vasárnap, március 25, 2012

Tisztítószertartás

A múlt hét legfontosabb eseménye az volt, amikor egy sámán a parlementben jól körbekorbácsolta a Szent Korona auráját. Vagyis egy pogány szertartás alá vetette legősibb keresztény jelképeinket. Az erről szóló film az interneten látható: egy hojogós-hujogós, álarcos, csörömpös bőrgúnyában, a fején döglött turullal sompolygó ember egyik kezében sámándob látható, a másikban pedig egy, a gyöngédebb szado-mazo játékokhoz interneten is rendelhető csapkodó alkalmatosság. Keringését egy amúgy gyönyörű hangú asszony nyilván varázséneke fösti alá. Az egészről annyit, hogy igen megsajnáltam a vigyázzban álló koronaőröket, mert vélhetően összepipilték magukat a kínröhögés visszatartásától.
Utána olvastam: a mindig érvényes szavú Megyesi kolléga múlt heti előrejelzéséből megtudtam, hogy a Tuvai Köztársaságból érkezett Oiun Adigzsi See Oglu sámán  tisztítószertartását láttam.
Abban a parlamentben, ahonnan nem is olyan régen a hamarosan magánhadsereget parancsnokoló Kövér házelnök kitiltotta az indexes kollégákat, mert azok tréfásan táncikáltak, plusz az antifasisztákat is, hogy ne ott adják át a Radnótiról elnevezett díjukat.
Ha Kövér úr engedélyezte ezt a sámánkodást, akkor helyénvaló lenne, ha legelőször magát vezettetné ki az ország házából koronaerő-tékozlásban való bűnrészesség alapos gyanújával.



 .

4 megjegyzés:

Gopal írta...

Nem értem. Ha igaz, hogy a szent korona pogány jelképre épül, akkor értem a sámánt, de nem értem a kereszténységünket. Ha pedig igazán keresztények vagyunk, nem értem a sámánt. Vagy tényleg ekkora a baj az ország házában?
Véleményem szerint egy igazi sámán soha nem vállalna "vendégszereplést".

dr.Ferenczy Tiborné (cipruska) írta...

Iván, ez az írásod nagyon kellett, mert nem tudtam hogy mit csinál ott ez a sámán.Természettudományos előképzettségem miatt csak nevetni tudtam a videón. Ki hívta ide őket? Ezt ki lehet nyomozni? Mert hogy az illetőnek is lehet valami flúgja.

kelgyo írta...

Bocsi, de ez már jobb mint a kabaré. Ezek tragikomédiát csinálnak a parlamentből. Gyalázat.

zupasta írta...

Azt tudom megint csak mondani: amíg jól elvan magában és senkit nem bánt, addig csak nyugodtan tartsa meg a tisztító szertartását, ráfér már a Parlamentre. :)

(Hogy ki fizette neki a repülőt és a szállást, nem mennék bele - különben is, ha a kulturális rokonság jegyében a magyar állam vendége volt, az is teljesen érthető. De akkor remélem, nem csak ezért a kortáncért jött el idáig.

Meg aztán ha egy fiatal szív egy slukk füvet, máris kész a rendőrségi eljárás, míg ha ugyanezt egy sámán teszi - aki ha elég autentikus, szinten teleszívja magát mindenféle bódító növényekkel - akkor az Országház vendége.

Szóval vannak itt érdekes kérdések. A török-mongol eredetű tuvai nép és a magyarság közti rokonságra pedig majd máskor térjünk ki.)

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések