szerda, szeptember 23, 2009

Félős hivatottak


Mégsem tesz följelentést Molnár Oszkár, Edelény polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő, aki azt merészelte állítani, hogy cigány nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek magasabb összegű családi pótlék reményében. (Ami ugye eleve hülyeség, mert az sem kap többet, aki visszamaradott gyereket nevel.) Azt is mondta, hogy neki bizonyítékai, tanúi vannak arra, hogy gyerekroncsoló gyógyszert vesznek be, és gumikalapáccsal ütik a hasukat. És persze ő megteszi a följelentést. Hallatlanul izgalmas személyiségét és véleményét megismerhette mindenki, aki szokott televíziót nézni. Annyit legalább elért, hogy cigány asszonyok följelentették. Ez is valami ahhoz képest, hogy ezt hatékony nyomozás után a rendőrségnek és az ügyészségnek kellett volna megtennie, hiszen vagy hazudik, vagy hallgatásával halálos bűnöket pártol, ha akár egy szemernyi igazság van abban, amit mond.
De nem ám azért nem jelent föl mégse a derék polgármester, mert belátta, hogy megalapozatlan, gonosz pletykákat, valóságos vérvádat harsogott, hanem, mert tanúira a Molnár polgármester ellen folyó médiahadjárat olyan hatást gyakorolt, hogy félnek fölvállalni a tanúskodást.
Érdekes: eddig ezek az állítólagos orvosok, védőnők, pedagógusok a cigányoktól féltek. Most a sajtótól ijedtek meg, mert az teljesítette kötelességét, és megkérdezte, hogy miféle emberek azok, mekkora hivatással és felelősséggel, akik bármilyen okból hagyják megölni és megnyomorítani a gyerekeket. Ha ugyan beszélhetünk nem létező tanúk hivatástudatáról.
Megnyugtató, hogy a gonosz hülyeség lemeztelenedik, de azért még marad egy kérdés: mit lép egy ilyen szégyenletes ügyben a Fidesz, a zemberek hivatott gyámolítója?


2 megjegyzés:

Malvina írta...

Emberek között minden és mindennek az ellenkezője is megtörténhet. Mint ahogy meg is történik! És ez egyáltalán nem származás-, és/vagy bőrszínspecifikus.

Ugyanakkor, aki nem képes felismerni az általánosító kijelentéseket, az egyes témáknak egy-egy kisebbségre vonatkozó sztereotip megközelítéseit, az általánosítást erősítő szenzációkeltést , exotizálást, stb. , az bizony előbb-utóbb saját maga is elvérzik, mert pontosan ez a képességhiánya teszi őt leginkább védtelenné - majd kiszolgáltatottá - a legkülönfélébb manipulálókkal, manipulációkkal szemben. És nem mellékesen soha nem a saját életét éli!

Senki nem állította és nem állítja, hogy ne lehetne adott esetben - ismétlem, adott esetben! - a felvetett témáról beszélni. De bizony nagyon nem mindegy, hogy hogyan és miként. Hiszen a problémafelvetés, a tényszerű kijelentés, a bizonyítással, bizonyítékokkal alátámasztott állítás, az általánosítás , nota bene a rágalmazás között lényegi különbségek vannak. Akiknek pedig az áll az érdekükben, hogy e különbségeket a lehető legerőteljesebben elmossák, összemossák, azoknak mindehhez a fent említett képességhiányosok a legjobb alanyai.
Ez van! Sajnos. Infantilizmus , ostobaság és társai...na és nem utolsósorban az igazságszolgáltatás, működésképtelensége, totális csődje!

Kováts Kristóf (kovapapa) írta...

Hogy mit tesz a Fidesz? Hát azt, amit szokott. Semmit.
Esetleg a háttérben szólnak a polgármester-képviselőnek, hogy egy kicsit maradjon veszteg.
De igazából arra amiért tartják, tökéletesen megfelel ezután is. A szélsőjobbos szavazatok begyűjétését hibátlanul teljesíti.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések