kedd, augusztus 12, 2008

Minden becsületünk

"Valaki" kérdezi, hogy mi van a gój motorosokkal, és pláne Mészáros úrral, az elnökükkel. "Kár, hogy abbamaradt az üzengetés, nagyon jókat mulattam".
Én is, de ez Elnök Úr elrontotta a játékot azzal, hogy följelentett, azóta nem vagyunk üzenős viszonyban. Bár éppen pár napja megtörte a morcos hallgatást, küldött nekem egy levelet. A szokásos, parádés humorral kezdi:

"MEGÁLL AZ ESZEM, ÉS ÁCSOROG !!!"

A Hír tévés ügy miatt aggódik: "Nos, a riport végén feltett kérdésre, az én tippem a megbízóra, egyértelműen: VERES JÁNOS
Helmeczy, nos ő számomra, komoly csalódás ! Annak idején amikor ő lett a - Szögi (ai) - család jogi képviselője, aki ingyen vállalta a képviseletet, mondtam is, hogy olcsó húsnak híg a leve, de azzal nyugtattak meg Gabikáék, hogy a tanár úr régi ismerőse és ő jelentkezett, hogy segít a családnak a jogi képviseletben a bíróságon. Véleményem szerint Gabikáéknak azonnal vissza kell vonnia a megbízást az ügyvédtől !!! Azért komolyan elgondolkoztató, hogy mégis mi folyik a hazai közéletben ! Régebben is írtam, mintha az 50-es években járnánk, azzal a különbséggel, hogy most még nem visznek el bennünket Recskre. Gondolom Veres és Fletó szívesen felépítené nekünk újra, mi meg ha hagyjuk meg is fogják tenni ! Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos és minden további tényfeltáró oknyomozó újságíró mellett kiállunk, mert ha őket megtudják félemlíteni, akkor csak egy lépés és az ő újságírói fogják tájékoztatni a közvéleményt, nem utolsó sorban óhajaikat. Remélem - mármint én, Andrassew Iván (ai) - most is összetrombitálja a média munkatársakat, hiszen ez valóban fenyegetés a sajtószabadság és az újságírói társadalom ellen ! Érdeklődéssel várom hívó szavát egy piknikre !
Ez annyira komoly ügy, hogy helyénvaló, ha megpróbálom Mészáros elnök úrnak is elmagyarázni az álláspontomat. Kicsit túl korán reagált, talán már belátja, hogy kár az első hírre azonnal odarecskezni, fletózgatni, veresezni. Ez egyébként szokása. Ha annak idején nem fenyeget meg azonnal, nem buziz és zsidóz a cicahordás dolog miatt, akkor ezt az egész ügyet hócipős ügyet elintézhettük volna egy óra alatt, és ma együtt motoroznánk a haza üdvére. Más kérdés, hogy ma már nem gójnak hívnák őket, nem vonulgatnának cigányokat rémiszteni, és nem hülyéznének önfeledten azért, mert kimondom azt a triviális tudományos tényt, hogy f
élelemkeltő erejük abból van, hogy minden robbanómotor működése közben keletkeznek infrahangok, amelyek félelmet keltenek az emberekben, és ez fölerősödik, ha sok motor egyszerre dübörög. Ehelyett Mészáros elnök úr azt érte el, hogy az egész ország röhögött a „cicahordán”, sőt ma már odáig jutottunk, hogy a hirszerzo.hu szexuális hajlamaikon tréfálkozik a Turbómagyarország 2008 szépségversenyben.
Arról a Hírszerzőről van szó, amelyik a gój motorosok Népszava-látogatása előtt Gavra főszerkesztő és Seres megmondóval az élen a lehető legocsmányabb módon viselkedett velem szemben. Odáig mentek kollaborálásban, hogy az egyik munkatársuk – ha jól emlékszem, valami Kiss - egy g
ój motor hátán pöfögött a Népszava szerkesztősége elé, mert ezt szenzációs riporteri ötletnek gondolta. Közben Gavra úr is és Seres úr is fölismerte, hogy nem lesz hamar előrehozott választás, nem kell sürgősen befarolni a jobboldalhoz, lehet még egy kicsit szemtelenkedni. Ezt írják, csakugyan nagyon bátran:
5. A felvétel tanúsága szerint a nemzeti oldalon is hódítanak az alternatív szexuális viselkedési formák. Van-e szokatlanabb, posztmodernebb és huszonegyedikszázadibb jelenség egy Andrassew Ivánnak dedikált gumibabát csókolgató gój motorosnál? Vajon mi történt a gumibabával a motorosok gyűrűjében demonstrációjuk előtt? Túláradó férfierő és furcsa használati tárgyakra ömlesztett gyengédség - juttassa tovább most!
(http://www.hirszerzo.hu/cikk.turbomagyarorszag_2008_itt_a_halalcsoport_
utoljara_szavazhat_a_selejtezok_resztvevoire.74672.html)

Nem lepődnék meg, ha megint kénytelenek lennének – afféle dumcsinak álcázva a dolgot - bocsánatot kérni, mert különben eléjük vonulnak rettenetesen félelmetes jelmezükben a magyari motoros marconák. (Számomra igazi meglepetés, hogy eddig bátornak tűnő újságírók valóban megijednek tőlük, és csakugyan bocsánatot kérnek, mert véleményt mertek mondani.
Egy olyan világban, ahol motorokkal lehet újságírókat ijesztgetni, egyáltalán nem csoda, ha a gyávaság mellett a sunyiság is erőre kap.)

Visszatérve a HírTV sütőporos ügyére: ha beszélő viszonyban lennénk, megnyugtatnám Mészáros elnök urat, hogy amennyiben kiderül, hogy az a verzió igaz, amit a tévések állítanak, és tüntetést hívnak össze a sajtószabadság védelmében, akkor ott leszek. Én nem szervezem, mert a HírTv sem szervezte a gój motorosok elleni demonstrációt. Ám azt nem felejtem el, hogy arról a legkorrektebb módon tudósítottak. Ez nagy dolog mostanában, meg kell becsülni. Ha viszont az derül ki, hogy a tévések trükköztek, csapdát akartak állítani politikusoknak, akkor azt fogom követelni, hogy örökre takarodjanak a szakmából. Ez így korrekt, mert itt egy határ van, nem lehet az elhülyülésig a politikai nézeteink szerint ítélni.
Ami bűn, az bűn. Ha a sajtóban és a politikában engedünk teret a trükkös jogászkodásnak és a hamis cselvetéses lejáratásnak, akkor iszonyatos árat fizetünk, mert minden becsületünk odalesz, és a végén magunkra is gyanakszunk. Bár én már most is.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések