vasárnap, május 04, 2008

A Gój Motorosok nem cicahorda


Megsértették a Gój Motorosokat, azt írta róluk Andrassew kolléga, hogy cicahorda. Nem volt jó ötlet, azóta már tudjuk, hogy a Gój Motorosok nem szeretik, ha cicahordának nevezik őket.
Valószínűeg mások sem szeretik, ha így hívják őket, de ezt nem tudhatjuk biztosan: másokat nem szoktak publicisták cicahordának nevezni.
A Gój Motorosokkal most ez is megesett, és ők ettől dühbe jöttek. Pedig szelíd és szolid gyerekek ők, nem bántanak senkit, nem is fenyegetőznek, de nekik is vannak érzelmeik és nem szeretik, ha a ritya - ez a legújabb szlengben buzit jelent - firkászok cicahordának nevezik őket.
Ami speciel, érthető. Nem jó ujjat húzni a Gój Motorosokkal, nem is ajánlanám senkinek, főleg, mert nagy és erős motorjaik vannak, és ezeket a félelemetes szerkezeteket hangosan tudják berregtetni.
Nem mindig berregtetnek félelmet keltően a Gój Motorosok, csak akkor tesznek ilyet, ha okuk van rá.
És hogy mikor van rá okuk, azt ők tudják a legjobban.
Amikor először feltűntek a magyar közéletben, azt állították magukról, hogy a légynek sem ártanak. Ők a szabad motorozás szerelmesei, nekik akkor jó, ha robog a motor, az az élvezet, ha lobog a haj és áramlik a friss levegő.
Távolról sem annyira félemetesek ők, mint amennyire a nevükből gondolnánk. Már csak azért sem kell berezelni tőlük, mert a Gój Motorosok soraiban nem gójok, azaz zsidók is vannak. Szám szerint tizenhárman, legalábbis ennyi volt az induló létszám. Hogy honnan tudták ilyen jól a Gój Motorosok, hogy 13 nem gój is van közöttük, azt nem kötötték az orrunkra. De tételezzük fel, hogy tényleg így volt, vagyis tényleg voltak nem gójok is a gójok között.
Ami egyébként természetes: egy villamoson is összejönnek a gójok és a nem gójok, megférnek egymás mellett, tán még az ülőhelyet is átadják a másiknak, különösen, ha valamelyikükről kiderül, hogy terhes anya, vagy nagyon öreg.
Egy ideje nem sokat hallani a Gój Motorosok közé keveredett zsidó motorosokról - totálisan elvegyültek közöttük, asszimilálódtak, ezektől minden kitelik. Persze, az is lehet hogy elmotoroztak valahová, talán épp a másik hazájukba.
Vagy eladták a motorjukat és biciklivel járnak, esetleg gyalog.
Szerintem hiba volt, hogy Andrassew kolléga cicahordának nevezte a Gój Motorosokat. Értem én, hogy nem tetszett neki a nevük, tényleg ijesztő egy kicsit, meg olyan kirekesztés-íze is van, és a megjelenésük sem túlságosan bizalomgerjesztő, de a cicahorda akkor is túlságosan erős.
Nem csodálom, hogy ettől dühbe jöttek. Pedig, láttuk, nem könnyű őket kihozni a sodrukból. Voltak ők már sok minden, talán csak énekes halott nem: mondták már őket kirekesztőnek, rasszistának, cigányellenesnek, de ezekben az esetekben csak megvonták a vállukat és berregtek tovább a maguk útján.
Most borult a bili, a cicahorda kiverte náluk a biztosítékot. Emberileg persze meg lehet érteni, olyan ez, mikor valakinek az anyját szidják. Naná, hogy ilyenkor az embernek felvonulhatnékja támad az illető szerkesztőség előtt, hogy megmutassa azoknak az idegenszívű, sorstalan firkászoknak, hogy nem garázdákodhatnak szabadon a mások hazájában.
Úgyhogy, főként a társadalmi békességből kifolyólag, óva intenék mindenkit, hogy cicahordának nevezze a Gój Motorosokat. Szép és gazdag a magyar nyelv, annyi alkalmas kifejezés van, amivel illethetjük ezt a motorizált feketeruhás sereget.
Tessék ennél találóbb kifejezést találni!
Föld S. Péter
Most & itt 2008-04-30 Tizedik évfolyam, huszonnegyedik (háromszázhuszonötödik) csapás

1 megjegyzés:

Malvina írta...

Nagy macskakedvelő vagyok, ezért bizony elhúztam a számat a "cicahorda" elnevezésen. Igaz, ezek a motorosok is csak híú és bősz magamutogatók, akár a macskák. Csak a macskákban rend van , ők a maguk urai, no meg a farkuk is hosszú. Így hát egyáltalán nincs ellenállhatatlan kényszerük brűgelő egoprotéziseken száguldozva, hordákba verődve csoportosan kompenzálni.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések