csütörtök, április 22, 2010

Mi fog menni?

"Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon. Hat esztendő alatt pedig a munkavállalók adóterhelését is szeretnénk erre a szintre szorítani" - mondta Kövér László egy  lakossági fórumon.
Hogyan lehetséges az, hogy egy párt, és különösen annak vezetője Orbán Viktor éveken át minden fórumon azt hangoztatja, hogy hatalomra kerülése esetén azonnali adócsökkentést vezet be, sőt esküszik arra, hogy a válságot is ezzel lehet a legjobban kezelni, majd a hatalom kapujában egyszercsak kiderül, hogy hazudott? Esze ágában nem volt adót csökkenteni, sőt eljövendő nemzeti adatbáziskormányának annyira nincs elképzelése arról, hogy mit is kellene tenni az ország gazdaságának fölemelése érdekében, hogy az ő Kövér Lászlójával még azt se meri mondatni, hogy mondjuk két év múlva lesz valami préseresztés. És mire ígérgetnek hat év múlva adócsökkentést a munkavállalóknak, amikor négy évre kaptak hatalmat? Hogyan változott meg a Fidesz gazdaságélénkítő világverseny-terve, amikor a Vezér a válság kellős közepén még arról orbánkodott, hogy az adócsökkentés ellentételezésére való rákérdezés egy magyar betegség? Valaki megmondta neki, amit egy alapfokú háziasszonyi tanfolyamon is oktatnak: valamit csak valamiből lehet? És mit szólnak ehhez a Fideszre éppen az adócsökkentés reményében oly nagy számban szavazó vállalkozók és munkavállalók? Itt nem arról van szó, hogy valami olyasmit nem tart be a Fidesz, amit nem ígért, csak sejtetett. Éppen ellenkezőleg: gyakorlatilag ez volt hosszú időn át az egyetlen megfogható ígérete. Mi derül ki a jövő héten? Rendteremtés tíz-, egészségügy rendbetétele húsz év múlva? Nem kellene mindjárt hétfőn lemenni az új frakcióval Őszödre, és mondani egy jó nagy, őszinte beszédet?
"Kérdés, milyen széles nemzeti egység tud felsorakozni az országépítő, újjáépítő munka köré, s mennyi ideig tart ki a nehézségek közepette" - mondta még Kövér László a második fordulóra utalva.
Kérdés, csakugyan. Mert előbb-utóbb még a vallásosan fideszesek is fölteszik ezeket a kérdéseket. Hogy "fog-e menni". De mi? Meddig?


  

5 megjegyzés:

ajsa írta...

Hát, hamarabb jött az "ébresztő, emberek!", mint vártam... Bár attól tartok, a kétharmadot még így sem tudják elbukni.

Péter írta...

Ez a "fog-e menni" egyébként egy idézet Molnár Ferenc egy darabjából. Bónuszkérdés, hogy melyikből?

Manela írta...

ajsa: én is azt hittem, hogy legalább betyárbecsületből még egy darabig hitegetik a népet... Elkeserítő.

purcsin írta...

-Na kérem! Mostantól kezdve a Fidesz seggébe nem fog elférni a zabszem. De, hát így jár aki választást nyer. Vagy rosszul tudom? Mocskosul rosszul tudom?

Gróf Lajos írta...

Szia Iván!
Röviden: a Ködevő Egysejtűek lassan-lassan rá fognak jönni,a kerítés nem lesz ehető...!!
Üdvözöllek: Luji

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések