hétfő, február 08, 2010

Hülye vagy, Sándor?

Nincs ám kedvem ahhoz, amit most megteszek, mert teljességgel lehetetlen dologra vállalkozom: Fábry Sándort bármiről meggyőzni. Nagy szomorúság ez nekem, mert talán már én vagyok az utolsó baloldali, aki minden egyes műsorát végignézem. Azért, mert szeretem. Fábry Sándort. Nem azt, amit mostanában művel, hanem őt, magát. Ez azért van, mert nem felejtem el azt, amikor először találkoztam vele, nem felejtem el, hogy azonnal megértettem: egy kivételes tehetségű ember, az a fajta, amelyikből talán ha fél évszázadonként születik egy. Az elődjét Hofi Gézának hívták, aki persze túl későn halt meg ahhoz, hogy reinkarnálódjon Fábryban: lelkének és szellemének töredéke jutott neki. De az is jó.
Nem felejtem el, amikor Szárszón, Farkasházynál, földühítette Orbán Viktort, amikor azt mesélte el, hogy a Fidesz úgy van a hatalommal, mint a nővel a kamasz: ott áll az ajtó előtt, tudja, hogy bent a hálóban, az ágyban várja a nő, és nem tudja, hogy még kint tolja-e le a gatyáját, vagy ráér odabent. Ott jöttem rá, hogy Orbán rendkívül veszedelmes, mert nincs humora, mert nem ismeri az önirónia boldogságát. Nem felejtem el azt, amikor kettőnket meghívta Faludy, és órák teltek el, mire rájöttem, mi a fura azon a csodálatos estén: Sándor teljes némaságban hallgatta a csodát, mert végre olyan emberrel találkozott, aki benne szakasztotta a szót. Sok-sok emlékem van, többnyire rosszak, mert Fábry az esetek kilencven százalékában a magánéletben is elviselhetetlen, de azért a tíz százalékért megéri túlélni a megaláztatásokat. Van ilyen ember.
Fábry Sándor most undok és méltatlan interjút adott a Heti Válasznak. Ez nem előzmények nélkül való: műsorában folyamatosan gúnyolja a Fidesznek kellemetlen politikusokat. Rendben is van. Az más kérdés, hogy ezt szégyellni valóan bunkó módon teszi. Ezen azonban nincs mit csodálkozni, hiszen műsorának jelentős részét ma már a kakipisi humor teszi ki. Várható volt, hogy így lesz, hiszen a jobboldali közönséget csak erőteljes hatásokkal lehet nevetésre bírni. Miután Fábry kiszakadt a saját értelmiségi közegéből, szembesülnie kellett azzal, hogy az a közönség, amelyik reggel azzal ébred, hogy "földannyának földannya, én magyar vagyok!", és este is ezzel fekszik le, kevéssé alkalmas az öniróniára. Ezért aztán a humor forrására marad a testiség meg a gyűlöltek csúfolása. Szakmailag tehát Fábry rendben van, csak éppen bizonyos intelligenciaszint fölött nem könnyű szeretni. De mivel több millió morcos bunkó van ebben az országban, bármennyire fárad egy évtized után a műsora, mindig elég magas lesz a nézettsége. Örüljünk, hogy így van ez, mert nála csak rosszabbra számíthatunk.
Ha valaki rákap az alpári tréfálkozásra, nincs mit csodálkozni azon, ha egy mérsékeltnek mondott politikai hetilapban olyan hangnemben nyilatkozik, mint ahogy a szintén Fidesz-közeli Széles-birodalom bérnáci szakújságírói írnak.
Az a baj, hogy az elképesztő sikereitől óriásarcúvá tenyésztődött Fábry soha nem érti már meg, hogy még egy, a feministák számára is elfogadhatóra liberalizálódott világban sem illik nőkre alpári megjegyzéseket tenni. Akkor se, ha olyan Fidesz-politikusok adják meg az alaphangot, mint a debreceni polgármester. Hogyan jutunk odáig, hogy egy briliáns elméjű Fábry Sándorból egyszer csak akkora tahó lesz, mint a hozzá sem értelmi képességekben, sem műveltségben még csak nem is hasonlítható Kósa Lajos?
Talán halottakba se kellene rugdosni. Jó alkalmat talál erre Fekete János és Bauer Tamás apjának halála alkalmából. Kicsit gusztustalan, hogy a közmondásosan tisztességes Bauert folyamatosan az apjával kell lejáratni. Ócska. Megszoktuk, de akkor is alpári. Pláne egy Fábrytól. Fekete János szerepén lehet vitatkozni. Ha beszélnék erről, azt mondanám Fábrynak: bizonyára sokat kutattad cselekedeteinek történetét, így megalapozott az ítéleted, de az talán mégiscsak túlzás, hogy börtönbe kellett volna csukni azért, mert segítette a szocializmus hosszú agóniáját. Demagógia lenne ez is, de próbáld meg megfordítani a dolgot: tudjuk, hogy a szocializmus abba bukott bele, hogy nem bírta a versenyt és az eladósodottságot. Hülyeség, de talán úgy is beállíthatjuk Fekete Jánost, hogy tevékenységével jelentős réseket ütött egy olyan falon, amelyik azelőtt elporlaszthatatlannak tűnt. És ez nem csak a pénzügyekre, hanem arra is vonatkozott, hogy a kommunisták zsarolhatósága miatt lazult az ideológiai bilincs. Mindegy: nem illik friss halottakba rugdosni. Még akkor se, ha egy köztársasági elnöki szánalmas modortalansága látszólag bárkit fölhatalmaz erre.
Ha már nem tudtad Fekete Jánost börtönbe dugni, hát azon dolgozol, hogy Esterházy és Nádas oda kerüljön. Pontosabban: azok az értelmiségiek, akik Gyurcsány őszödi beszédét nem arra használták, hogy tendenciózusan kiragadott részletekkel a miniszterelnökre támadtak, hanem meglátták benne a megtisztuláshoz vezető első lépés lehetőségét, büntetőjogi kategóriába tartoznak, bűnsegédek. Az, hogy ez magyarhírlapos, sőt vámosgyörgyös színvonalú duma, az a te szégyened. Az viszont, hogy beállsz ebbe a "minden ellenséget kriminalizálni kell, börtönbe velük" típusú cirkuszba, megengedhetetlen egy demokratától.
Hogy legyen világos: noha tudom, hogy Gyurcsány elképesztő hibákat követett el, ma is meg vagyok győződve arról, hogy a magyar társadalom legnagyobb reménysége volt. Különösen, ha Orbán és közte kell választani. Neki legalább volt valami elképzelése. (Pszichiátriai diagnózist kérsz Gyurcsányról. Én olvastam egyet Orbánról. Megtehetném, de soha nem fogom nyilvánosságra hozni, mert méltatlan lenne. Nem az országra, hanem magamra nézve.) Ha te ráveszed Orbánt egy korrekt és nyilvános pszichiátriai vizsgálatra, én ráveszem Gyurcsányt. Ennél jobb ajánlatom nincs a haza üdvére való összefogásra.
Pár év múlva, amikor napvilágra kerül Gyurcsány valódi szerepe, te is erős véleményváltozáson mész majd át. Most egy olyan korszakba érünk, amikor a rendszerváltás utáni legnagyobb változás előtt állunk. Nem Orbán túlhatalmára gondolok, hanem arra, hogy hamarosan az egész politikai osztály belebukik a BKV-jelenségbe. Az ügyek száma, a letartóztatottak idegállapota máris elérte azt a pontot, amikor a beszorított emberek beszélni kezdtek. Ne nagyon örvendezz te azon, hogy baloldaliakat tartóztatnak le naponta. Hogy bőrüket mentsék, végre megtudjuk, amit mindigis tudtunk, csak nem volt bizonyítékunk. Ne reménykedj abban, hogy a jobboldali politikusok tiszták maradnak. És hiába a remény, hogy nem, vagy csak szelektálva jut majd ki az, ami a nyomozás során elhangzik. Van egy mondás: puskára töltöttek és ágyú sült el. Ez történt ötvenhatban is, amikor a tüntetést engedélyezték, hogy levezessék a feszültségeket.  Lehet, hogy a Fidesznek a választási kampányban jó most ez a sok letartóztatás. Nekem is föltűnt, hogy maga Balsai ígérte meg a népnek. De ez hamarosan visszacsap. És akkor még a Gripen-ügyet meg se említettük. Ugye nem vagy hülyeségig, vallásos bódulatig naiv, kedves Sándor?
Az általad oly önfeledten gyűlölt Gyurcsányról pedig majd az derül ki, hogy megpróbált föllépni az állami és pályázati fosztogatások ellen, és ezért kellett megbuknia. Nézd csak meg, hogy ki volt az, aki próbálkozott például a pártfinanszírozás megváltoztatásával, és ki volt az, akivel nem lehetett megegyezni. Meg fogsz lepődni, hogy micsoda mélységből ömlik majd föl a kosz, és milyen rettenetesen fertőzött ez az ország.
Egyébként meg azt gondolom, hogy át kellene gondolni azt a szereptévesztésedet, hogy beállsz abba a kórusba, amelyik most már büntetőügyet fabrikál majd abból is, ha valaki értelmiségiként Gyurcsányt támogatta. Értem, hogy nektek minden nap nagyobbat kell mondani – ráadásul egymással is versenyeztek hantában és morcoskodásban –, de azért érdemes lenne végiggondolni, mi lesz ebből, ha sikerül a tervetek. Én nektek drukkolok: nem is lenne ám olyan rossz mondjuk Nádassal és Esterházyval egy barakkban pár hétig. Csak arra kérlek, hogy eszedbe ne jusson egy ingyenes jótékony börtönhakni.
És még valamit az eserházyzásról. Azért az eléggé alantas, hogy azt használod föl ellene, hogy az apukája besúgó volt. Egyrészt nem kellene úgy tenni, mintha ez csak az Esterházy-féle oldalon fordult volna elő. (Nem mondok példát, mert méltatlan.) Másrészt említsük meg, hogy ezt Esterházy Pétertől tudjuk, aki ráadásul az ezredforduló egyik legfontosabb könyvét írta meg erről. Még valamit: ne legyél annyira biztos abban, hogy a környezetedben mindenki patyolat tiszta volt. Én tudom, milyen az, amikor szembesülni kell, és azonnal meg kell bocsátani, mert különben beleőrülsz. Várjuk ki, hátha a mágnesszalagok mégis napvilágra jutnak, mert csodák csodájára a Fidesz is rábólint, aztán esterházyzzunk.
Az is milyen sunyi, ahogy megint fölveted – ráadásul Morvai Krisztinát és a Gárdát mentegetve –, hogy "ha a hatalom 2006-ban nem bátorít szemek kilövésére". Tudod, nekem Morvai jogvédésével nem az volt a bajom, hogy védte azokat, akiket csakugyan törvénytelenül bántott a rendőrség, hanem az, hogy ezek a mondatok nem úgy kezdődnek, hogy "több mint 200 rendőr megsebesülése után... stb.", mert azért a dolog mégiscsak úgy kezdődött. És ezt te pontosan tudod, mégis belemész ebbe a jobbikos színvonalú fejtegetésbe.
Jóelőre koholsz vádakat? És már az ítéleted is megvan? Neked, aki a Tanút merted folytatni? Ezt egyeztetitek, vagy kedvet kaptál Bayer Zsolttól meg S.S. Pétertől? Fölhasználnak, vagy önjáró vagy? Mégis mire számítasz, hogy egyetlenegy baloldali értelmiségit is sikerül börtönbe juttatni a te nyilvános koncepciós följelentésed nyomán? Hülye vagy, Sándor? Nem veszed észre, hogy egy virtigli bolsevista párt túlspilázott vezérének hálójában virítasz, és annyira bódult vagy, hogy azt képzeled, te vagy a pók? Nem hallottál még arról, hogy azért születik olyan sok pókocska a póktojásból, mert legelőször fölfalják egymást, és csak a legerősebb marad életben? Mi történt veled, Fábry Sándor?
Azt ígéred, hogy ha Orbán hatalomra jut, alkalomadtán az ő képét is meg fogod tisztítani. (Vagyis leköpöd, mint Gyurcsányét.) Egyrészt kíváncsi vagyok, másrészt azért fölmerül bennem, hogy nem kellene-e most kezdeni. Nincs-e valami gúnyolódni való azon a politikuson, aki nem mer kiállni választási vitára, aki semmit nem mer elárulni a programjáról? Azt mondod ebben az interjúban, hogy Orbán teljesítményét mi, balliberálisok elismerhetnénk. Hát én elismerem, jó hosszan tud olvasni, és elképesztő tehetséggel tud ellenzékből destabilizálni. De nem hiszem el, hogy ha te végighallgattad Orbán évértékelő beszédét, nem tűnt föl, hogy ez az ember negyvenöt percen át az égvilágon semmit nem mondott, azt is olyan mérhetetlenül primitív stílusban, amilyenre a kádári Magyar Szocialista Munkáspárt kongresszusai óta nem volt példa. Nem hiszem el, hogy egy Fábry Sándor ettől beájul.
És végül persze, ha beszélnénk, azt mondanám Fábry Sándornak, hogy ölellek, megszakad a szívem, és bocsáss meg, de nem nézem többé a műsorodat. Én szégyellem magam, de még mindig jobb, mintha szégyenkeznem kellene.

18 megjegyzés:

ajsa írta...

Nagyon jó írás! Valóban, olyan elképesztő szenny kezd feltörni, és olyan mélységből, hogy megdöbbentő módon még sok, Fábryhoz hasonlóan értelmes ember is bemocskolódik... pontosabban bemocskolja vele saját magát.

TIDUJ írta...

Iván! Igazad van. De én úgy látom, hogy a személyes ismeretség miatt húztad idáig azt, amit én miután nem ismerem Fábryt csak a képernyőn keresztül, gond nélkül megtehettem: nem nézem már öt éve a műsorát. Elég az a néhány kiszólás, amiről írnak. Hofihoz hasonlítani kár. Tudod Szép Ernő írta a Kis Panaszokban, hogy a tehetség nem minden, hogy, ha nem tisztességes az ember, akkor őt már nem is érdekli a tehetsége, mert eltehetségtelenedik. És ez áll mindenkire, aki fogatokat hivatott húzni, vagy beáll egy trendbe. Innentől kezdve nincs objektivitása, mert elkötelezett. Ez a legnagyobb baj. És a HATALOM- legyen jobbos, balos - sajnos ezt el is várja. Ezért sohasem azokra haragszik, akik ide vagy oda húznak, hanem akik pártatlanok, függetlenek. Én ezt tapasztaltam és tapasztalom. Judit

kocos jewels írta...

erre csak annyit lehet: igen
kösz, hogy sokunk helyett...

Unknown írta...

Hát kedves elvtársam amit itt összehordtál nagy szerencséd van,hogy bezárták Lipótmezőt,mert e cikk után életfogytig tartó bentlakásos lennél.Geyza

Unknown írta...

Amikor nézem a TV műsort, mármint az újságban és csütörtökönként meglátom a Fábryt, még mindíg az jut eszembe, hogy OK és csak a második reflekszem az, hogy francba vele, csak oda nem kapcsolok. Aztán - némi önsanyargatással - belenézek és csak egyetértek NATA-val: Kösz, hogy sokunk helyett megírtad ezt - a tutit, a valót.
Ráadásként tánannyit - Gordon után szabadon: Sándornak ma már a műsoridő előbbre valóbb, mint a haza becsülete!
Csipike

sflavius írta...

Kedves Iván, ismeretlenül...

Magam is ismertem a Kisfábryt: futólag, de nem felszinesen. Nem nézem, sosem birtam 1 percnél tovább elviselni, bár évente 2-3szor próbálkozom a süllyedés-méréssel - buta demokrata szokás, benefit of doubt...
Az igazán szomorú dolog nem ő: inkább az őt körülvevő viszonyok, a hely és idő, ahol elkerülhetetlen volt a lecsúszása, elcsábulása, behódolása: egyrészt saját démonainak, másrészt - a hatalomnak.
"A tehetség jellem kérdése". Ezt Lukács Gy merte mondani (nem tudhatjuk h hallotta-e közben azt a bizonyos harangot, amit az nem szokott, aki miatt kong: de ez mindegy is itt: itt épp húzta)
Fábry jellemtelen. Ezzel ugye nincs egyedül: stabilitást, kapaszkodót csak olyan országban remélhet a picit torz - v akár érzékenységeiben kiszolgáltatott, "tehetség" - ahol létezik az intézmények (relativ, de) folyamatossága: a nyelv, a jog, a különfajta hatalmi szférák, stb. Ő egy olyan ingoványra született, ahol a feljelentő-házmesterek ezrei rohantak zsidóvagyonért hétfőn és arccal a vasút felé kedden, a történelem aznap tizedszer ujrairódott, ha a Kremlben szivrohamot kapott egy analfabéta zsarnok - ne folytassuk.Gyenge volt: nem volt képes erkölcsileg megfogalmazni és megformálni önmagát. Nem volt tehát ELÉG tehetséges: ld. fenntebb...
Aztán járta a szokványos utat lefelé: először az izlés tűnik el, aztán a többi, már kicsit jelentősebb inhibició: mértéktartás, a másik becsülése, elemi republikánus magatartásnormák - majd egyszerűen az emberség: és a végén ott áll a tisztességétől nem megfosztott, de arról egy (jó pár...)tál lencséért lemondott hatalomközeli alany... És ha már a lélektannál járunk: súlyosan neurotikus, férfiasságában sértett öngyűlölő: ezért gonosz, hiszen nárciszizmusa jobban viseli a "diabolikus" én-képet, mint a nyomorultat: ez érthető. Az a pseudo-fallokrata hőzöngés amit produkál, nem csak a néplélek tapogatásának legsilányabb, de unalomig ismert változata, (a jobboldali populizmus faszagyerekség-nyelve)- de egyben szorongásainak fő tere is: bosszú, acsarkodás: miért csinált az Úr engem ilyenre... Lagerquist elég jól megirta a Törpe-ben a tipust, hagyjuk is. Sokat árt: sokat is fog még - és semmi kiútja.

Vérkekec írta...

Nagyon jó cikk volt, mazochisztikus élvezettel olvastam minden sorát. De a cikk végén, Iván, azt mondod, ezentúl nem nézed a Fábryt? Azért olvastam végig, mert az elején bevallottad, hogy Te, bizony, nézed.

Merthogy Fábrynál nem volt róubikon, amit hirtelen átlépett volna, fokozatosan gyúródott-formálódott ilyenné. Vagy csak nem azt a Heti Válasz interjút gondolod?! Ugyan! Kevés!

Én bevallom, utálom nézni a Fábryt, már azt, amivé lett, de továbbra is azt gondolom, hogy ilyen dumagép valóban ötven évben ha nem is egy, de kevés születik.

Az én taktikám az, olyankor, amikor egyáltalán tényleg belenézek az esti sóderbe, hogy csak addig hallgatom a Fábryt, az első műsorblokkot, gondolom,amíg egymaga beszél, a bevezető részt, amikor pőrén dumagépként nyilvánul meg.

Hogy a dumagép ilyen? Hát ilyen. Magyarország is ilyen.

Na, nem tartalak fel sem Titeket, sem magamat tovább.

Nemes Iván írta...

Fábry nem ér meg annyit, hogy ilyen terjedelmű írást szenteljenek munkássága elemzésének.
A humor műfajában a házibulik stnd up-os ágazatát művelte remekül, amikor még házibulik voltak. Azóta csak romlott a színvonala.
A mosópor és intimbetét reklámok vezérelte televíziózás bérelte fel ezen termékek reklámtarifájának feltornászására, azaz a két reklám közötti fennmaradó úgynevezett műsoridő kitöltésére, mivel ha műsorok nem lennének, akkor a reklámok sem lehetnének.
Fábry, mióta a TV ben van, csak romlik és romlik és romlik. Ez megbocsájtható neki, hiszen ki tudna kéthetente nézhető műsorokkal előállni saját erőből.
A műsora is ilyen: behív a szerkesztőség, - ha egyáltalán ez a neve annak a csapatnak, akik különböző grafikonokat és celeb árfolyamokat figyelnek tőzsdealkuszi pontossággal,- és ezek a becibált szerencsétlenek kénytelenek elviselni azt a helyzetet, amint Fábry a teljes érdektelensége közepette felteszi a cetlin eléje dugott teljesen felesleges és érdektelen kérdéseket, amire a választ meg sem várja.

Azaz sem a behívott vendég, sem az öt kérdező műsorvezető nem érdekes, csak annyi, hogy magukkal a megkreált nevekkel ideig -percekig fenn lehessen tartani a még szerencsétlenebb néző figyelmét, aki várja, hátha történik valami, és mire hirtelen véget ér a sértően semmire sem kifutó pszeudó riport, és a néző az szatalra csapna, hogy már megint semmiről sem szólt a műsor, és hogy ez azért már mégiscsak baszki, azonnal bedobnak egy másik
senkiházit, és erre az embör leteszi a baltát a markából, mert erre szocializálta 1957 óta az MTV, hogy a TV-t nézni kell. Sőt magát a TV-t is errefelé a kiegyenesített kaszák alternatívájaként dobta be a mindannyiunkat önjelölt apjának gondoló pártközpont. A nagy bajok mindig is ott kezdődtek, hogy valakik azt hitték, hogy gyereket nevelni nem a papa meg a mama dolga, hanem az egyházé meg a hatalmat birtoklóké.

Unknown írta...

Andrassew Iván!Olvastam a ciket amelyet Fábryról irt.Nagyon meglepettem olvastam, hogy maga is felsorakozik a gyűlöletkeltő Gy.F-k mögé.

Verhás Péter írta...

Méltatlan témára pazarolt szavak.

László írta...

Kérdem én hol van Fábri Hofihoz ha nem lennének sztárvendégei egy üres ócska süketelés lenne az egész.Nem beszélve az ocsmány,trágár kifejezéseiről.Ha ez nálunk a legnagyobb showdver,hát szegénységi bizonyitvány.

Unknown írta...

lacacica:
Fábry és a jobboldal megtalálta az ország felnőőtt társadalmának azon 60-70%-át, akiknek normál szobahőmérséklettel egyenlő IQ-jukkal ez a humor és ez az ostoba, sztálinista (igen, nem tévedtem) popyet.ulista jobboldali politika hihető és elfogadható. Gyűlölködnek, és ezt a gyűlöletkeltést (az ország és családok kettéosztása után) próbálják a baloldalra lőcsölni. Sajnos, amíg legalább 50%-unknak nem lesz 100 közeli az IQ.ja, addig ez be is jön, és enni fogják ezt az alpári, humornak nevezett szenn

Lajos írta...

Helló Iván!
A Fábryval kapcsolatos írásod olyan megfogalmazásokat és véleményeket, valamint kifejezéseket tartalmaz, amelyekkel messzemenőkig egyetértek. Ha töményen foglalkoznék a témával, valami hasonlót hoztam volna össze, mint ahogy egyébként Neked tökéletesen sikerült. Sajnos a Dakota Messiás törzsközönsége és szimpijei nem ütnek meg egy bizonyos mértéket, ami egyben az Ő szerencséje is.
Mégegyszer gratulálok cikkedhez, szeretettel üdvözöllek: Gróf Lajos

Trixi írta...

DIURNUS üzenete:

Gergely Beának köszönöm, hogy elküldte Andrassew fájdalomtól ragyogó levelét -- örülnék, ha ezt a néhány szavamat Andrassew is olvashatná... (Diurnus)
2010.02.13.(11:56)

Névtelen írta...

Helló! Nagyon egyetértek Iván!Pontosan ezt a kettősséget érzem.Egy rendkivül értelmes, művelt ember "lement kutyába"Nézem,de néha "elfordulok..
Néhány év mulva előveszi a saját képét és leköpi.. Zimmermann Judit

Névtelen írta...

Kedves hozzászólók, félreértésben vagytok, ez az írás nem Fábryról szól, hanem a szerzőről.
Fábry nyitott könyv: az ország legnagyobb dumása volt és most is az, régebben humora is volt, most már csak kevés és ritkán, megöregedett, megfáradt, túl van a csúcson, kizsigerelődött a tömegtermelésben, stb, de ez csak egy esztétikai dolog, nem is lényeges. De elvei maradtak, ő most is baloldali, nemzeti, liberális, hű elveihez, és ezt nem is titkolja. Persze a maszopos-szadeszos értelmiség úgy gondolja, hogy csak nekik szabad véleményt befolyásolni.
Ez az írás arról szól igazából, hogy Andrassew egy pszichiátriai eset. Hamis az énképe, és az őrület uralkodik a gondolkodásán. Továbbá hazudik, csúsztat, gyűlölködik és kiszolgál, talpnyal. Erről lehetne egy tanulmányt írni, de most nincs időm.

Névtelen írta...

Iván!

"... Várható volt, hogy így lesz, hiszen a jobboldali közönséget csak erőteljes hatásokkal lehet nevetésre bírni."
Na ez a mondat kiverte nálam a biztosítékot. Micsoda beképzeltség és felsôbbrendûség süt át ezeken a sorokon!
Csak a baloldali és liberális értelmiségnek van intelligenciája és finom humorérzéke? Ez a megjegyzés jól elárulta, hogy mennyire megvetik önök a másik oldalt!
És mi vagyunk a kirekesztôek!

kissate2 írta...

...e reggeli órán újraolvasva írásodat (két év után) még jobban örvend és fáj az én kis szívem. Baromi jó szöveg, lopok is majd belőle... valahogyan. Szóval elismerésem - de, ha jól értjük egymást: mi lesz most? Most majd. Jósolj most négy évre előre! Na jó, elég lesz kettőre... Tragikomikum már-már elviselhetetlen feszültsége. Az:van. Nos?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések