kedd, november 27, 2012

Nyuszi ül


Hétfőn megint megtudtuk: a magyar parlamentben a legbüdösebb bunkó módon lehet zsidózni. És még csak nem is kell hozzá Zagyva György Gyula az ő közismert keretlegényes színvonalával és hajlamaival. A világot látott, több nyelvet beszélő Gyöngyösi Márton a dublini Trinity College-ban szerzett közgazdaság- és politikatudományi diplomát, sőt egy évet a nürnbergi Friedrich Alexander Universität-en is tanult. Nem mellesleg az országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke. (Teljes talány, hogy ez miképpen lehetséges.)
"... pont itt lenne az ideje (...) annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára" - harsogta önfeledten. 
A levezető elnökként sunyiskodó, szintén náci párttag Balczó Zoltán - akit már aznap este fegyelmivel el kellett volna bocsátani országgyűlési alelnöki posztjából - természetesen nem állította le ezt a beszédet és nem vitette ki a házból Gyöngyösit.
A máskor oly határozott és kemény beszédű viszontválaszolgató csúcsdiplomata Németh Zsoltról kiderült: ha csakugyan váratlan, éles helyzetbe kerül, akkor csak hebegésre és habogásra képes.
Az egész országgyűlésről - az ellenzéki képviselőket pláne beleértve - meg azt tudtuk meg, hogy ha farkasüvöltést hallanak, akkor a nyuszi ül a fűben nevű ovisjáték színvonalán lapulnak. Egy se akadt, aki fölállt volna, hogy személyesen zavarja ki a teremből Gyöngyösit.
Keddre persze a szinte össznépi fölháborodás hatására - Gyöngyösi szerint hivatásos rettegőkről van szó - már sokan tudják, hogy ilyenkor sárga csillagot kell viselni, be kell tiltani a Jobbikot, rettentő nagyon kell tiltakozni, pláne a magyar kormánynak, ésatöbbi.
Ja, és persze Gyöngyösi már közölte is, "félreérthetően" fogalmazott ám, és a Jobbik a nemzetbiztonsági kockázat felmérését kizárólag a kettős állampolgárok esetén tartja fontosnak.
Nem fogalmazott félreérthetően. A Jobbik egyetlen jó tulajdonsága, hogy nem fogalmaz félreérthetően. Éppen ezért lehetne már évek óta betiltani. Törvényesen. Mert a puszta büdösbunkó léte is a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat.
  

 .

3 megjegyzés:

Ildikó írta...

Soha nem értettem azt a zsigeri gyűlöletet, amit bizonyos emberek táplálnak különböző embercsoportok iránt. Mindig voltak és lesznek emberek,akik kirekesztő módon gondolkodnak.Fel kell lépni az ilyen nézetek ellen. Egyik ismerősöm Jobbik szimpatizáns, szerinte a cigányokat el kellene küldeni az országból. Arra az érvre,hogy ők itt születtek,magyarul beszélnek, a válasz az volt, hogy őt nem érdekli, tűnjenek el az országból. Ezt az embert észérvekkel meggyőzni nem lehet.

Névtelen írta...

A vasárnapi tüntetésre ki akartam menni, de mégsem teszem. Mit akar ott a fideszes Rogán? Hol volt ő a Nyírő-ügynél? a Horthy szobrok állításánál? a Károlyi szobor kisöprésénél?
Na nehogy már azoknak tapsoljak akik a lovat adták a jobbik alá!

LB

Kaszandrosz írta...

Kedves Névtelen! Ne Rogánnal törődj, hanem a te lelkeddel és lelkiismereteddel. Ha úgy érzed, hogy jelenléted erősíti az antifasiszta tiltakozást, legyél ott. Ha jobboldali politikusok is ott lesznek, az talán azt mutatja, hogy vannak humanista érzelmeik. A tapsolásról pedig annyit, hogy a mondanivalóra figyelj, ne a szónok személyére. Ha okosat mond, ha humánus gondolatai vannak, ha előremutatást ad, akkor tapsolj nyugodtan akkor is, ha nem baloldali az illető. Mindazonáltal most is az a véleményem, hogy a fasiszta csürhe nem ért a szóból. Immár tettekre lenne szükség. De nincs aki vezessen, és nincs, akik mögé állnának.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések