szerda, október 14, 2009

Kérés Faludyért, a méltóságunkért


Miután Békéscsabán az aradi vértanúkra emlékezők egy Faludy-verset olvastak föl, a Jobbik tiltakozott a szerinte „cionista és magyarellenes” költő művének nyilvános szavalása ellen. Sőt: a párt a jövőben előzetes cenzúrához kötné, hogy hivatalos ünnepségeken melyik költő verseit olvashatjuk föl.
A legközelebbi állami ünnep október huszonharmadika, az 1956-os forradalom ötvenharmadik évfordulója. Már most, a nácik hatalomra jutása vagy kormánytényezővé válása előtt meg kell mutatnunk, mi vár rájuk, ha módjuk és alkalmuk lesz az ilyen gyalázatos fenyegetéseket ránk kényszeríteni.
Úgy jelezhetjük erőnket és szolidaritásunkat, ha ezen az állami ünnepen Faludy-írásokkal emlékezünk meg a forradalomról.
Kérek mindenkit, akinek ilyesmire lehetősége van, és megveti a cenzúrát, a diktatúrát, a kirekesztést, a rasszizmust és az emberi gonoszság minden formáját, hogy a nyomtatott lapokon, a rádiók és televíziók adásaiban, az internetes oldalakon, blogokban, fórumokon, minden elérhető, szerkesztett felületen egy Faludy-verssel, vagy legalább egy versszakkal, idézettel emlékeztessen az ünnepre.
Kérem, hogy aki egyetért velem, továbbítsa ezt az üzenetet.

Andrassew Iván

ivan@andrassew.hu
http://www.andrassew.blogspot.com


5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Iván!

Köszönöm, hogy tudomásomra hoztad ezt a döbbenetes dolgot. Maximálisan egyetértek Veled, és továbbítom minden ismerősömnek, hogy tegye ő is a dolgát. Gusztustalan a Jobbik, úgy ahogy van! Remélem labdába sem rúgnak a választásokon, és nem lesznek parlamenti párt sem. Kár, hogy az általuk hőn utált EU-ban lejárathatják az országot.

További értékes ténykedést és jó egészséget kívánok Neked és kedves családodnak.

Üdvözlettel: Bartha Éva

galjuli írta...

Nagyrabecsült Iván...messzemenően igazad van, épp így érzem, érezzük..
Debrecenben, október 22-23-án lesz egy nemzetközi vers-és prózamondó verseny...Javasolom, és teszek azért, h. elhangozzék ott....annyiféle ember előtt IS:)
Ha Te...kívánnál a főszervezővel beszélni emiatt, jelezd, megadom az elérhetőségét:)

Névtelen írta...

Blogomban leközlöm kommentár nélkül,ha lehet.

Névtelen írta...

Iván, továbbítottam, nagyon jó kezdeményezés és nagyon nem kell, hogy a Jobbik kormányzó erő legyen, te jóságos ég...

doritka

Unknown írta...

...én megvetem a cenzúrát, a diktatúrát, a kirekesztést, a rasszizmust és az emberi gonoszság minden formáját, ezért undorodom az ilyen írásoktól!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések