csütörtök, május 08, 2008

Dr. Kündü, népileg

Pár napja, a következő levelet kaptam az IWIW-en: "Szóval vegyél már vissza.
A Népszava NAGYON NEM AZ a tekintélyes lap, ami még a XIX. sz. végén alakult.
Ez a fura újságrontó banda meg antiszociális, belterjes szubkultúra.
Nem 25 motorosba kell durván belekötni (bár az is elég az agyonveréshez...)
Bőszítesz nagyon. ILYEN névvel antimagyarkodni...
Én tudom, mi az a fizikai erőszak.
ÉS TE ??!"

Azt lehet megtudni róla, hogy ő: „ÜGYVÉD DR. GYARMATI PÁL [kündü]” A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Előző munkahelyei: Sz.m. Főügyészség, Magyar Távközlési Rt., Hemingway Holding, Gazdasági Minisztérium. A munkahely: Dr. Gyarmati Pál ügyvédi irodája 1052 Budapest, V. ker. Kígyó u. 4-6. E-mail: gyarmatipal@ugyved.hu ecolawyer@freemail.hu . Az IWIW-en az arcképe alá azt írja: „Turáni rasszú SZÉKELY FÉRFI”. A Google segítségével rátalálhatunk fideszes címére is: E-mail: gyarmatipal@fidesz.hu .
Nem hittem el, hogy egy ügyvéd Magyarországon ilyen levelet írhat, és arra gyanakodtam, hogy esetleg valaki az ő nevében fenyegetett. Írtam Dr. Gyarmatinak egy levelet az ügyvédi címére: Tisztelt Ügyvéd Úr, eddig vártam, hátha meggondolja magát, hátha rájön, hogy túlzott az IWIW-en írt levelében, és jelzi ezt. Igazából nem az alig, vagy sehogyse burkolt fenyegetéssel van bajom, mert azt megszoktam. De mire véljem ezt az "ILYEN névvel antimagyarkodni..." - megjegyzést? Nem kellene ezt megbeszélni? Vagy legalább megmagyarázni? Tisztelettel: Andrassew Iván

Erre nem levélben, hanem a blogomon válaszolt:
Intés Kündütől: A fene se akar bántani...DE MERRE VEZET ez a cinikus, nihilista, többségi nemzet elleni pökhendi áskálódás?? (…) Ez a belterjes neolibsi ál-értelmiség a nyálfolyatós szövegével MÁR NEM tud hatni, nem érvényesül. Csak a harci tüzem növelitek.

Blogom fórumán jeleztem, hogy küldtem neki levelet az ügyvédi címére.
Dr. Kündü válasza: Milyen email-ra ment magánlevele, Andrejjew Úr??
Az a baja keednek, hogy olyik '68-as forma. Meg IDEGEN.

Erre én: „A gyarmatipal@ugyved.hu -ra küldtem. De mindjárt elküldöm az ecolawyer@freemail.hu -ra is.” Még mindig nem voltam biztos abban, hogy ő csakugyan Dr. Gyarmati Pál budapesti kamarai ügyvéd, ezért írtam ezt a levelet az ügyvédi címére: Tisztelt Ügyvéd Úr, örömmel vettem, hogy előző levelemre legalább válaszolt - ha "csak" a blogomon is. Ne haragudjon, de továbbra sem értem ezt: "De MERRE VEZET ez a cinikus, nihilista, többségi nemzet elleni pökhendi áskálódás??"
Igazán csak az elemi érdeklődés szintjén vagyok kíváncsi arra, hogy én vajon a "többségi nemzet" ellen milyen pozícióból áskálódom cinikus, nihilista módon. Kisebbségi vagyok, vagy elfajzott többségi? Ha kisebbségi, akkor melyik kisebbséghez vél tartozni?
Tisztelettel:Andrassew Iván

Két választ is kaptam - alighanem az elsőt az első levelemre, amit csak későn olvasott el:
„SZLÁV az Ön neve !! Északi szláv. S a magyari tudat ilyen névből a "RUSZKIK, HAZA!!" jelszót juttatja ordítónelőtérbe. Russzofóbok vagyunK occupált ország, 46 éven át... Itt az történt, amit a Kreml akart: egy VADIDEGEN KULTÚRÁRA (ortodox sötét szlávság) rátelepült MÉG-IDEGENEBB ideológiai és hatalomgyakorlás! Akkor már inkább Horthy Miklós...

Válasza, amit azért idézek, mert meggyőződésem, hogy ez közérdek, immár végképp azonosította, hiszen az ügyvédi címéről jött, levélben:
„Abszolut KISEBBSÉGI vagy. A lelkedben is - para-jelenség, komplexus. Népileg: ILYEN M A G Y A R név nincs. A családi háttered és szocializációd meghatározza idegenséged ebben a MAGYAR hazában. De te a deviánslibsi, országrontó, borostásarcú - vagy inkább "szakállas-bácsi" - identitáskételyes vagy: LAZÁN VAGY GONOSZ.
Ellenség vagy. Ideológiailag, fajilag, nem-asszimiláció-képes lényként; a pökhendi cinizmusod vért kíván.
Bízom benne, lesz alkalmam részt venni a leszámolásban a BŰNBANDÁDDAL !
Kündü

36 megjegyzés:

Névtelen írta...

hihetetlen egyveleg.valaki egyszerre ostoba,buta,szánalomra méltó,és ügyvéd.
üdv,
b.peti

Névtelen írta...

dr Kündü afféle "helyi intelligencia" lehet . Egy olyan helyen ...

Malvina írta...

Kedves Iván !

Én bizony tájékoztatásul elküldeném ennek
az anyagnak a másolatát dr. Réti Lászlónak,
a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökének.
A Kamara Etikai Bizottságának asszisztensétől tudom, hogy ezt levélben kell elküldeni az alábbi címre: 1055 Bp. Szalay u. 7.

Üdv.

Baloo írta...

Iván, miért kell egy ilyen súlyosan agyroggyant, IQ-ban retardált NAGYBETŰVITÉZZEL egyáltalán szóbaállni? :(
Mostmár minden provokációnak fel fogsz ülni? Nemá...

Névtelen írta...

"Néftelen":
Látod még Andrassew bejegyzését sem olvasod végig...pedig exact módon rögzített mindent.
"Helyi értelmiség",írod lekezelően...
JA.
Végülis Pest-Belváros is egy "HELY"...
Olvass, bolsi koma, mielőtt ítélsz!

"baloo":
:))) Mert kik vagytok TI, SZAR ÚJSÁGOKBA FIRKÁLÓ ALACSONYRENDŰ identitásnélküliek??!

Melyik országban ÉLTEK??
Itt JELENTŐS SZÁMÚ a naggyon nem baloldali ÉRTELMISÉG!
Hol jegyeznek a versenyszférában ??
Ebben a QURCSÁNY-kurzusban nektek MIRE NAGY AZ ARCOTOK, senkiháziak??!

Malvina írta...

Dr, Kündü,

azért mégis igaz, hogy minden rosszban van valami jó! Csak sikerült Önnek is tisztességesen leírnia Andrassew Iván nevét.
Igaz, nem ment könnyen, no meg orrfacsaró, bűzös-gázos lilafüst nélkül, de végülis sikerált. Gratulálok!

Névtelen írta...

És csíkos nagymagyarország az avatárja :DDD Behugyozok :))))

Nade komolyan. Ezt most minek leblogolni? Ez olyan, mint Fekete Pákóval interjút készíteni. Vicces, oké, de minek?

Névtelen írta...

Most még röhögtök, ám fogtok még félni is. Remélem.

VG

Malvina írta...

Kedves Harcsa,

dacára annak, hogy én javasoltam a Budapesti Ügyvédi Kamara Etikai Bizotságának tájékoztatását az esetről, mégis bevallom, hogy annak hatékonyságában kevésbé bízom, mint a nyilvánosságban, abban, hogy minden ilyen és ehhez hasonló aljasságot a nyilvánosság elé kell tárni, nota bene beszélni is kell róla. Persze, igazad van, nem szabad túlértékelni azzal, hogy túl sok időt fordítunk rá.
Arról nem is szólva, hogy nagyon nézze meg mindenki, hogy kiféle-miféle emberre is bízza az igazáért való képviseletét. Vajon hogyan képviselheti a jogot egy, az emberi jogokat ilyen módon sárba tipró jogsértő ?
Ez bizony, akárhonnan is nézem, mindannyiunkra tartozó közügy!

Malvina írta...

Még az előzőhöz:

Előre bocsátom, nem vagyok félős, üldözési mániám sinecsen, mégcsak nem is szorongok a kelleténél jobban, de azért A Fekete Pákó - jelenséget sem tartom egyáltalán viccesnek.

Íme: http://www.hetek.hu/?q=node/15178

Névtelen írta...

Kündü nézeteivel többnyire nem értek egyet,de mindig gondolkodásra serkent. Humoros, cinikus stílusával feldobja az aktuális topikot. Egyébként is, sajnos ritka a humorérzékkel megáldott jobboldali topikoló, mint a fehér holló!

Malvina írta...

A humor, a komikum arról ismerszik meg, hogy témája benne és általa feloldódik , így nyílva meg, engedve magához az arra érdemest.
Az viszont, amit nevezett úr a kalviatúrába csapkod, még viccnek is rossz ! És ez még akkor is így van, ha ízlések és pofonok különbözőek.

spenót írta...

kosbor

Én is mindig elgondolkodom, hogy mi a fasznak kell ezt nekem olvasni?...
Kérlek, idézzél 1 (azaz: egy db) olyan Kündü opuszt/részletet, ami valahogy a humor közelébe keveredett.

Névtelen írta...

A szavak értelmének kicsavarásával idézőjelbe teszi mondanivalóját, nem kell annyira komolyan venni a politikát, a jobbos (és balos) fanatikusokat sem. Provokálja az embereket- ez a humor egy formája- ne tartsák már olyan fontosnak magukat. Persze néha elég durva kifejezéseket használ, de ezt már megszoktuk Kövéréktől, Bayeréktől.

Andrassew Iván írta...

Drága Kosbor, nem szoktam ide beleszólni, de nagyon sajnálom, hogy nincs itt nekem szavazógépem, mert érdemes lenne megszavaztatni, ki találja humorosnak Dr. Kündüt. Nem mondom, hogy nem lehet röhögni rajta, de az kiröhögés.

spenót írta...

kosbor

A provokáció lehet a humor egy formája, de nem feltétlenül az. Kündü doktor klasszikus példája az ez irányú sikertelenségnek. :(

Névtelen írta...

ÜGYVÉD tehet politikai nyilatkozatokat.

Annak tiltása Alkotmány- és törvénysértő lenne:

NEM IS SZEREPEL a taxált ügyvédi fegyelmi vétségek között.

Az ügyvéd NEM ÁLLAMI tisztviselő.

A magánpraxisban működö igazságügyi szereplőket SEMMI és SENKI nem tilthatja el a politikai szereptől, nyilatkozattól, kritikától.

Mert akkor dr. Bárándy Taknyos Hülyegyerek Gergelykével kellene kezdeni...

Tán kussoljon Wiener, vagy Balsai, Répássy vagy Dávid I.,
csak mert ügyvédek???

Nem vagy magadnál.

Andrassew, anyit röhögcsélsz, hogy beperellek, mint az állat.

Malvina írta...

Azért ez már tényleg több mint elkeserítő, hogy végzett ügyvéd ilyen komoly szövegértési nehézségekkel küzdjön. Akárhányszor is olvasom végig a fenti kommenteket, senki nem állított olyat, hogy ügyvéd ne tehetne politikai nyilatkozatot vagy el lenne tiltva bármiféle politikai szerepvállalástól.

Azzal viszont nem árt tisztában lennie dr. Kündü, - lehet, hogy a jogi karon ezt nem okítják, vagy csak Ön hiányzott az előadásokról? - hogy a politikai nyilatkozat, a kritika nem kirekesztő mocskolódást, fenyegetőzést, buta és aljas személyeskedést, etikátlan viselkedést jelent.

Bárkit is akar beperelni, tegye meg! Öntől szakmailag sem lehet túl sokat remélni, hiszen ennyi buta indulattól, ami Önt feszíti, az józan észnek holt hamva sem maradhat meg senki fejében.

Névtelen írta...

Malvina:

Kacagányban török ki, mikor a korlátolt - és immár hazug - balságaidat
oszlatom. Izé, olvasom.

Kétszer veted föl a KOMMENTsorban, hogy el kívánnád küldeni etikai/fegyelmi panaszként
a
HIVATÁSOMMAL ÖSSZE NEM FÜGGŐ,
párttagként és magánszemélyként tett politikai tartalmú, - IGEN, erőteljes hangú! - nyilatkozataimat !

AKKOR nem voltál magadnál, vagy megtagadod a NEMZETI-KONZI ember véleményének JOGI korlátozására tett indítványaidat ...!!

Mellesleg:

Dr. Réti kamara-elnök NEM A FŐNÖKÖM !

S ezt már érthetően tudtára is adtam.

Semmit sem értesz az ügyvédek jogállásából, viszonyrendszeréből.

A Kamara nem hatóság, hanem érdekképviseleti, érdekvédelmi szervezet.

Malvina írta...

:D

Mindezzel csak méginkább alátámasztja az előző kommentemben írtakat, kivált ami a súlyos szövegértési nehézségeit illeti. Sajnos többet nem segíthetek, csak annyit, hogy javaslom: olvasson, olvasson, olvasson !

Névtelen írta...

dr. Gyarmati Pál az egyik legszínesebb és sokoldalúbb egyénisége a magyar blogvilágnak. Hihetetlen lexikális tudással rendelkezik, nem csak felszínesen, és a humora is értékelendő. Mindig felüdülök, ha a kommentjeit olvasom. Nélküle színtelenebb lenne az élet.

Ettől függetlenül nem értek egyet szélsőséges politikai eszméivel. Az utóbbi időszakban, ahogy látom, az ügyvéd úr már nem annyira feszült, mert enyhébben fogalmaz. Azt hiszem, érzi, a közelgő Fidesz-győzelmet.

Malvina írta...

Akkor dr. Kündü csak itt, ezt a blogot "tüntet ki" színtelen, egyoldalú, hiányos tudást sejtető, felszínes és minden humort nélkülöző kommentjeivel, ostoba - mert szélsőséges - megnyilatkozásaival?

Valaki már az előzőekben is jelezte, hogy szívesen látnánk tőle egy-két példát az ellenkezőjére. De azóta is nagy a csönd.

Névtelen írta...

Malvina:

Talán mert neked, NEKTEK, félresikerült
nomenklatura-pátyolgató exbolsiknak és csenevész identitású médiaprostiknak EZ JÁR, amit ITT kaptok !

Névtelen írta...

T. 'pszich'!

Csépelném én most is az Endreszjú Ájveneket,
de fegyelmezett vagyok.

Már más a szélirány....

Malvina írta...

A humortalam ember olyan mint az éretlen pattanás! Minél inkább nyomkodják, piszkálják, annál randább, gusztustalanabb nyomot hagy maga körül.
Úgy hogy Kündü úr, köszönjük a próbálkozását , de ami nem megy, azt még mi sem eröltethetjük. Márcsak a saját magunk érdekében sem.

Üdv.

Névtelen írta...

Gyarmati egy adóssághalmazzal a menekült el Cegléd vonzáskörzetéből.Hamarosan nyitok egy blogot az ő kedvéért...Kündüke
Váradi Laci

Névtelen írta...

:-DDDDDDDDDDD

Ezzel a Váradival közöltem, hogy 3 rendbeli magánvádas bűncselekmény miatt benyújtom holnap a magánindítványt.

18 évesen jöttem el otthonról, diákként, és sohasem praktizáltam ott.

Ez az exrendőr hülye.

Egy ponttal többet kell beszerkesztenem a feljelentésbe, na bumm.

Nyissál blogot, kicsi fiú...:)))

Látod, Andrássik Úrnak is tetszem...

Andrassew Iván írta...

Rendkívül hálás lennék, ha olvashatnám Váradi Úr följegyzéseit és az Ügyvéd Úr följelentését. Talán ennyi jár nekem az élettől.

Névtelen írta...

Egy nyilvános blogolás ahol avocado néven ír a jó doktor!

Váradi László 2008-07-29 13:31:29
Válasz a Budapesti Ügyvédi Kamarától, a megkeresésemre...

Váradi László részére


Tisztelt Uram!

A Budapesti Ügyvédi Kamarához 2008. július 24-én e-mail útján eljuttatott beadványával kapcsolatban tájékoztatom, hogy dr. Gyarmati Pál, aki az Ön részére megküldte különböző irományait, felhívásait nem tagja a kamarának. A melléklete 2/6. oldalán magát jogász, közgazdász, ügyvéd elnevezéssel tünteti fel, aki 1962. július 1-jén született Cegléden.
A Budapesti Ügyvédi Kamara tagjai között eltérő születési dátumú ügyvéd szerepel, akit szintén Gyarmati Pálnak hívnak. Nevezett ügyvéd nem azonos a magát ügyvédnek kiadó dr. Gyarmati Pállal.
Tájékoztatom, hogy a kamara kizárólag kamarai tag ellen folytathat le fegyelmi vagy etikai eljárást.
Kérem fenti tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Tisztelettel:

dr. Subasicz Éva
titkár

avocado 2008-07-30 15:41:55

Váradi László ellen 4 rendbeli bűncselekmény miatt büntetőeljárás folyik az ÉN FELJELENTÉSEMRE:

ráadásul Váradi László sohasem találkozott, sohasem beszélt velem, ő falusi tapló és bűnöző.

Rágalmaz és hazudik , mint a vízfolyás

avocado 2008-07-30 15:52:31

Mindenestre felnyomok EZEK UTÁN egy mailt a kamarához. Telefonon hiába keresem őket, nyilván otthoni gépről email-ezik a TITKÁR....

Váradi László 2008-07-30 15:54:38

No most avocado az új neved Kündü? Mint egy modern Ságvári...

Kíváncsi lennék milyen bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.Egyébként most találtam - illetve nem találtam - Gyarmati Pál nem tagja Magyarországon semelyik ügyvédi kamarának sem.
Bárki ellenőrizheti!
Avovocado( kicsit hasonlítani akar az advocato = ügyvéd szóhoz hihihi..)stílusa a szokásos modorban íródott.
1.Albertirsán lakom, ami egykor valóban falu volt, de most már város. Quasi, nem vagyok falusi!
2.A taplóról bővebben, katt a linkre!
http://www.termeszetvilaga.hu/tv2002/tv0211/bedo.html
3.Nem vagyok bűnöző sem.
4.Az rágalmaz aki azt állítja, hogy rágalmazok.
5.Miben hazudtam?
6.Találkoztunk már...nem beszéltünk...de még fogunk!
Szép napot!
Váradi Laci

avocado 2008-07-30 16:08:36

Váradi,

nyilván fog kapbni megfelelő iratokat az Ön ellen folyó bűntetőeljárásról, pl. idézést a meghallgatásairól...

De EZ NEM blog-téma.

Váradi László 2008-07-30 16:17:46

Jó a szöveg.Olyan jó olvasni.Most tényleg...

Váradi László 2008-07-30 16:18:57

Ja el is felejtettem avokádó!
Tudsz egy jó ügyvédet?Egy igazit...

avocado 2008-07-30 23:35:24

Azért ennek az irsai parasztnak ennyi tyúkesze ne legyen:

kiírogatja a nagy nyilvánosság elé a rágalmait, amit persze elmentek, kimásolok lemezre és kiprintelem.

Önmaga ellen újabb és újabb rendbeliségeket hoz létre, VALAKI, egy burnyák, AKIT NEM IS ISMEREK !!

Ez tutti, hogy hibbant.

Vmi ok nélkül gyűlölködő szociopata féreg...

De hát le fog szívni, mert ezt a barmot nem hagyom... S gőze nincs SEMMI JOGI ISMERETRŐL, főleg a büntetőjogról,

pedig ŐŐŐ ám agyas gyerek: verőlegény valahol...:-DDDDDDDDDDDD

Váradi László 2008-07-31 09:22:36

A Btk.179. § (1)bek.szerint, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.450
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.

De a bűncselekmény miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.

Sőt..A Legfelsőbb Bíróság B 87/1999. sz. elvi határozata szerint:
I. Jogellenesség és társadalomra veszélyesség hiányában nem valósul meg rágalmazás, ha a becsület csorbítására egyébként alkalmas tény állítását vagy híresztelését a közérdek vagy jogos magánérdek védelme indokolta.

II. Az ilyen cél és motívum megállapítására csak a valóság bizonyítás útján kerülhet sor. A közérdek vagy a jogos magánérdek védelmének indokoltsága büntethetőségi akadályt jelenthet, ezért törvénysértő a valóság bizonyításának mellőzése, ha attól a büntethetőség kizárása függhet.

III. Közérdeken nem csak a társadalom egészének legáltalánosabb érdekeit kell érteni. Közérdekű lehet a társadalom egyes kisebb közösségeinek szűkebb körű érdekeit érintő tényállítás, híresztelés is.

IV. A valóság bizonyításának elrendelését nem befolyásolhatja az a megfontolás, hogy a bizonyítás milyen sikerrel járhat [Btk. 179. § (1) bek. 182. §, Be. 5. §].
A LB indokolásában a következőket írja:
„A tényállításnak (híresztelésnek) a becsület csorbítására való alkalmassága a sérelem absztrakt lehetőségét jelenti. A tényállítás becsület csorbítására alkalmas voltát nem a sértett szubjektív értékítélete, érzelmi beállítottsága vagy esetleges érzékenysége alapján kell megítélni, hanem annak van jelentősége, hogy a tényállítás objektív értelmezés alapján és a társadalomban kialakult általános felfogás szerint alkalmas-e a becsület csorbítására.
A rágalmazásnál a becsület csorbítására alkalmasság kérdésében a társadalomban kialakult általános felfogás és az elkövetés konkrét körülményeit vizsgálva, objektív értelmezés alapján kell állást foglalni. Az érintett személy beállítottsága, esetleges érzékenysége alapján nyugvó szubjektív szemlélet szerinti értékelésnek a bírói gyakorlat szerint nincs helye
A jelentős érdeksérelem okozása, mint minősítő körülmény, csak akkor állapítható meg, ha a sértettet a becsület csorbítása alkalmas tényállítás okozatos következményeként egyértelműen kimutatható személyes vagy vagyoni jellegű hátrány éri.”

Váradi László 2008-07-31 09:26:52

És igen.Láttam a Szemét!
Itt a fotó...ő tette közzé.
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10849250

Meg itt is egy...állítólag
http://andrassew.blogspot.com/2008/05/dr-knd-npileg.html
A valótlanságokat pedig lehet gyűjteni Gyarmati doktor és kiprintelni.Várjuk az eredményt.A szavaidnak már nincs hitele.Az iwiw adatlapodon még mindig az áll, hogy a BÜK tagja vagy. De mégsem ... Akkor ki téveszt meg kit?

Verőlegénynek azért nevez, mert törvényes követelésbehajtással foglalkozom.Csak én nem veszem le az ügyfelet lóvéval, aztán meg bele sz***k a munkába...
Irsai paraszt jelzővel azért illet, mert Albertirsán lakom, ahol egykor ő is "tevékenykedett".
Azért mondja, hogy nem vagyok jogász, mert én nem az iwiw adatlapommal büszkélkedem és így akar kibillenteni az egyensúlyból.Nem jött össze.
A stílusa pedig azért ilyen, mert...
Folytatás következik!
Szép napot!
Váradi Laci

Névtelen írta...

Egy nyilvános blogolás ahol avocado néven ír a jó doktor!

Váradi László 2008-07-29 13:31:29
Válasz a Budapesti Ügyvédi Kamarától, a megkeresésemre...

Váradi László részére


Tisztelt Uram!

A Budapesti Ügyvédi Kamarához 2008. július 24-én e-mail útján eljuttatott beadványával kapcsolatban tájékoztatom, hogy dr. Gyarmati Pál, aki az Ön részére megküldte különböző irományait, felhívásait nem tagja a kamarának. A melléklete 2/6. oldalán magát jogász, közgazdász, ügyvéd elnevezéssel tünteti fel, aki 1962. július 1-jén született Cegléden.
A Budapesti Ügyvédi Kamara tagjai között eltérő születési dátumú ügyvéd szerepel, akit szintén Gyarmati Pálnak hívnak. Nevezett ügyvéd nem azonos a magát ügyvédnek kiadó dr. Gyarmati Pállal.
Tájékoztatom, hogy a kamara kizárólag kamarai tag ellen folytathat le fegyelmi vagy etikai eljárást.
Kérem fenti tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Tisztelettel:

dr. Subasicz Éva
titkár

avocado 2008-07-30 15:41:55

Váradi László ellen 4 rendbeli bűncselekmény miatt büntetőeljárás folyik az ÉN FELJELENTÉSEMRE:

ráadásul Váradi László sohasem találkozott, sohasem beszélt velem, ő falusi tapló és bűnöző.

Rágalmaz és hazudik , mint a vízfolyás

avocado 2008-07-30 15:52:31

Mindenestre felnyomok EZEK UTÁN egy mailt a kamarához. Telefonon hiába keresem őket, nyilván otthoni gépről email-ezik a TITKÁR....

Váradi László 2008-07-30 15:54:38

No most avocado az új neved Kündü? Mint egy modern Ságvári...

Kíváncsi lennék milyen bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.Egyébként most találtam - illetve nem találtam - Gyarmati Pál nem tagja Magyarországon semelyik ügyvédi kamarának sem.
Bárki ellenőrizheti!
Avovocado( kicsit hasonlítani akar az advocato = ügyvéd szóhoz hihihi..)stílusa a szokásos modorban íródott.
1.Albertirsán lakom, ami egykor valóban falu volt, de most már város. Quasi, nem vagyok falusi!
2.A taplóról bővebben, katt a linkre!
http://www.termeszetvilaga.hu/tv2002/tv0211/bedo.html
3.Nem vagyok bűnöző sem.
4.Az rágalmaz aki azt állítja, hogy rágalmazok.
5.Miben hazudtam?
6.Találkoztunk már...nem beszéltünk...de még fogunk!
Szép napot!
Váradi Laci

avocado 2008-07-30 16:08:36

Váradi,

nyilván fog kapbni megfelelő iratokat az Ön ellen folyó bűntetőeljárásról, pl. idézést a meghallgatásairól...

De EZ NEM blog-téma.

Váradi László 2008-07-30 16:17:46

Jó a szöveg.Olyan jó olvasni.Most tényleg...

Váradi László 2008-07-30 16:18:57

Ja el is felejtettem avokádó!
Tudsz egy jó ügyvédet?Egy igazit...

avocado 2008-07-30 23:35:24

Azért ennek az irsai parasztnak ennyi tyúkesze ne legyen:

kiírogatja a nagy nyilvánosság elé a rágalmait, amit persze elmentek, kimásolok lemezre és kiprintelem.

Önmaga ellen újabb és újabb rendbeliségeket hoz létre, VALAKI, egy burnyák, AKIT NEM IS ISMEREK !!

Ez tutti, hogy hibbant.

Vmi ok nélkül gyűlölködő szociopata féreg...

De hát le fog szívni, mert ezt a barmot nem hagyom... S gőze nincs SEMMI JOGI ISMERETRŐL, főleg a büntetőjogról,

pedig ŐŐŐ ám agyas gyerek: verőlegény valahol...:-DDDDDDDDDDDD

Váradi László 2008-07-31 09:22:36

A Btk.179. § (1)bek.szerint, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.450
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.

De a bűncselekmény miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.

Sőt..A Legfelsőbb Bíróság B 87/1999. sz. elvi határozata szerint:
I. Jogellenesség és társadalomra veszélyesség hiányában nem valósul meg rágalmazás, ha a becsület csorbítására egyébként alkalmas tény állítását vagy híresztelését a közérdek vagy jogos magánérdek védelme indokolta.

II. Az ilyen cél és motívum megállapítására csak a valóság bizonyítás útján kerülhet sor. A közérdek vagy a jogos magánérdek védelmének indokoltsága büntethetőségi akadályt jelenthet, ezért törvénysértő a valóság bizonyításának mellőzése, ha attól a büntethetőség kizárása függhet.

III. Közérdeken nem csak a társadalom egészének legáltalánosabb érdekeit kell érteni. Közérdekű lehet a társadalom egyes kisebb közösségeinek szűkebb körű érdekeit érintő tényállítás, híresztelés is.

IV. A valóság bizonyításának elrendelését nem befolyásolhatja az a megfontolás, hogy a bizonyítás milyen sikerrel járhat [Btk. 179. § (1) bek. 182. §, Be. 5. §].
A LB indokolásában a következőket írja:
„A tényállításnak (híresztelésnek) a becsület csorbítására való alkalmassága a sérelem absztrakt lehetőségét jelenti. A tényállítás becsület csorbítására alkalmas voltát nem a sértett szubjektív értékítélete, érzelmi beállítottsága vagy esetleges érzékenysége alapján kell megítélni, hanem annak van jelentősége, hogy a tényállítás objektív értelmezés alapján és a társadalomban kialakult általános felfogás szerint alkalmas-e a becsület csorbítására.
A rágalmazásnál a becsület csorbítására alkalmasság kérdésében a társadalomban kialakult általános felfogás és az elkövetés konkrét körülményeit vizsgálva, objektív értelmezés alapján kell állást foglalni. Az érintett személy beállítottsága, esetleges érzékenysége alapján nyugvó szubjektív szemlélet szerinti értékelésnek a bírói gyakorlat szerint nincs helye
A jelentős érdeksérelem okozása, mint minősítő körülmény, csak akkor állapítható meg, ha a sértettet a becsület csorbítása alkalmas tényállítás okozatos következményeként egyértelműen kimutatható személyes vagy vagyoni jellegű hátrány éri.”

Váradi László 2008-07-31 09:26:52

És igen.Láttam a Szemét!
Itt a fotó...ő tette közzé.
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10849250

Meg itt is egy...állítólag
http://andrassew.blogspot.com/2008/05/dr-knd-npileg.html
A valótlanságokat pedig lehet gyűjteni Gyarmati doktor és kiprintelni.Várjuk az eredményt.A szavaidnak már nincs hitele.Az iwiw adatlapodon még mindig az áll, hogy a BÜK tagja vagy. De mégsem ... Akkor ki téveszt meg kit?

Verőlegénynek azért nevez, mert törvényes követelésbehajtással foglalkozom.Csak én nem veszem le az ügyfelet lóvéval, aztán meg bele sz***k a munkába...
Irsai paraszt jelzővel azért illet, mert Albertirsán lakom, ahol egykor ő is "tevékenykedett".
Azért mondja, hogy nem vagyok jogász, mert én nem az iwiw adatlapommal büszkélkedem és így akar kibillenteni az egyensúlyból.Nem jött össze.
A stílusa pedig azért ilyen, mert...
Folytatás következik!
Szép napot!
Váradi Laci

Névtelen írta...

"Törvényes követelésbehajtó"

az
a BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓ.

De te nem vagy az.

Te bűnöző vagy.
S maradsz, mert kriminálpszichopata vagy, Váradi.

Névtelen írta...

Albertirsán én sohasem

"tevékenykedtem", de onnan származom.

Szemben a "gyüttmenT elmebeteggel.

De én Szolnokon majd Budapesten "tevékenykedtem".

Albertirsához ma is vagyoni jogaim kötnek.

Névtelen írta...

Most találtuk a http://anakizis.blogter.hu/?post_id=283772 oldalon...
Sajnos a rágalmazás nem az a bűncselekmény, amely ez esetben megállna és a zaklatás is rablómese, hiszen a rágalmazást nyilvánosan kell elkövetni, mert négyszemközt az sima szájkarate.
Vajon elgondolkodott-e a jó dottore, hogy hány ember becsületébe gázolt bele és hány embert sértett meg"arctalanul"...
Azt állítja nem ismer.Majd rendbejön az emlékezete, ha esetleg tényleg sikerült valami eljárást összeeszkábálnia, de ettől nem nagyon markolássza jeges félelem a torkomat.
Addig is olvassuk el, mit írt a BÜK-nak!

§ DR. GYARMATI PÁL
ügyvéd
jog, gazdaság, közigazgatás


Dr. Subasicz Éva
T i t k á r

ú t j á n

Budapesti Ügyvédi Kamara
B U D A P E S T

Tárgy: nyilatkozat
Előzmény: Váradi László "panasza"; tájékoztatásuk.

T. Ügyvédi Kamara,

A mai napon délután egy általam nem ismert személy, Váradi László e-mailt küldött nekem, amelyben az Önök nyilatkozatáról számol be, kissé nehezen megérthetően.
Jelzem, én semmilyen iratokat soha nem küldtem SEM ügyvédként, sem más minőségemben ennek a személynek.

Az illető ellen magánvádas büntetőeljárást kezdeményeztem, mert 19 (tizenkilenc!) elektronikus levélben durva sértéseket, parlagi stílusú szitkokat és személyes identitásomba gázoló kijelentéseket rögzített számomra.
6 további esetben az "Albertirsa.index. forumon", a NOLblog forumon és a Népszava online forumán rágalmazott alpári módon, - ennek politikai jelentősége van, mert a FIDESZ Önkormányzati Tagozatánál funkcióm van, és közigazgatási jogi kérdésekben pártom képviseletében gyakran megnyilvánulok (s más nemzeti-konzervatív szervezetek jogi ügyeivel is foglalkozom.)

E hadjáratnak lehet része a feltehetőleg kóros elmeállapotú "Úr" panasza és megkeresése.

1.,
Előzetesen megjegyezni kívánom:
15 éve keletkezett jogviszony áll fenn köztünk.


A korábban Önöktől tapasztalt "leckéztető magatartást", fölényeskedést NEM TŰRÖM.
A kamarával kapcsolatos jogviszony nem hierarchikus és nincs hatáskörük imperatív vagy domináns megnyilvánulásokra.

2.,
Mellékelem a rövidített "magánvádat" a quasi panaszos ellen, mert ahhoz kapcsolódóan kérésem van. (A magánindítvány egészének ismertetését szükségtelennek tartom, egyébként is hosszadalmas.)

E magánokirat a bírósági iktatást követően közokirattá vált, amely megvilágítja, miféle emberek miféle magatartásáról van szó, amellyel most Önöket is megkereste Váradi "panaszos".

3.,
KÉREM a T. Budapesti Ügyvédi Kamarát, hogy a Ceglédi Városi Bíróságon folyamatba tett magánvádas büntetőeljárás II. rendű terheltje, Váradi László albertirsai lakos által a T. Kamarához benyújtott, a nyilatkozatukból kitűnően 6 oldalas beadvány 1 másolati példányát, mint a büntetőeljárásban rágalmazás vétségének bizonyítékát
akár elektronikus úton – e címre, vagy a gyarmatipal@gmail.com e-mail címre,
vagy levélben a tartózkodási helyemre megküldeni szíveskedjenek!

Véget kívánok vetni ennek az injuria – sorozatnak a "panaszos" és társa részéről.



4.,
Tekintettel arra, hogy a közeljövőben MÁS eljárásban találkozni fogunk, továbbá arra is, hogy a T. Kamara előtt személyem ne "korrodálódjon", közlöm:

- lehetnek akár 10 évvel ezelőttről, vagy korábbról is okiratai bármely régi ügyfelemnek budapesti ügyvédként, hisz már régóta az voltam.

- A nyilatkozatukban megjelölt nyugdíjas jogásszal a névazonosság számomra éppoly sérelmes:

ismerjük egymást az Úrral még 1991 óta. Az idős kolléga azonban gyökeresen ellentétes politikai elkötelezettségű, ráadásul a BM III. Fcsf. titkos állományú tisztje volt… S ehhez adalékként: 1986-ban a Magyar Néphadsereg t. főhadnagya lettem, ami ugyanaz a rendfokozat, mint az óbudai - már alig aktív – Gyarmatié…

- A jogaimat offenzíven érvényesíteni kívánom a (közeli) jövőben.

Mindezek miatt s z ü k s é g e s ezt a nyilatkozatot a T. Kamara felé megtennem !

Külön okiratként, e küldeményemet követően megküldöm az IRM elé terjesztett beadványom egy példányát, amely a MÜK. Fegyelmi Szabályzatának felügyeleti hatáskörben kezdeményezendő kiegészítését CÉLOZZA!


2008-07-30

Dr. Gyarmati Pál kérelmező

Névtelen írta...

A bírósági végrehajtó az egy kicsit más...Mint ahogyan az ügyvéd és a zugírász is két különböző dolog!

Íme a Legfelsőbb Bíróság állásfoglalása:

BH 2001./ 542 "A követelés behajtására szakosodott gazdálkodó szervezetek a gazdasági életben elismert tevékenységet folytatnak. Az általuk pénzkövetelés behajtására kötött megbízási szerződés nem ütközik jogszabályba, így ez okból nem semmis."

Szóval egy ilyen cég munkatársa vagyok.Van két valódi ügyvéd ügyfelem is.Az egyik adós...
Szép napot!
Váradi Laci

Névtelen írta...

Ja...és ez a link kimaradt!

http://mszp.hu/tagok/dr-gyarmati-pal

Szép napot!
Váradi Laci

Névtelen írta...

Ma jött iwiwen...

"NA II. rendű Váradi vádlott,

saját mentesülése érdekében

felhívom arra,

hogy ADJA KI,

KITŐL KAPOTT olyan tartalmú valótlan információt, hogy

- alkoholista lennék (5 éve nem vettem poharat a kezembe, májfunkció rendben,)

- SOK (!) embertől csak a pénzt vettem föl, a munkát nem végeztem el, (ha KETTŐ ILYET tudsz bizonyítani, igaznak vallom - de nem tudsz...)

- legalább 1000-en keresnek, és EZÉRT MENEKÜLTEM EL ALBERTIRSÁRÓL
(most épp a hugom gépéről írok Albertiről, ÉS SENKI NEM KERES!)

- CSALÓ vagyok ( nem csaltam én soha. Más értelmű ügyeskedéseim voltak persze.)

- semmilyen szakjogász nem vagyok én ( de, két szakvizsgám van és plusz egy másoddiplomám: ERRŐL NEM FOGNAK PARASZTOK NÉPSZAVAZNI, ezt a Bíróságon bemutatom, hitelesített másolatait csatolom)

ÉS AKKOR TE LESZOPSZ, partizán.

Hacsak ki nem adod, kitől jöttek azilyen hazug infok, MERT AZ AZ EMBER 100X aljasabb és károsabb, mint te!

GYERÜNK A NEVÉVEL, LÁSZLÓ !!

Ennek hiányában EZT A MOCSOK-ÁRADATOT a nyakadba zúdítom, és te felelsz, te hibbant ökör."

Válaszom:
"Az első....


Feladás dátuma:
augusztus 2., 13:19


Felhívjuk a figyelmed, hogy ez az üzenet feltehetően egy olyan körüzenet, mely hamis információkat tartalmaz az iWiW működéséről. Az iWiW sohasem küld körlevelet, a kommunikáció a címlapon a "Gépház üzen" ablakban és a hivatalos blog-on történik. Az iWiW nem olvassa a felhasználók üzeneteit, a gyanús körüzenetek szűrése automatikusan történik!

Üzenet szövege

Az első 10 sorig még oké lett volna a leveled.
Édesanyádat személyesen ismerem.Aranyos ember.Téged is ismerlek.Te nem vagy az.
Illetve..valamikor jobb ember voltál...hallomásból tudom.
Alapvetően csak az a bajom veled, hogy "más szemében a szálkát" módszerrel dolgozol.Miért gondolod, hogy bárkit "lebüdösparasztkurvázhatsz" nagy nyilvánosság előtt büntetlenül?
Neked nincs bőr a képeden Pali!
Fáj a kritika? Ez olyan mint a foghúzás.Most a tiédet húzzák és nagyon jól tudod, hogy a feljelentésed csak fingfűrészelés.
ELLENED SENKI NEM KÖVETETT EL SEMMIT!!
DE TE SOKAKAT SÉRTETTÉL ÉS BÁNTOTTÁL ALAPTALANUL, VAGY LEHET, NÉHA MEGALAPOZOTTAN!

Én le merem írni: Valódi alkoholista voltam,és fel is vállalom!(Májfunkciók még két év elteltével sem rendben!)*
Mindenkinek legyen ez tanulság.Szégyen? Lehet.Ember vagyok én is...néha még te is!
Nem tetszik a tegeződés-magázódás váltakozása, mert zavartásgra utal.
Tudom, hogy a Kinizsi 10-ben laksz, te magad is közzé tetted!

Információ:
Csak annyit mondok, olvasd el az üzenőfalat...

És eszedbe ne jusson az ügyfelemet bármilyen módon megpiszkálni!
Mindegyikőnk érdekében...

* = utólagos beszúrás

Szép napot!
Váradi Laci

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések