csütörtök, február 18, 2010

Nemzetes szolgák

A Magyar Nemzet hosszú, ádázul leleplező cikkben számol be Bartus László barátom, az Amerikai Magyar Népszava Szabadság főszerkesztőjének úgynevezett magyargyalázó tevékenységéről, és persze azokról is, akik együttműködnek vele. Az írás tele van hülyeségekkel, kár foglalkozni vele. Egy fölöttébb nagyképű mondat azonban nem hagy nyugodni: "Titkosszolgálati forrásaink szerint Bartus szerepe a magyar diaszpórában pontosan beleillik a Gyurcsány-Szilvásy-féle gátlástalan hatalomépítési koncepcióba."
Ezek szerint a Nemzet szerkesztősége titkosszolgálati információkhoz jut. Melyik szolgálattól? Magántól, vagy a magyar államitól? Ha az utóbbitól, akkor titkosszolgálat szivárogtat, vagy a szerkesztőségben dolgoznak beépített tisztek? Ezek az emberek csak a Magyar Nemzet szerkesztőségét látják el sugdolmányokkal, vagy az összes Fidesz-közeli médiumot? Összefüggésben van-e ez azzal a jelenséggel, hogy a Magyar Nemzet rendre előbb jut például nyomozati információkhoz, mint más lapok?
Vagy esetleg külföldi titkosszolgálatokra gondoltak? Ha igen, akkor melyikre? Mit tud erről a hazaárulásról a magyar titkosszolgálat?
Jó lenne, ha azt is megszivárogtatnák, hogy Bartus Lászlón kívül kiket figyel az a bizonyos fecsegős titkosszolgálat? Gyurcsányt és Szilvásyt? Már országvezető korszakukban is, vagy csak mostanában? A magvas írásban említett Mester Ákost, Avart, Para-Kovácsot, Ungvárit, MGP-t, vagy a jó Majláth-Mikest? Esetleg Németh Pétert? Netán jómagamat is? Én megtiszteltetésnek venném, ám az a gyanúm, hogy megint valami nagyon amatőr dologról lehet szó. Ezért aztán azt a kérdést már föl sem teszem, hogy mit szól ehhez a Magyar Nemzetbiztonsági Hivatal.

 

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Andrassew polgártárs, most utoljára... egy nagy barom ember vagy te. nagyon sajnálom. mert fűztem hozzád reményt. mégiscsak egy ember, aki haikukat ir, mégha retteneteseket is.de a szándék is fontos, nem? de esetedben nem nyujt vigaszt. tényleg hülye vagy. isten veled.

Unknown írta...

Ezek úgy barmok, ahogy vannak.

Névtelen írta...

Nem tudom feltűnt-e, hogy Dávid Ibolya milyen hangfelvételt játszott le annak idején, az vajon honnan származott?
Hogyan jutott hozzá? Nem Fidesz politikusok magánbeszélgetéseit hallgatták le azokon a felvételeken?
Annak idelyén Stotz Gyulának mi volt a megbizatása?
Kis segítség:
http://hvg.hu/itthon/20080425_keller_kapolyi_system_finder_orban

Istvan írta...

Egy névtelen ember csalódott benned. Gondolom le vagy törve.

Unknown írta...

Szerintem nem amatőr a dolog, hanem "hazafias kötelesség" minden "igaz" magyar tisztviselőnek. Erre persze nincs bizonyítékom, de 3 dolog (legalább) erre utal:
1. Az elmúlt 4-8 év számtalan bakija, szabotázsa, kiszivárogtatása - kezdve az érettségi tételek nyilvánosságra kerülésétől (ami rögtön a kormány alkalmatlanságának bizonyítéka lett a jobbos sajtóban), folytatva a "hazaáruló és nemzetellenes" tervek - titkos tervek megjelenésével (1millió kínai betelepítésa, az ivóvízvagyon eladása, zsidók szállják meg Magyarországot: a gyerekek már a nyelvet tanulják stb.)
2. Személyesen is van jó pár ismerősöm, akik erős "kommuninsta- és libsiellenességük ellenére is néha egész magas beosztásban dolgoznak kormányzati beosztásokban - időnként megfelelő végzettség nélkül. Van olyan, akiről - csak hallomásból - tudom, hogy jelent a "nemzeti oldalnak".
3. A fideszes hozzáállás olyan egyértelmű példáit látjuk, tapasztaljuk: ez nem csak feltételezés, legfeljebb én bizonyos vagyok abban, hogy ez további következtetésekre jogosít, ők meg (pofátlanul) letagadják. Emlékszünk még pl. arra az esetre, amikor az OVB fideszes delegáltja, azonnal jelentette pártjának nemcsak a bejövő népszavazási kezdeményezés tényét, de a kezdeményező nevét, címét is. A fideszes pártfunkci (vagy testület) pedig azonnal jelentette/utasította a pártsajtót, és mire a rádiók, tévék közzétették az új kezdeményezést, addigra a HírTV már ki is szállt a beterjesztőhöz.
Ebből szerintem egyértelműen látszik, hogy a "belső emberek", "hívők" kötelességüknek érzik, sőt szerintem kötelezettségként kapják, hogy minden információt, ami a tudomásukra jut, küldjenek azonnal tovább a fideszes felső kapcsolatuknak. Fontos szerepük van - Orbán-finanszírozási szempontból is - a munkahelyeken működő hivatalosan nem pártszerv magyar út meg polgári köröknek is.
Egyébként nyíltan - sőt nagy örömmel mondták a Lakitelki Főiskoláról, hogy itt képzik a jövő tisztviselőit. Orbán és volt BI szakkoleszes barátai és üzletfelei alapos és körültekintő rendszerépítő munkát végeznek - a jobbos értelmiség teljes egyetértésével.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések