csütörtök, március 22, 2012

Veres csillag

Olvasom, hogy a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnöke ellen jogtalanul indítottak eljárást a vörös csillag viselése ügyében. A strasbourgi ítélet szerint Fratanolo János a Kúriához fordulhat, amely felülvizsgálati eljárásban köteles lesz őt az ellene hozott vádak alól felmenteni.
Az emberi jogi bíróság megállapította, hogy Magyarország megsértette Fratanolo János szabad véleménynyilvánításhoz való jogát. 
A következő hetekben új, épületes viták várhatók arról, hogy  a vörös csillag miért, a horogkereszt meg miért nem, és hogy igenis a kommunizmusnak több áldozata volt, mint a nácizmusnak, ésatöbbi. Vélhetően én is leírom majd, hogy nyugaton már fölismerték: az egyik egy eleve gonosz rendszer volt, amelyik alapvetésként tűzte ki népek “fajok” kiirtását, mások rabszolgasorban tartását. (Ebbe kategóriába mi jutottunk volna, ha a vörös csillag alatt nem győznek az oroszok.) A másik egy szép eszme volt, amelyet az emberi természet magához aljasított.
Leírjuk újra, magyar szajkók a magyar szajkóknak.
Csak annyit kérek Fratanolo Jánostól, hogy ne viselje a vörös csillagot. Ezrek, tízezrek élnek még, akiket a vörös csillag bitorlói megkínoztak, -szégyenítettek, kiraboltak, árvává tettek. Jó a jog, de még jobb, ha a tapintat eleganciát ad alá.

 .

3 megjegyzés:

kelgyo írta...

Javaslom, hogy éber őrszemek figyeljék majd, hogy ki iszik Heinekent, és kéretik jól megbüntetni a forgalmazót is, meg a fogyasztót is. Esetleg a Magyarországon kapható Heineken kiszerelésekről tessen szives lenni levetetni a vörös csillagot.

kelgyo írta...

Ja, és a horogkeresztet - szemben a vörös csillaggal - nem lehet ősi eredet révén mentegetni, mert az annak a jelnek - a szvasztikának, amire hivatkozni szoktak - tükörképe, azaz ellentétes a forgásiránya. Nem mindegy!

Unknown írta...

Amit én írok, semmi köze a horog kereszthez sem és a vörös csillaghoz sem.
Ma egy pár sétáltatott egy nagyon szép hófehér kutyát, a modern kézzel távolságot irányítható pórázzal. Jött egy másik kutya szemben, egyből visszahúzták. Nekem olyan gondolatom támadt, ami nem is múlt el, hogy a zemberek olyanok, mint a kutyák. Orbán pórázon irányítja a mozgásukat, az enyémet is szeretné, de igyekszem ellenkezni. Üdvözlet.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések