szerda, december 02, 2009

Sunyi gyilkosok


A baloldal abban bízik, hogy a Fidesz is elkövet majd nagy hibát. Már régen elkövette a lehető legnagyobbat: politikai tőkét bányászott egy egészségügyi katasztófa-helyzetből. Mint annyiszor, az emberi ostobaságra építve egy sokak számára nyilván életmentő oltás iránti hisztérikus bizalmatlanság-keltéssel próbált kormányellenes hangulatot korbácsolni. Miközben már naponta veszítünk el embereket, a Demokrata, a párt hivatalos hetilapja temetői karikatúrát (!) közöl, amelyben azt sugallja, hogy az oltás ugyanolyan veszélyes, mint a H1N1 vírus. A Fidesz meg hirtelen ingyenes oltást követel mindenkinek. Így sincs már mentség a Fidesz sokhetes sunyiskodására: a saját híveinek haláláért felel majd.
Arra pláne nincs, amit még két napja is műveltek, hogy miután bebizonyosodott, hogy rendkívül veszélyes betegségről van szó, ahelyett, hogy beismerve tévedésüket az embereket védekezésre biztatták volna, azon mesterkedtek, hogy az oltóanyagot gyártó cég tulajdonosi hátterének "leleplezésével" keltsenek bizalmatlanságot, ezzel terelve el a figyelmet gyalázatos felelőtlenségükről. (Lelkesen offshore-oznak egy EU-tagállamban bejegyzett, de itthon adózó céget a néha valódi offshore-hátterű médiumokban, ami legalábbis elképesztő pofátlanság.)
Nem menti a Fideszt, hogy mindehhez "szakmai" segítséget is kapott olyan orvosoktól, akik szülőket beszéltek le arról, hogy a gyerekeiket beoltsák, terhes anyákat "világosítanak föl" amúgy nem létező veszedelmekről. Talán nem csak remélhetjük, hogy az orvostársadalom végre egyszer kilép abból a szerepből, amelyik nem engedi, hogy orvos orvost leplezzen le. Remélem, legalább megnevezik azokat, akik felelősek lesznek emberek, magzatok értelmetlen haláláért.
A jog emberei azt mondják, büntetőjogi felelősségről nemigen lehet szó, mert igen nehéz lenne bizonyítani, hogy a halál és az orvosi - pláne a politikai - magatartás között egyenes összefüggés lehet.
De abban talán bízhatunk, hogy a gyilkos propagandistákat életük végéig kíséri a lelkiismeret. Ha ugyan van nekik olyan.
 
 

5 megjegyzés:

Kováts Kristóf (kovapapa) írta...

Miközben szinte szóról szóra az én gondolataimat fogalmaztad meg, egy kicsit kérődznék a múlton is. Mert az 1 eurós népszavazás évekre belavírozta az egészségügyet a „lerohadunk és közben pumpoljuk a közöst” típusú zsákutcába, ahol csak a beteg nem lesz fontos soha senkinek.

meska írta...

Tulajdonképpen ővék lesz a hatalom. Ehhez képest tényleg felesleges bűn /sőt, hiba ;)/ a védőoltás témájába belekontárkodniuk. Ez biztos, hogy emberéleteket fog követelni.

Másrészt: mit gondoljak egy olyan cégről, amelyiknek az ügyvezetője /tehát nem a kritizálók/ áll ki a média elé, hogy az ő cégük tiszta, hiszen a tulajdonosok 2%-ban megnevezhetők, és a többi 98 % pedig egy teljesen legális ciprusi cég tulajdonában van, akikkel közvetítők segítségével tartják a kapcsolatot. Ez így lehet, hogy legális, de engem nem győz meg. Nagyon nem. Hm?

Unknown írta...

remélem nincs köztünk olyan ember akinek az ugrik be,hogy az apa biztos balliberális.ugyeee?
íme a következmény:
A 24 évesen H1N1 fertőzés miatt elhunyt zalaegerszegi fiatalember apja SMS-t írt a megyei lap véleméyn rovatába, amikor szörnyű veszteségét gyászolva azt kellett látnia, "némelyek még mindig azon marakodnak, milyen hátterű cég gyártja a vakcinát".



Az SMS szövege a következő:

"Hajrá Magyarország! Üdvözöllek a 24 évesen elhunyt fiam nevében is. ... Hála néhány felelőtlen vagy érdekből zavart, káoszt teremtő személynek, bármennyire szerette volna ellátni magát védelemmel, már késő volt. A H1N1 megelőzte. Most, a híreket hallgatva, mit gondol a zavart keltők csapata? Kit érdekel, kinek a tulajdonában van egy cég, amely egyébként hatásos szérumot gyárt? Minket az érdekelt, hogy használjon, minden egyéb számunkra másodrendű."

Az apa elmondta, hogy fia sokáig habozott, oltassa-e magát vagy sem: "Persze, elmehetett volna a fiam az orvoshoz, ki tudta volna fizetni a vakcinát, de ő se tudta, mi a jó megoldás. Nem tudom hibáztatni, hiszen még néhány nappal ezelőtt is arról szóltak a hírek, hogy az orvosok, ápolók jó része sem oltatja be magát. Amikor a munkahelyén elkezdték a vakcinák beadását, a fiam már megbetegedett. Sokáig küzdöttek az életéért a kórház intenzív osztályán, de nem tudták megmenteni."

Névtelen írta...

Szerintem is abszurd, hogy más a védőoltás kapcsán is "oldalak" ugranak egymásnak, kihasználván az alkalmat, hogy elverjék a port a gyűlölt ellenségen...mint ahogyan e blog írója is teszi.
A védőoltás hasznos. És az is igaz, hogy az idő rövidsége miatt nem lehet száz százalékosan megállaptani sem a hatékonyságát, sem az esetleges hosszútávú mellékhatásokat.
A védoőltás ugyanakkor kemény biznisz, ez tény.
De az influenza - járvány áldozatait is a Fidesz lelkén szárogatni...kedves blogíró, ez - bocsáss meg - leginkább nevetséges.

(egy orvos, aki beoltatta magát, és másoknak is javasolja)

p.s. épp most olvasom, hogy kórházbaa került H1N1 fertőzés miatt egy randőr, aki be van oltva...

paphnutius írta...

A fiamék általános iskolájába kb 3 hete bement egy orvos és megpróbált mindenkit lebeszélni az oltásról. Ez nem bűncselekmény?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések