hétfő, november 29, 2010

Sárbíróság

Úgy tűnik, a Jobbik csakugyan visszafoglalja az utcát, mert a parlamentben fogy a levegő. Ehhez kitűnő alkalom Alföldi Róbert megalázásának lehetősége. Szerdán lesz tüntetés a Nemzetinél.
Nem csak a Jobbiknak jó ez. Soha ennyire nem volt még nyilvánvaló, hogy a nácik a Fidesz szabadcsapataként működnek, ha erre van szükség. Most - a Károlyi-szobornál tartott főpróba után - az utcai korszak következik. A parlamenti színházasdi már elkezdődött, parádés szereposztásban. A rendezésben annyira óvatlanok voltak, hogy a román terembérlet ügyében bevetették a kereszténydemokrata Pállfyt, mert a gyáva Orbán nem merte diplomáciai civakodásba keverni a vezérpártot. És még annál is óvatlanabbak voltak, amikor Pörzse Sándor parlamenti násztáncot járt Halász János államtitkárral. (Tegnap ezt megismételte egy Szávay nevű náci képviselővel önfeledt fideszes tapsolás közepette) Szemmel láthatóan dramaturgiában jártas szakember írta a forgatókönyvet. Hamarost állást kaphat a Nemzetiben.
A Jobbiknak nem elég a tüntetés: csütörtökre  azt tervezték, hogy olyan albizottság előtt jelenik meg Alföldi, amelyet az a Novák Előd vezet, aki önfeledten Robertázta őt, és akit akkor kellett volna megfosztani képviselői mandátumától, amikor ezt meg merészelte tenni.
Alföldi meg nem megy. Méltósággal döntött: nem hiszem, hogy a Nemzeti Színház európai rangú igazgatójának dolga, hogy náci vezetésű albizottságnak álcázott sárbíróság előtt védekezzen összeköpdösve egy régen lefutott szégyenletes játszmában, amelyben nekünk már csak a jegyzőkönyvezés a dolgunk.

 .

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha jól tudom Novák Előd az alapítója a nyíltan náci kuruc infonak ami naponta harsányan zsidózik, cigányozik. Nem vagyok egy jogász ember, de itt valami komoly jogi hiányosság lehet, mert nem létezik, hogy ezt a szarházit nem lehet kipenderíteni az ország házából, úgy örökre

Kováts Kristóf (kovapapa) írta...

Nem hiszem egy színász-rendező ne tudta volna őket egy alakítással szénné égetni... Az lett volna igazán elegáns!
Amúgy tényleg Halász János, a fidesz viselkedése igazán vérlázító.

Malvina írta...

Én eddig is azt mondtam, hogy Alföldinek ragaszkodnia kellett volna az eredeti döntéséhez. Az azóta eltelt idő történéseinek fényében, pontosabban fénytelenségében, még pontosabban teljes sötétségében..., ezt most méginkább így gondolom.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések