csütörtök, március 08, 2012

Nőnapi főtanács

Hegedűs Zsuzsa, aki havi egymillióért Orbán Viktor szegényügyi főtanácsadója, interjút adott az fn.24.hu portálnak, Nagy Józsefnek. Alighanem nők százezreinek hozza vissza a reményt a nemzetközi nőnap alkalmából: nyáron már megkezdődik Magyarország leghátrányosabb régióiban a cseléd-, vagyis takarítónő-képzés. Méghozzá olyan, ami a végén EU-s papírt ad!
Hogy honnan a zseniális ötlet: “Én már 1978-tól annyit rohangáltam a világban, hogy a párizsi lakásomba hetente egyszer takarítónő jött. Először spanyol csajok, aztán egy portugál, majd lengyelek, végül csehek. Ahogy bővült az európai gazdasági közösség, úgy változtak a nációk. Kukkot sem beszéltek franciául, de egy év alatt megtanulták a nyelvet, megismerték a várost, gyűjtöttek némi pénzt, aztán mentek haza. Miért ne takaríthatnának magyarok is külföldön?”
Igazából nem tartozik senkire, hogy miért ütött szíven, amit mondott:azért, mert ő megtehette, még fiatalon, rohangálós korszakában, nyugaton, hogy takarítócsajt tartson, amikor az én anyámnak cselédkedni kellett, ugyanott. Nem kalandvágyból. És beszélt ám angolul, németül és franciául. Milyen jó lett volna a dolga Zsuzsa asszonyságnál!
Remélem, Orbán, pláne Matolcsy nem számolja bele az egymillió munkahelybe, ha 10-20-százezer magyar lány és asszony elmegy szolgálni az unió gazdagabbik felébe. Valami munkahelyekről volt itt szó. Nem közmunkáról, nem bércselédeskedésről, hanem munkahelyekről. Itt. Magyarországon.
Hegedűs Zsuzsát és Orbán más embereit látva és hallgatva szinte mindig elhatalmasodik bennem a bizonytalanság: csakugyan jól látok és hallok, vagy én tébolyodtam meg?
Ráadásul Hegedűs Zsuzsa még meg is nyugtat: “És ez csak egyetlen ötletem!”
Reméljük, nőnap után kitalál valamit a férfiaknak is. A szakképzett kutyasétáltatást javaslom. Talán lenne igény EU-kompatibilis kerti cselédekre, sintérekre és kidobóemberekre is.
Ja, és még valamit. A főtanácsok adója biztos nem tudja, hogy ma is ezerszámra takarítanak és cselédkednek magyar nők nyugaton. Bébiszitternek mondják magukat. És akkor még szegény prostituáltakról szó se volt. (Csak nehogy róluk is eszébe jusson valami EU-ra szóló ötlet! Pedig mekkora buli lenne, ha a Nemzeti Nőügyi Államtitkárságról koordinálnánk őket, és cserébe itthon adóznának.)

 .

3 megjegyzés:

kelgyo írta...

Igen, hát Zsuzsa asszonyságnak fussa ... Én is kiakadtam ezen a bekezdésen, könnyen beszél őnagysága.
Hehe, én meg úgy elképzelem magam, mint kidobólegény, vagy sintér ... A Nemzeti Nőügyi Államtitkárság koordinációja révén meg futtatnám a Zasszont, és perkálnánk itthon az adót.
Szép perspektíva.

Névtelen írta...

Rossz hírem van. Nemrég fejeződött be az egyik német csatornán egy kis színes riport arról, hogy egy nyugdíjas néni meg a férje takarítóiskolát nyitottak - férfiaknak. A háromnapos tanfolyam diplomát is ad, és tömérdek jó tanácsot, (pl.: ablakpucoláshoz mindig az ujságok harmadik oldalát kell használni.) A kisbiznisznek nagy sikere van, rengeteg a jelentkező. Eszerint a piac a németeknél telítve lesz. Talán mégis jobb lenne nehéz altesti munkára kiképezni a hölgyeket...
Éljen a nemzetközi nőnap!

Konkvisztador írta...

Idióta !!! Már.hogy iván !!!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések