csütörtök, április 08, 2010

Ha

Amennyiben igaz, hogy az interneten napvilágra került hangfelvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója mondja azt részletesen, hogy a Fidesz minden magyar választó pártpreferenciájával tisztában van, név szerint ismerik többek között "azokat a komcsikat, akik nem a Fideszt támogatják", akkor Orbán Viktornak legkésőbb szombat délelőtt egy sajtótájékoztatón be kell jelenteni lemondását és a politikából való távozását.
Mit is beszél Kubatov: "A pécsi választásoknál mind a 36 500 embert személyesen ismertük. Tehát aki ott volt azt személyesen ismertük. Mindegyikről tudtuk, hogy hogy hívják, hány esztendős, milyen erős támogatónk, mi a telefonszáma, mi a mobilszáma, mi az e-mail címe.  És szerintem ezt nem is lehet másképp csinálni. A pécsi kampányunkban, ha csak a fele anyagunk van kint, akkor is megnyertük volna a választást. Mi a Bánki Erikkel a legnyugodtabban ültünk. A Bánki Erik azt mondta, Gábor 38 ezer szavazatunk lesz. 36 500 lett. (…) Pontosan meg tudtuk mondani, hányan mentek el szavazni. Automatahívásokkal 22 ezer embert el tudtunk érni két órán belül bármi is történik a kampányban. Ha a Páva Zsoltról azt mondják, hogy egy gyerekgyilkos volt, akkor te a szavazóbázisod kétharmadát el tudod érni, és azt tudod mondani, hogy Páva Zsolt a legtisztességesebb ember.
Ráadásul ismertünk 15 ezer olyan embert a városban - ennyi szavazatot kaptak a többiek, ennyien utasították el Páva Zsoltot. Azt állítom, név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni és nem Páva Zsoltra szavazott. Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni és nem a Pávát vagy a Fideszt támogatják".
Ha ez igaz, nem csak azért kell Orbán Viktornak lemondania, mert rólunk, "komcsikról" gyűjtetett törvénytelenül, egy európai demokráciában teljességgel megengedhetetlen módon adatokat, hanem azért is felelnie kell, hogy a sajátjairól is. Az ilyen ember sokkal veszedelmesebb egy társadalomra, mint az, amelyik egy választási kampányban hazudik. De ha külföldi példát akarunk, akkor Nixon elnök ennél kisebb bűnért kényszerült távozásra az Egyesült Államok elnöki székéből.
Az ilyen ember gátlástalanul építi a totális hatalmat, ellenfeleit zsarolhatja, szolgáit büntetheti.  Az adatbázis bármikor, bármilyen adatbázissal összeköthető, így aztán a "komcsik" hamar kerülhetnek a közszférából az utcára, vagy éppen különféle pénzügyi és egyéb vizsgálatok alá. Könnyen veszíthetnek pályázatokon, éppúgy, ahogy a "zembereik" könnyebben nyerhetnek. Ha valakik mocskos módszerekre hajlamosak, miért ne folytatnák a hatalomban?
Az ilyen embert még a saját ügyészei se menthetik meg: bírák elé kell vinni a teljes vezérkarával együtt. A rendőrségnek - ha van elég ok a gyanúra, márpedig a Fidesz eddig nem tagadta, hogy Kubatov beszél - már tegnap, a szöveg nyilvánosságra kerülése után egy órával le kellett volna foglalnia a Fidesz összes irodáját, számítógépét, és le kellett volna tartóztatnia legalább Kubatov Gábort.
Ha ez igaz, ha a hangfelvétel valódi, és Orbán Viktor mégsem mond le legalább hajdan volt államférfiúi mivoltára emlékeztetve -, ha mégis megnyeri a választásokat, ne nagyon költözzön be a Miniszterelnöki Hivatalba. Csúf dolog szíjon vezettetve kipucolódni onnan.


  

13 megjegyzés:

Unknown írta...

és van aki ezen csodálkozik?? törvényszerű következménye Orbán politikájának..

Névtelen írta...

Kedves Iván! Az az egy gond, hogy a "zembereket" nem érdekli sem Európa, se a demokrácia mint olyan. Aki a Fideszre szavaz, elfogadja ezeket az eszközöket. Nagyon jól tudjuk, hogy írhat a demokrata értelmiség, amit akar, az emberek ugyanúgy sunnyognának, mint a pártállamban vagy a Horthy-Szálasi-korszakban, amíg nem őket éri baj. Az a rémlátomásom, hogy ha tömegesen verné a cigányokat, zsidókat vagy bárkiket a gárda, mindenki menne tovább az utcán elfordított fejjel. Én is?

Kováts Kristóf (kovapapa) írta...

Tisztelt Kubatov Gábor!
Arra kérem a lehető legnagyobb alázattal és nagyrabecsüléssel, hogy tessen engem beírni a komenyisták közé!
Ugyan soha a büdös életbe nem szavaztam rájuk, azt is megígérem, hogy nem is fogok, de szeretnék házhoz menni a lóf@szért. Ne fáradjanak ezzel, még sok-sok komenyistához kell házhoz kimenniük, én segíteni szeretnék.
Hol kell jelentkeznem? A Polgárok Házában? A Szent Korona előtt? A rektivált Millenárison? Esetleg valahol az országban egy Wass Albert szobornál? Ne tessék engem bizonytalanságban hagyni, jár nekem ez listázás.

Pocakos írta...

Iván, cikked olvasása közben erről a story-ról nekem két (+1) dolog jutott az eszembe.

1.
21. század, amikor a telekommunikácíó segítségével két óra alatt 22 ezer ember véleményét lehet megváltoztatni! (befolyásolni) Ez valóban orwell-i. És NEM “orbáni” - hiszen gyakorlatilag bárki megcsinálhatja.

2.
A hírforrás. Ez még kacifántosabb. Vészesen hasonlít a tokaji jegyzőkönyvre. Ott, akkor egy “becsületes” asszony fedte fel a turpisságot. Aki valójában csöndbe maradt volna, ha a férje nem akar válni, és a vagyont magával vinni. Most pedig a sokak által gyűlölt szélsőjobbnak köszönhető, hogy ezt a turpisságot nyilvánosságra hozta.

+1.
Bejegyzésed végére pedig odaírhatnád még: HA Orbán pártja nem baszogatja a “radikálisokat”, akkor ez az írás nem jöhetett vona létre. Hála a Jobbiknak.

PS. a politikánál mocskosabb dolog nincs!

Jóska írta...

Ismerve a realitásokat előrelátható, hogy OV így is gond nélkül nyerni fog, és a Miniszterelnöki Hivatalból sem fog soha szíjon vezettetve távozni.
És persze vígan meg fogja valósítani azokat az aljasságokat amikre Iván utalt. Szép korszak van itt eljövendőben!

panni írta...

Április 11-e a Költészet Napja. Nem?
József Attila : LEVEGŐT!

(a 4. vsz)

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba írják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

Névtelen írta...

Csak szeretnéd, zsidó. Csak szeretnéd.

Unknown írta...

http://index.hu/belfold/2010/valasztas/elokerult_a_szocialistak_adatbazisa/

Péter írta...

Iván!

A posztjaidból úgy érzem, hogy egyre jobban félsz.

Van mitől. Nincs miért.

Nem szabad félni, hogy legyen erőnk legyőzni amit le kell. Ha félünk, nincs esély. Ha félünk, akkor csak sodor az ár. Aki fél, az súlytalanná válik, mint a füst.

vontolla írta...

DE MIT MOND KUBATOV GÁBOR?!?
Az ő csöndje valóban elképzelhetetlen normális demokráciában. Ha elmeséled a Lajtán túl, azt hiszik viccelsz!!!
Finom jövő.......

Melinda írta...

Sajnos, a József Attila-idézet nagyon is aktuális.

Tényleg botrányos, hogy mindent meg lehet csinálni ebben az országban, Orbán orwelli világot akar és ha hagyják, meg is valósítja.

Mindenesetre remélem, hogy előbb-utóbb belebuknak a botrányaikba.

Gitta írta...

Pétertől kérdem: Nem kell félni?

http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100414-nem-indit-nyomozast-az-ugyeszseg-a-kubatov-felvetelek-miatt.html

Még most sem?

Névtelen írta...

Félni lehet, de nem szabad kimutatni...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések