szerda, január 08, 2014

Választási probléma

Ha ez így megy tovább, négy év múlva Orbán Viktor ezzel a mondattal indítja majd a választási kampányt:“Korunk legnagyobb magyar problémája az, hogy nincsenek problémáink.”
Bár ráér ezt harsogni majd februárban, március elején. Úgysincs ellenfél. (Titkos tárgyalásokat folytat majd Gyurcsány Ferenccel, hogy jöjjön vissza a politikába, mert Magyarország nem csak a legsikeresebb lett, de a legunalmasabb is. Ha ez így folytatódik azért zavarják el az emberek, hogy legyen megint politika. (Istenem, amikor még a Zemberek voltak!)
Tulajdonképpen a mostani kampány is erről szól. Persze még nem lehet kihagyni a szemét kelevény ellenzéket, ami négy év múlva már nem lesz. Hacsak olyan nem, amit maga Orbán jelöl ki Felcsúton, a nyárikonyhában, miután belepillantott a mindentudó füzetkéjébe: “zsarolható, tehát lehet ellenzéki képviselő.”
Ellenzék-e az, amelyikről egyre kevesebben közvélekednek, amire szemmel láthatóan nem szeretnének szavazni, még azok sem, akik eszük és hajlamaik szerint ellenzékiek. Merthogy nincs egység, nincs egy vezér, vagyis közös miniszterelnök-jelölt, akihez igazodni lehetne. Igény van rá!
Csakugyan ez a legnagyobb probléma - ami persze négy év múlva már feledésbe merül. Addigra Orbán megkapja az “Örökös” örökminősítést, ami nem azt jelenti persze, hogy mondjuk Rákosi örököse, hanem azt, hogy ne is próbálkozzon senki, az ő széke örökre foglalt.
Nagyon úgy néz ki, hogy a balra népség idén nem nagyon fog szavazni. Nemhogy gyarapodna: fogyik a bal!
Csöndesen súgom, mert elég, ha csak ketten hallják: aki ilyen szituációban lemond a miniszterelnök-jelöltségről, arról megtudjuk, hogy államférfi, és alkalmas miniszterelnöknek. Aki meg nem, annak gyarapodni kell lelkileg, szellemileg és államférfiasságban.
Jó, tudom: ez egy igazi kiváló feladvány magamfajta politikai autistáknak: aki lemond az nem lehet miniszterelnök-jelölt, aki meg nem, mert nem államférfi, az lehet. Fogós, ravasz! Hacsak nem együtt mondanak le, és keresnek egy harmadikat.
Ha nem, az se baj: ha már ez a világ legbénább és leghülyébb ellenzéke, legalább vidám fejtörőkkel készüljünk arra a választásra, amelyik évtizedekre eltörölheti a baloldalt, mint választási problémát.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések