csütörtök, október 09, 2008

A szóval való kínzás


Egy Szily nevű írt egy nagyon érdekeset az index.hu-ra, „Ágybavizelő Ferenc miniszterelnök lett a nemzet új színésze” címmel. Azon akadt ki, hogy Gyurcsány Ferenc nem átallott kiakadni a vonatbaleseten. Szinte sírásig. Ajánlom olvasásra, hogy tudjuk, mi van itt.
Azt vettem ki, hogy ha egy miniszterelnök egy – Szily szerint - ilyen pitiáner baleset miatt majdnem elsírja magát, akkor alkalmatlan, mert mi van akkor, ha csakugyan nagy a baj... Vagy színészkedik. (Hogy mire színészkedne egy ilyen esetben, azt nem értem, de teljesen mindegy.)
Szilyre nagyon árulkodó: Vida professzor annak idején szintén az ágybavizeléssel – egy betegséggel – bélyegzett: a homoszexuálisokat. Vagyis az egyik megbélyegzettséggel rábélyegzünk a másikra. Így biztos a kirekesztés.
Remélem, hogy Szilyt is, Vidát is ágybavizeléssel bünteti majd az Isten, nemsokára. Bár alighanem már verték őket ugyanezért, gyerekkorukban. Nem baj, ismétlés az üdvösség anyja.
Szilyt ráadásul vélhetően ezért is ütötték, ha elsírta magát, amikor verték. Mert akkor nem lesz belőle férfi.
Szily egyébként szakmai értelemben Tóta-epigon, aki viszont Uj Péter-epigon. A harmadik vonalban már nagyon kell kunsztozni, hogy valakit észrevegyenek. Hát most észrevettük.
A hang, ami Szilyből jön, az a matula.hu-ból szivárgott. Mostanra elöntötte az Indexet. Ha emlékszik még valaki a Matulára. Szinte csak a kurucinfóhoz hasonlathatóan aljas oldal volt. Vélhetően Szily is dolgozott bele. Arról szólt, hogy amúgy nem tehetségtelen, de morális értelemben véglénykedő, hihetetlenül perverz írástudók, hihetetlen gusztustalanságokat írtak le, és közben nyilvánvalóan fölállt a farkuk. A szóval való kínzás izgalmától.
Szily írásán átüt, hogy alkotás közben folyamatosan morzsinkálta magát. Van olyan, hogy az írás beteges kényszerekkel jár. Az ágybavizeléshez hasonlatosan.
A baj akkor kezdődött, amikor az internetes fórumokon - a kattintásszámok kedvéért - a topikban (internetes vitafórumok) bujkáló névteleneknek és arctalanoknak megengedtük ezt a hangnemet. Átszivárgott az úgynevezett újságírásba. Ez a főszerkesztők felelőssége. Az Index a magyar internet vezető olvasmánya. Mértékadó. Ám, ha Szily a mérték, akkor át kell gondolni valamit. Érdemes beleolvasgatni a Szily-íráshoz érkezett megjegyzésekbe is. Olyan emberek szólnak hozzá, akik döntő többsége érdemtelen arra, hogy bárki – még egy Szily se! - bármit gondoljon, pláne leírjon a kedvükért.
Azt hittük, hogy az internet elhozza a totális szabadságot, jobb emberek leszünk, mert kapunk egy korlátlan eszközt a demokráciához. Ehelyett a patkányság nyomul be oda, ahova benyomulhat.
Ha már a kurucinforól szó esett, ugyanaznap, amikor Szily az Indexen szerencsétlenkedett „A lepke szárnya” címmel a Magyar Hírlap közölte Bayer Zsolt újabb remekművét. A kurucinfo a következőt sietett tudatni közönségével: „Bayer Zsolt korrekt antiszemita írása”
2008-10-08. 16:28 „Kivételesen teljes terjedelmében közöljük Bayer Zsolt tegnapi publicisztikáját, mivel úgy tűnik, addig olvasott bennünket, amíg sikerült neki összehoznia egy portálunk stílusához megközelítően illeszkedő véleményt. (Zsolt, azért ne bízd el magad!) És várjuk a Fidesz hangos és önkéntes elhatárolódását is.”
Na most, ha ez rólam jelent volna meg, és a Magyar Hírlapnál dolgozom, akkor kölcsönkérem azt a dísztőrt, amit tulajdonosom, Széles Gábor kapott a vitézi rendtől valami jobboldali média megteremtéséért, hogy tökön szúrjam magam.
Az rendben van, ha Bayer Zsolt hisztérikus zagyvaságokat ír össze, ha én, vagy nálam fontosabb újságírók figyelmeztetik. Na de amikor már a fehérember túlélésének zászlóshajója, a Fideszt is izraeli bérpártként gyalázó kurucinfo találja magához méltónak a szellemét, akkor mégiscsak el kellene gondolkodni. Vagy valami.
Tegnap Wahorn Andrásnál voltam, vidéki házikójában. Azért mentem el, mert egyrészt nagyon kedvelem, másrészt kíváncsivá tettek a múlt heti megszólalásai. A falusi ember szemszögéből beszélt a vidéki bűnözésről. Tabutémákról. Mivel az értelmesnek tűnő magyar emberek teljességgel alkalmatlanok arra szövetkezni, hogy a nyomorúságot és az agressziót megállítsák, új utat kell választani. Az nem lehet úgy, hogy a kirekesztés elleni vonulás előtt az egyebek mellett a kirekesztés ellen küzdő világszervezet magyarjai megüzenik, hogy ki rekessze ki magát a tüntetésről. Chartával, Tarka Magyarral legföljebb annyit segítünk magunkon, hogy jó akolmelegben várjuk a pusztulást.
Wahorn szerint az a legnagyobb hibánk, hogy nem beszélgetünk azokkal, akiket lenácizunk. Pedig kellene. Amíg nem lesz baj. Előfordulhat, hogy a teljes tehetetlenségben ez lesz a végső lehetőség. Annál is inkább, mert ahogy elnézem, érik a nagy meglepetés a következő választásra, amikor a Jobbik harmadik pártként besétál a parlamentbe. Nem véletlen, hogy egyesek valami diktatúra-demokrácia elegyet próbálnak szalonképessé dumálni. Ami persze magyarul diktatúrát jelent. Puhát. Éltünk már ilyenben. Nem az igazi. Lenne rá igény, de én még próbálkoznék a demokráciával.
Szóval lehet, hogy Wahornnak igaza van. Addig dumcsizzunk, legalább a mérsékelt jobboldallal, amíg valaki be nem fogja a szánkat.

33 megjegyzés:

ern0 írta...

J.F.C.

Névtelen írta...

Iván, Te egy diszfasz vagy

Névtelen írta...

Öreg te hülye vagy? Ennyire nem érteni az iróniát, olyan sötétséget feltételez amivel nem kéne nyilvánosság elé lépned...

mz írta...

Atyaég, valaki szájára vette népünk legnagyobb gondolkodóját, a nemzet büszkeségét, a miniszterelnök elvtársat? Bezzeg a régi szép időkben az ilyennek letépték a körmét, elküldték a kőbányába, és a gyerekei soha nem juthattak be az egyetemre. Ej, népköztársaság... visszasírom a szép emlékeket! Amúgy tényleg ez a legnagyobb problémád, Iván? Irígyellek.

Névtelen írta...

1. A matulát a kurucinfóval összehasonlítani komoly netes járatlanságra vall.
2. Lehet ordítva rárontani valakire egy baltával és lehet mosolyogva hátbaszúrni. Számomra csak az eredmény a lényeges.
3. SZVSZ Orbánnak igencsak meg kell erőltetnie magát, ha a Gyurcsánynál diktatorikusabban szeretne kormányozni.
4. Nem a kirekesztés a fő baj, hanem az, hogy igény van rá. Ezek a vonulgatások (melyeket ráadásul Gyurcsány politikai eszközéül használ fel, ezért eleve hiteltelenné válnak) gyenge kísérletek a tüneti kezelésre, nem többek annál. A mélyben valós problémák vannak, és ezt érzi a saját bőrén Wahorn. Amíg az értelmiség létező problémákat söpör a szőnyeg alá, addig hiába kéri számon a toleranciát, és ostoba, ha csodálkozik a primitív megoldásokat kínáló szervezetek megjelenésén. "Nincs cigánybűnözés", "A gyerek nem bűnös, hanem áldozat" - mindenki tudja, hogy ezek, így általánosságban kimondva PC hazugságok. Szomorú, hogy egy demokráciában a sorok között kell olvasni...

Névtelen írta...

tévedések vannak itten...
szily, TW és UP tök más. de az biztos, hogy egyik sem seggnyaló.
az "ágybavizelő"-t így félreérteni pedig... nem is tudom...
de ez a legjobb: "Egy szily nevű"
muhahaha
bazeg, hát a nyomába nem érsz, legyél már reális iván!

Névtelen írta...

hogy csúsztatsz a cikkben, az nem kifejezés...

Névtelen írta...

Itt van Szily reakciója Iván:

http://szily.blog.hu/2008/10/10/allo_farokkal_irnak_az_index_nacijai


Legyen dialógus. Menj el oda, és reagálj kommentben.

Ne mindig csak az legyen, hogy mindenki mondja a magáét a saját kis elefántcsonttornyában.

Névtelen írta...

Javaslom jelentsd fel őket, mint anno a matulát. Más megoldást a hozzád hasonló spiclik úgysem ismernek.

Névtelen írta...

Iván, neked már az Internettót sem sikerült újjá építened amikor az indexesek leléptek.

Miért állsz mindig egy vesztes ügy mögé? Neked arra áll fel ha hülyét csinálsz magadból? Nincs ez megfizetve hogy csillogóra nyalod politikusok ánuszát.

Inkább borotválkoznál meg.

Névtelen írta...

Az index egy dögkút, és megvette a fidesz kilóra.

Névtelen írta...

Szegény Iván. Hát mi lett veled? Olvass már vissza egy pár régi írásodat. Mindenki örülne, ha visszakapaszkodnál az egykori szinvonalra. Addig meg jobban tennéd, ha hallgatnál.

Unknown írta...

Iván! Mondd meg a frankót neki! Hajrá!
Te kiszedheted az internetből a szemetet, mint a vízbűl a "zokszigént".

Névtelen írta...

Iván, ez az írás szánalomra méltó.
Miért gondolod azt, hogy hozzád hasonlóan minden sajtóorgánumnál csak fizetett bértollnokok létezhetnek? Amikor az Indexet jobbról támadják ilyen habzó szájjal, mint amilyen a tied most, olyankor te miért nem támadtad szintén? Miért csak most? Csak ha a te Vezéredet bántják, akkor írsz? Ha az Ellenség Sötét Urát éri kritika, akkor minden rendben, az bármilyen stílusú lehet? Neked, ostoba barátom, tök mindegy, hogy milyen stílusban szapulják hőn szeretett uralkodódat. Neked az fáj, ha bántják, mert vagy ezért fizetnek, vagy - ami még szomorúbb - komolyan is gondolod ezt az MSZP imádatot.

Névtelen írta...

Ekkora baromságot régen olvastam... Amúgy meg éljen gyúúcsány ferenc, a magyar népköztársaság miniszterelnőke LOL igazi láma vagy iván...

Névtelen írta...

Szia Bundás,
Ebben a nehéz időkben inkább imádkozzunk a bevételekért.
Vagy írjuk egyre nagyobb hülyeségeket, fokozzuk tovább az agybajt, a káoszt, amíg az egész ország nem fetreng agonizálva a saját szarába.
Ha süllyedjünk, merjünk mélyre süllyedni.
Ennek az országnak már meszeltek, köszönhető többek között az értelmiségnek, írástudóknak.

Az igazi paradoxon : magyar értelmiség

KTamas írta...

Apámat idézve: Ha a hülyeség fájna, már ordítanál...

Névtelen írta...

"A baj akkor kezdődött, amikor az internetes fórumokon - a kattintásszámok kedvéért - a topikban (internetes vitafórumok) bujkáló névteleneknek és arctalanoknak megengedtük ezt a hangnemet."
Köszi szépen, ez igazán rendes volt tőletek.
Írd már meg: hogyan cenzúráznád szíved szerint?
Te majom.

Malvina írta...

A politikusi mesterséget nálunk nem tanítják. Ettől persze még lehetne, akadhatna nálunk is jó politikus, mint ahogy sok jó színészt is ismerünk, akik nem vettek részt semmiféle színészképzésben.
Csakhogy, amint egy politikus nem attól lesz liberális avagy konzervatív, hogy azt napjában hányszor nyilatkozza önmagáról /hanem attól, hogy miféle értékpreferenciák mentén látja a különböző problémákra a megoldást/ , pontosan úgy, nem attól lesz szociális érzékenységgel bíró, együttérző, avagy ridegen tárgyilagos pragmatista, nota bene haszonelvű sem, hogy képes vagy képtelen sírva fakadni az ő „nagyérdeműje” előtt. Hiszen e képességnek a megléte, illetve annak hiánya a színészmesterségben való jártasság mértékéről nyújt/nyújthat számunkra információt. Ráadásul, magával e képességgel való rendelkezés önmagában bizony nem elegendő még egy színész esetében sem, hiszen a színész az ő külső és belső eszközeit, eszközrendszerét mindig úgy „használja”, mindig úgy él velük, hogy közben folyamatosan egyfajta sajátos kontroll alatt tartja azokat. Ennyiben tehát feltételnül van, pontosabban lennie kéne némi hasonlatosságnak politikusi és színészi képesség, illetve eszközhasználat között. De csak ennyiben! Kvázi a szakmaiságban, a mesterség korrekt ismeretében, az önkontrollal való rendelkezésben, mindezeknek a gyakorlati megvalósítására való alkalmasságban. Mert e készségek, képességek, ismeretek és tudások hiányában sem politikusról sem színészről nem beszélhetünk, csak és kizárólag ripacskodó ripacsokról.

Ami pedig a Szily-féle megnyilatkozásokat, stílust illeti, hiába, mindig mondom, hogy itt minálunk minden gömbölyű. Egyik sem tehet a másiknak szemrehányást, a nívó - márcsak a fentiek értelmében is - azonos.

A netsurmókról pedig már itt is leírtam a véleményemet. Ha mindenféle névtelen beokádó megjegyzését megjelenítjük, pláne, ha még reagálunk is rájuk - én például csak egyszer, és megkérem, hogy a következő bejelentkezésénél legalább egy szignót adjon, és ha nem teszi, törlöm - , akkor ne siránkozzunk azon, ha elönt bennünket a szar.

Névtelen írta...

Hát, az elmúlt két hét nem jött be Gyurcsánynak. Előbb a tarka magyaroktól kapott egy nagy pofont, most meg tökön rúgta saját magát ezzel a műbőgéssel.

Még jó, hogy vannak elszánt hívek, mint pl. Iván, akik tűzön-vizen keresztül is kitartanak. Ha nem lennének, az MSZP a teljesítménye alapján kiesne a parlamentből 2010-ben.

Névtelen írta...

Iván, ami itt a hozzászólásokban olvasható, az téged igazol.

Az áhított demokráciában nem ezeknek a förtelem-embereknek a hangját akartuk hallani.

VI

Malvina írta...

Az a baj, hogy mindenhol a "csak" elszánt hívek vannak többségben a gondolkodó hívek rovására. Ezért, hogy ilyen "politikusokat" választunk magunknak. Ugyanakkor adja magát a kérdés, hogy vajon létezik-e ma nálunk olyan politikai formáció, képviselet stb., amelyik a teljesítménye alapján bármiféle elismerésre is méltó lenne/lehetne. Mert az, hogy ki fog bekerülni 2010-ben a parlamentbe, annak a valós és érdemi teljesítményhez semmi köze nem lehet, hiszen az pedig nincs. Sem emitt, sem amott, sehol sem. És ameddig a buta elszántság ül tort a gondolkodáson, addig ki leszünk szolgáltatva ezeknek a hatalmi hintákon marakodó kiscsoportoknak. Azon viszont el lehet és főként kell gondolkodni, hogy a mondás valahogy manapság imígyen szól: Az egyik 19, a másik meg - és sajnos nem szélsőjobb híján - 20.

Unknown írta...

Matula és Kurucinfo? Beszarok. Most ez vagy poén vagy olyanokról írsz amiről halvány fingod sincs. Na, menj és folytasd szépen a seggnyalást, az írás nem neked való.

Névtelen írta...

Amit itt előadtok kedves jobbosok, az Ivánt igazolja. Szily elviccelődött a baleseten, és a miniszterelnök megrendülésén, ti meg mint a papagájok, hajtogatjátok utána. Meg kellene próbálkozni a gondolkodással is. Lehet, hogy még nem késő.

Névtelen írta...

Andressew Iván bölcs, mértéktartó, és rendkívűl jó a humorérzéke. Ja! és cseppet sem szervilis. Bátran kritizálja szeretett miniszterelnökünket.

BRAVÓ, BRAVÓ, BBRRAAVVÓÓ!!!!!

Malvina írta...

Aki viszont gondolkodik, az igen könnyen beláthatja, hogy Szily ostoba és alpári megnyilatkozása egy cseppet sem értékeli/értékelheti, emeli/emelheti fel Gy. F. elborzasztóan lehangoló produkcióját. Mondjuk azt is írhatnám, hogy teccettek volna e "produkció" előtt gondolkodni!
A szomorú baleset egyébként mindkét szereplő számára egyfajta apropóként szolgált. Ha nem így lett volna, nem történhetett volna meg, hogy ilyen kontextusba sikerüljön beemelniük ezt a szomorú esetet.
Gondolkodó ember pedig gyorsan kihúzza magát az efféle pályákról, onnan ahol ,ilyen labdák feldobásával és leütésével próbálkoznak bizonyos csoportok a népszerűségi mutatóikon javítani. És ez kérem oldalsemleges!

A nem-gondolkodóknak pedig hiába is magyarázzuk, mit is jelent a súlyos szerepzavar, lett légyen szó annak újságírói avagy politikusi vonatkozásairól.

Névtelen írta...

Iván, ez a habosítás nevetséges. Miért ne lehetne a miniszterelnökről csúnyát írni? Ez a sajtószabadság.

Szily cikkével egy baj van, kurva rosszul van megírva, sima gyűlöletből sose lesz jó cikk. Tud ő ennél jobbat is, de most úgy erőlködött, hogy beszart. Ezért kellett volna visszadobni a szerkesztőnek (ha van), nem azért, mert Gyurcsnyt rugdossa. Ráfér.

Névtelen írta...

Iván, futólag ismerem Igor fiát, és tudtommal az a csúnya, náci Matula neki is rendszeres és kedvelt olvasmánya volt. Nemde?

Névtelen írta...

Esküszöm, valahogy megtudom a módját, hogy a kuruc.info téged is jól megdícsérjen, mint Bayer Zsoltot. Ó, bárcsak tökönszúrnád magad, ahogy ígéred! Tedd meg a test-lelki harmóniád kedvéért.

Névtelen írta...

bazmeg iván, te hírtelen egy humortalan fasz lettél.

na vajon kéccer küldi el ez a szupis blogmotor?

Névtelen írta...

ja h itt előzetes moderálás van, akkor mea klumpa, de azér ezt a blogszférában nem kéne...

netharisnya: írta...

Inkább önkínzás ez, Iván. Nincs az a pénz (illetve van, de ezt most hagyjuk) hogy olyasmit olvassak, ami undorít és utálom és nem bííírooom elviselni és megőőőrülök tőle. És azt hiszem nincs szó a Wahorn-féle attitűdről sem. Mégis:mennyi?

netharisnya: írta...

Nem tehetek róla, mivel valaha magam is játsztam, mindig figyelem és meg is látom azokat a bizonyos kilógó lólábakat.Sajnos mindenki számára, aki egy kicsit is érzékeny a hamis hangokra és ért valamennyit a színházhoz nyilvánvaló, hogy Gy.F. egy pojáca. Az "amatőr" előadásokon (ezeket néha u.n. profik celebrálják) mindig félek, aggódom, hogy ne kelljen szégyellnem magam attól az előadásmódtól, hogy ne legyen rossz, hiteltelen az egész. Gy.F. megnyilatkozásaitól is ugyanígy félek. És szégyellem magam.Ez is egy ilyen megnyilvánulás volt. Oda se mertem nézni.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések