hétfő, március 19, 2012

Kár

Na, két év után legalább kezd körvonalazódni, kire és hogyan vonatkozik az árfolyamgát. Ha másfél évvel ezelőtt tartottunk volna itt, emberhez illő életek százezreit mentette volna meg a kormány. Mindegy, jobb későn... 
Van a törvényjavaslatban valami, ami nem hagy nyugodni: “a hatályba lépését követő első két hónapban a pénzügyi intézmények kizárólag a közszférában dolgozók kérelmét kötelesek befogadni”.
Nem nagyon értem, hogy milyen alaptörvényes alapon különböztetnek meg “elsőrangú” és “futottak még” kategóriájú állampolgárokat aszerint, hogy hol dolgoznak. Nem csodálkozom az orbáni rendszeren, hiszen gyakorlatilag ezt látjuk hol bújtatva, hogy szégyentelenül csupaszon két éve, de ennyire nyilvánvalóan és szemérmetlenül ritkán bújt még elő a pozitív diszkrimináció és a kirekesztés gyakorlata.
Értem én, hogy ebben a horthyzáló rendszerben megint azt akarják éreztetni, hogy az állami szolgálat rangot ad, örökös előnyöket biztosít - mert ez aztán szavazatokat hozhat -, de lássuk be, ez így gusztustalan. Meg hülyén is jön ki: hiszen éppen azokat kellene előnyben részesíteni, akik leginkább a bebukás határán állnak. Ezek vélhetően nem állami szolgálatosok, hiszen leginkább az államiaknak van rendes, rendszeres jövedelmük.
Kár, kár kár. Kár a szerencsétlenek között sunyi módon egymás ellen izzítani az indulatokat.

 .

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Kár, hogy ez a kormány és rendszer van.

kelgyo írta...

Most mondjam azt, hogy a kutya is a dombra jár ... ? Pedig most is erről van szó.

RED-BUKKAKE írta...

Sajnos a Kormány nem tud megmenteni, ha mindenáron bele akarod dugni a nyelvedet a konnektorba....

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések