vasárnap, március 16, 2014

Orbán FIFA-elnök lesz?

Új trükköt vet be a Fidesz a kampányban. Megjegyzem: zseniális.
Elkezdték annak híresztelését, miszerint megállapodás született az ellenzési erők főparancsnokságán: Bajnai Gordon nem a parlamentbe megy képviselőnek, hanem az EU-ba. Ez a trükk arról szól, hogy mindazok, akik eddig Bajnai iránti nagyrabecsülésből készültek szavazni menni, legyintsenek egyet, és maradjanak otthon. Mert a baloldaliak többsége azt gondolta, hogy Bajnai - bármilyen poszton - a legalkalmasabb válságmenedzser. Ezt már bizonyította. Ha tehát kormányváltás után, Mesterházy mellett nagyon nagy felhatalmazású gazdasági miniszter lesz, akkor legalább olyan hatékonysággal javíthat Magyarország helyzetén, amilyennel Matolcsy rontott azon ugyanezen a poszton. Vélhető, hogy megszólalásai miatt majd nem kell magukban kárt tenni devizaadósok ezreinek.
Ha viszont Bajnai képes elhagyni az országot, akkor áruló, megfutamodik, kijön jellemének gyöngesége, ésatöbbi. És újabb karakterfojtásához nem kell más, mint gyönge duruzsolás a fideszes tévékben, rádiókban, újságokban. Működik az!
A kérdés az, hogy mi miért nem vetünk be ilyen trükköket?
Például: a Fidesz felső vezetéséhez közelálló forrásból megtudtam, hogy magas körökben eldöntötték:választási győzelem esetén konszlidálni kell az Orbán-rendszert, mert ez a vazallushad érdeke. Ám Orbánnal ezt már nem lehet, hiszen senki nem áll szóba vele, és még akkor sem jönnének ide befektetők, ha ha helyre állna az európai - nem putyini vagy lukasenkás - értelemben vett törvényes rend. Amikor ezt a Rogán és Lázár, a két, amúgy hónapok óta versengő alvezér jelezte Orbánnak, ő szinte fölszabadult, és hamar kijelentette: nem Áder János helyére menne, hanem intézzék el neki, ahogy a FIFA elnöke lehessen. Az utóbbi hetekben titkos tárgyalások voltak Merkel kancellárasszonnyal, hogy meggyőzzék arról, hogy milyen jó lenne, ha bevetné a befolyását, és Orbán valahogy elnyerné a gyerekkora óta vágyott FIFA posztot. Úgyis utálja...
Merkelt nem kellett meggyőzni. Ha nem lenne tiszteletlenség, azt mondhatnánk, hogy vihogott örömében.
Holnapra találjak ki valamit Kövérről?

4 megjegyzés:

Uncle Joe írta...

:)

Kaszandrosz írta...

Kövéről nem kell kitalálni semmit. Mindenki tudja, hogy a Krím teljhatalmú kormányzója lesz...

párizsi lány írta...

Kövérről csak a tényeket elég leirni.

Bubu64 írta...

Igen-e-en!:)

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések