások. Azok is óriási bűnök természetesen, de lelkileg és szellemileg nem annyira pusztítóak, csak általában frusztrálják a társadalmat. Amióta pedig mezőgazdasági dekonjunktúrába kerültünk, ami egybeesik a rendszerváltással, és leépült a másodlagos – szocialista – világpiacra szabott iparunk, és kialakult egy hatalmas munkanélküliség, a cigányokkal nem törődik egyetlen magyar kormányzat sem. Hozzáteszem: Magyarország mindig akkor volt erős és sikeres, amikor képes volt asszimilálni a kunokat, a jászokat, a svábokat, a zsidókat meg a többi nem magyar nemzetiséget. A befogadó Magyarország és az élhető Magyarország azonos. Amikor a magyar többség disszimilálni kezdi a nemzetiségeit, rohanvást hanyatlik az összeomlásig. Erre láttunk példákat a 20. században. "

Spiró György

http://www.mozgovilag.hu/friss/03radai.htm

Névtelen írta...

Tőlük félnek, nem a lelkiismeretüktől?Ez itt a kérdés!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések