hétfő, június 27, 2011

Kínai korpa

Ha jön a megmentő, az angyal, hogy ne mondjam, a sárga angyal, akire hónapok óta vártunk, aki miatt kínai rulettet játszhattunk az IMF-fel, az EU-val, mindenkivel, aki ellen virtuskodni lehetett, akkor bizony le kell mondani arról, hogy pont ezt az alkalmat hasznájuk ki a szíves megmentőről gondoltak kimondására.
Senki nem várhatja el Orbán Viktortól, hogy Ven Csia-pao jelenlétében nyilvánosan bírálja az emberi jogokkal kapcsolatos kínai álláspontot. Bizonyára az is komoly diplomáciai gondot okozott, hogy bocsánatot kapjon azért, mert az ő jó embere, bizonyos Balog Zoltán államtitkár három éve még tibeti zászlót lobogtatott a Kossuth-téren. Derék dolog, hogy ezt a remek Balog embert nem váltotta le. Ez is szabadságharcos kiállás, ha úgy vesszük.
Értjük, mindenki érti, hogy Orbán egymilliárd euróért, logisztikai támaszpontért, repülőtérért, gyorsvasútért, termelő üzemekért, vagyis hatalmának biztosítékaiért hajlandó bekorpázni a haját a kamerák előtt.
Na de az azért mégiscsak gusztustalan, hogy a nálunk békességben és tisztességben élő tibetieket berendelik ellenőrzésre a Hivatalba, és sunyi módon ott is tartják őket, hogy ne tudjanak arrafelé mutatkozni, amerre Ven Csia-pao mozog. Ráadásul rendőrökkel tibeti zászlót tapostat a hatalom.
Azt is meg lehetett volna tenni, hogy behívják a tibetieket, és megkérik őket, hogy most az egyszer ne balhézzanak, vagy ha igen, nagyon csöndesen és nagyon a háttérben. Mert értsék meg: rettenetesen nagy szükségünk van a kínai pénzre, és nincs más választásunk, mint velük szövetkezni. Illő tisztelettel kérjük, ne rontsák az üzletünket. Egészen biztos vagyok abban, hogy megértették volna. Többet tudnak a bocsánatos hitványságról, mint azt Orbán gondolja.
Kár volt megszégyeníteni tibeti barátainkat, vagyis magunkat. Kár volt azért is, mert mostantól nem lehet például trianonozni, székelyföldi autonómiázni. Mert túl sok a párhuzam. Sajnos egy velőig romlott, gerinctelen diktatúrának Kínában lehet politikai hitele, de máshol nevetséges.
Ja, és úgy illene, hogy Balog államtitkár lemondjon. Nem csak korpa hullott a fejére főnöke üstökéről, hanem az arca is oda.

Kép: index.hu. Forrás: fidesz.hu.

 .

2 megjegyzés:

Gopál írta...

Bizony, bizony: "aki disznók közé keveredik, azt megeszik a korpákok".

Unknown írta...

Úgy tűnik van az a pénz, amiért korpás a hajuk...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések