szerda, április 30, 2014

Nemzetrondítók

Már az sem volt rendben, hogy a Jobbik az előző ciklusban parlamenti alelnököt adhatott. Bár Kövér László viselt dolgai halványították ennek szégyenét, máig megmagyarázhatatlan, hogy a demokratikus frakciók miért tűrték el. Ha nincs eszköz arra, hogy ezt megakadályozzák, akkor találjanak ki egyet. A legócskább önérdekekért bármikor bármilyen törvényesített törvénytelenséget kieszelő Fidesz akár személyre szabott törvényeket is hozott, esze ágában sem volt a nácikat törvényes ügyeskedéssel a helyükön tartani.Vagyis sehol. És ezzel nem mentik a gyáva szocialisták és szabad demokraták “elmúlt nyolc évét”, amelyben a hatályos magyar törvényekre és egyezményekre hivatkozva még be lehetett volna tiltani a Jobbikot.
Most már ott tartunk, hogy egy helyi érdekű szkinhedvezér annyira megjavult, hogy magas állami tisztségviselő lehet. Ne tessünk viccelni! Balczó képviselőnek, a volt alelnöknek legalább a vezetékneve hungarikum.
És erre jön a hír, hogy a kulturális és oktatási bizottságot a Jobbik kapja meg. Merthogy a rendészetit szeretné, de azt nem akarják nekik adni - teljes joggal: maga a párt nemzetbiztonsági veszedelem, hiszen tagadja a demokráciát és az Uniót.
Bár kérdés, hogy nem veszedelmesebb-e, ha a könyvégetők jogutód pártja - amelynek tagjai valódi könyvégetésekben vettek részt - felügyelik az oktatást és a kultúrát. Biztosak lehetünk abban, hogy ha ennek a Fidesz és a nyomorúságos ellenzék lehetőséget ad, hamarosan rovásírásos jegyzőkönyvek készülnek a bizottsági ülésekről, és tobzódik majd a novákelődös idétlenség és a náci sunyiskodás immár a parlamentben is.
Az, hogy egy közismert kurucinfo-szerkesztő kaphatja meg a bizottsági elnöki tisztét, túlmegy minden pofátlanságon. És ez nem a Jobbik arcátlangága, hanem a teljes parlamenté, amelynek tagjai elmutyizgatnak a helyekkel, ahelyett, hogy bármilyen eszközzel megakadályozzák ezt a skandalumot.
Ha ezek a tervek megvalósulnak, akkor sajnos azután a magyar országgyűlést nemzetbiztonsági kockázatnak, puszta létét is nemzetellenesnek, sőt nemzetrondítónak gondolom, és azonnali feloszlatását követelem.
Tudom, hogy ez nevetséges, de tekintsék sajátos állampolgári átoknak. Az nem árt, de kínos, mert mindig motoszkál. És talán az is, ha megmondom: nagy baj lesz ebből.


1 megjegyzés:

Kornel írta...

Kedves Andrassew Iván!

Többségében hasonlóan gondolkodom a leírtakról - bár magam úgy gondolom, hogy a jobbikosok nagyobbik része rossz tapasztalatok és rossz gondolatok által megvezetett ember, akit nem utálni és mindenből kirekeszteni kellene, hanem mindenek felett beszélgetni, magyarázni és tanítani addig, amíg lassan a rengeteg leegyszerűsítő hazugság hálóján át beszűrődik a napfény...

Egy apróságot még kiemelnék a cikkből, többnyire fontos, hogy egyes képviselői alapján ne ítéljünk meg en bloc kisebbségeket, szubkultúrákat. Nos konkrétan a bőrfejű, skinhead szubkultúra alapvetően nem kötődik semmilyen politikai, pláne szélsőséges irányhoz. https://en.wikipedia.org/wiki/Skinhead

Ha másoknak felrójjuk és elvárnánk, hogy egyes emberek alapján ne ítéljenek meg teljes csoportokat, akkor erre magunk is legyünk ígényesek.

Ha az ember gyűlölettel és kirekesztéssel reagál a gyűlöletre és kirekesztésre, akkor már el is vesztette a csatát ellene.

Szép napot,
Kornél

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések