kedd, december 10, 2013

Nagy határ


Pedig máskor milyen kemények tudunk lenni
Extra vizsgálatra - vagyis parlamanti bizottságra és affélékre - nincs szükség - mondja Orbán. Le is szögezi: nagyon jól mennek a dolgok az országában. Pedig nem. Nem hazudik, csak elvesztette a realitsérzékét. Évekkel ezelőtt.
Megdöbbentő, hogy szembe kell nézni: csakugyan olyan országban élünk - mert Orbán ilyen országot teremtett -, amelyben esély nincs arra, hogy az állam, a parlament vagy az igazságszolgáltatás részrehajlás nélkül, demokráciában elvárható módon kivizsgáljon egy legalább ezer-kétezer milliárdos korrupciós ügyet. Számolgatom: nem lehet ekkora a kár, pláne évente, hanem vélhetően ennek az áfája - mondjuk 270-500 milliárd. Az is akkora összeg, amely azonnali és feltétlenül többpárti és több hivatal közreműködésével végrehajtandó vizsgálatot követel. Éppen azért, mert lehetetlen, hogy ekkora összeg összefonódásos pártkorrupció nélkül észrevétlenül mozoghat. Igen, ez magyarul azt jelenti, hogy ha igaz a vád, akkor a politikai osztály számos tagjának, csoportjának távozni kell a politikából - lehetőleg a börtönbe. Orbánnal az élen.
Nem azért nem bízhatunk a korrekt kivizsgálásban, mert nem lenne rá elég sok alkalmas ember, hanem azért, mert az egész állam, és legfőképpen vezetőinek személyi összetétele, összefonódása, nem más, mint egy nagy határ korrupció. Ha valaki eddig nem értette, hogy miért kellett minden hatalmi posztot megszerezni, és azokon saját embereket tartani életfogytig, az most megértheti.
Orbán meg is mondta: mindenki tudja, hogy nagy a korrupció az országban. Érdekes módon én már évekkel ezelőtt hallottam szakemberektől ezt az 1000-2000 milliárdos számot. Biztos Orbán is. Nyilván nem tehet arról, hogy tehetetlen.
Még szerencse, hogy nem csak a mi kis járási pártbizottságra emlékeztető államszervezetünkhöz fordulhatunk. Még szerencse, hogy kettős állampolgárok vagyunk, és talán rá lehet venni az Uniót egy olyan ügy kivizsgálására, ami rájuk is tartozik, mert egész Európának kárt okoz.

Elég baj, hogy mondjuk Matolcsy nem arra kérte föl Olly Rehnt, hogy ebben segítsen. De a legfőbb számvevő Domokos László és Orbán helyett a DK fordult Brüsszelhez. Nincs más hazafias út: valahogy meg kell tisztulnunk, hogy ne legyen polgárháború.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tiszelt Andrassew Iván!

Egy jó fél éve elmaradtam a blodja olvasásával és csak most olvastam betegségéről.
A családunkban a közelmúltban volt hasonló betegség ami szerencsés gyógyulással zárult.

Önnek is hasonlót kívánok és nagyon kellemes ünnepeket előre is.

Üdvözlettel,
Kovács Kornél

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések