péntek, augusztus 01, 2008

Az exkluzív

Amikor Kiss Ernő rendőrtábornok lehugyozta a rendőrpalotát, azt mondtam, nem kellene ezért önfeledten gúnyolni, mert mi is bármikor juthatunk ilyen természetközeli kényszerhelyzetbe. Amikor az derült ki róla, hogy nem ő, hanem szerinte az alteregója az ő lopott kocsijával tört össze egy csomó autót, akkor azt gondoltam: ha egy rendőrparancsnok (!) így viselkedik, az olyan mértékű, minősített hitelvesztéssel jár, hogy soha többé senki nem veheti őt komolyan. De azt se, amit kérdez.
Ehhez képest a most is eljárás alatt álló tábornok egyszercsak fölbukkan a HVG online oldalán, és egy úgynevezett exkluzív interjúban azt állítja, hogy Horn Gyula leállíttatott egy Draskovics Tibor ellen folytatott, Hézag fedőnevű titkos nyomozást 1996-ban. A jelenlegi rendészeti miniszter akkor a pénzügyi tárca közigazgatási államtitkára volt és valami olajos vagy benzinkutas cég jövedéki ügyét tussolta el. Ha jól értem, egy jogértelmezési vita miatt 83 millió helyett csak százezret kellett fizetni.
Ha ez igaz, és valóban törvénysértő eltussolás történt, akkor Draskovicsnak távoznia kellett volna a politikából – mindjárt a börtönbe.
Ha viszont Kiss tábornok úrnak már akkor perdöntő bizonyítéka volt Draskovics ellen, akkor miért nem akkor szólt? Miért nem akkor szaladt a HVG-hoz, hogy rendőri eskűjének szellemében, akár szakmai öngyilkosként, végső megoldással a nyilvánossághoz forduljon?
Ha pedig Horn Gyula eljárását találta bűnösgyanúsnak, akkor pláne miért nem akkor vetette magát az ádáz mókusok elé?
Semmiképpen sem szeretném bírálni a nagyszerű HVG-t, amit mindigis a szakma csúcsának tartottam, de ugye ironizáltak: a dolog „exkluzivitását” ugye az adja, hogy Horn Gyula – közismerten – védekezésképtelen, és ez az egész így bizony gusztustalanabb a falrahugyozásnál is?


3 megjegyzés:

Malvina írta...

Hát, kérem, ha ezeket a kérdéseket a HVG nem tette fel Kiss Ernő úrnak, akkor bizony a HVG is eléggé hugyos. És nem pusztán azért , mert - e tekintetben is - az egész ország térdig áll már az efféle természetes "vizekben". ::((

Névtelen írta...

Nem lehet, hogy az alteregója adta az interjút amelyik Angyalföldön randalírozott?
Szerintem tök egyértelmű...

Névtelen írta...

marhaság--

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések