csütörtök, szeptember 16, 2010

Nap Embere: Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök azt javasolta, hogy az új alkotmány életbelépéséről népszavazás döntsön. Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő erre úgy reagált, hogy „jelenleg jogszabály van, amely alapján ezt nem lehet megtenni”.

Kiderült: igenis van lehetőség a népszavazásra.
Teljesen nyilvánvaló, hogy Szíjjártó Orbán miniszterelnök magyar hangjaként való szerepeltetése egyre kínosabb. Sőt ki lehet mondani: a világraszóló Kósa-Szíjjártó-féle, devizahiteleseket nyomorító nyilatkozat után érthetetlen, hogy egyáltalán mit keres a posztján. Egy darabig pihentették, aztán most megint előállt egy félrevezető nyilatkozattal. Szemmel láthatóan nem képes fölnőni az új szerepéhez: kopóból őrző-védő eb lett. Ismervén tehetségét, tőle senki nem várja el, hogy tudja: a parlament egyszerű többséggel is megengedheti, hogy népszavazás legyen az alkotmányról. Ő azonban a miniszterelnök szóvivője, és így az az érzés kerítheti hatalmába a népet, hogy maga Orbán Viktor sem tud arról, miféle jogok illetik meg a választókat. Ha tehát tudatos elhallgatásról, vagyis hazudozásról van szó, akkor azért kell lemondani, ha pedig arról, hogy nem ismeri a lehetőségeket, akkor azért.
Ma nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem akar népszavazást. Sokkal becsületesebb lenne, ha Szíjjártó ezt mondaná, ahelyett, hogy félrevezeti az embereket.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések