kedd, november 09, 2010

A hatalom gyönge ága

Kép: vasnepe.hu

Ezzel az egész sajtófoglalási cirkusszal úgy vagyok, hogy nagyon jó, ha minden szánalmas hajlam kijön a hatalomból, mert legalább nem hagy kétséget a természetéről. Már amikor meghallottam, mire készülnek, nyilvánvalóvá vált, hogy diktatúrát építenek, de a legostobább fajtát. Az rendben van, hogy megszállják a médiafelügyeletet és minden közmédiumot. Ez a későkádári észjárásukból következik. Leragadtak ott, hogy azé a hatalom, akié a média. Pedig már észrevehették volna, hogy az veszti el leggyorsabban a hatalmat, aki rátelepszik a szerkesztőségekre. Mert gusztustalanul meztelen, kínosan hiteltelen lesz minden, amit közvetlenül a hatalom irányít. Ahhoz, hogy ennek ne hatalomvesztés legyen a büntetése, legalább a szovjet csapatok jelenléte kell.
Ez akkor is így van, ha amúgy hosszú évek óta meztelen és hiteltelen az egész sajtó, hiszen nincs sajtószabadság. Olyan mértékben került pártirányítás alá szinte az összes médium, hogy egyszerűen mindenhonnan ördögpaták lógnak ki. Az egész gusztustalan, felháborító, és fullasztó.
Annak örültem legjobban, amikor híre terjedt, hogy már nem csak a vélemény kinyilvánítását akarják korlátozni, hanem az internetes publikációkat is megpróbálják rendszabályozni. Bár azóta kicsit visszafogottabbak, mert a dilettáns törvényjegyzőknek - Cser-Palkovics-Rogán -
is megmagyarázták, hogy ezzel csak nevetségessé válnak, nem gondolom, hogy lemondtak a tervükről. Minél erősebben akaratoskodnak, annál nyilvánvalóbb lesz, hogy fosztogatják a demokráciát. Nagyonis ráfér egy kis diktatúra a sajtóra, meg az olvasókra is, hogy fölismerjék végre, mekkora veszteség, ha egy országban odavész a sajtó. Ami meg marad az nem valami hatalmi ág, hanem a hatalom gyönge ága.
Mi meg végre megmozdulunk, összefogunk újra. És kihasználjuk végre az új, elképesztő technikai lehetőségeket. Kapunk néhány évet arra, hogy kitaláljuk, hogyan szabadulhatunk ki a pártrabságból is.

 .

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések