kedd, április 02, 2013

Élhetetlen vidék


Azt álmodtam, hogy ketten maradtunk ebben az országban Orbán Viktorral. 
Nyilván azért, mert olvastam a Facebookon Gerendás Péter üzenetét, amelyben azt közölte, hogy - neki is - elege van, és hat kiskorú gyerekkel elutazik. Elmegy. Vége. Mert ez egy élhetetlen vidék lett. Túlfasizálódott. 
Sokan örülnek. Sikerül megint elüldözni egy idegen szívűt! Menjen csak, menjen utána mind. Bejöttek a dumák. Az olyanok, mint az, hogy Konrád Györgyöt esetleg magyarnak nézik. Meg a többi: minden napra egy kis “magunkfajták meg magukfajták”. Nagy ára lesz ennek. A sivatag szép, de élni unalmas benne.
Ha már az olyanok is mennek, mint Gerendás Péter, akiről minden eszembe jut csak az nem, hogy idegenszívű, hanem inkább az, hogy zseniális zenész, meg hogy szeretni való ember, ha elindul a vándorlás, akkor először csak ürül az ország, aztán kiürül. Mert az a hatalom, ami most itt van, először csak azokat üldözi el, akiket utál, aztán a sajátjait is, árulókat meg hűtleneket keresgél köztük, és a végén mindenkit elszekíroz innen. 
De mivel én semmiképpen nem megyek, a végén maradok majd Orbán Viktorral kettesben. Aztán vagy összebarátkozunk, vagy nem. Tulajdonképpen mindegy. Már se kérdésem, se mondanivalóm nincs hozzá.
Mi lenne, ha mégis inkább Orbán menne el? Most. Gerendás-félék meg maradnának a sok gyerekükkel.
Annál is inkább, mert Orbán az, aki itt retteg. Legalábbis arra utal az a példátlan jelenség, hogy az egykori Fidesz 25. szülinapját suttyomban rendezte meg - még a baráti sajtót is kizárva. Rettegett, mert hátha valakik olyasmiket kiabálnak az utcán, a ház előtt, amikkel nem tud mit kezdeni, mert igazságok. Már tudja, hogy azzal, amit három éve művel, nem tud, nem lehet elszámolni. 
Ha Orbánnak meg merték volna mutatni azokat a képeket, amelyeken a húsvéti éhező ezrek és ezrek állnak a - karácsony óta hatalmasat nőtt - Blaha felé kígyózó sorban, talán neki is eszébe jutna, hogy nincs tovább, nem jött be a sok fölfuvalkodott nagypofájúskodás. Vége. 
Most még békével távozhat. Jó lenne, ha sietne, mert egyre többen vagyunk, akik mégis inkább Gerendás Péterrel laknánk itt együtt. Akkor is jobb, ha inkább itt van, ha amúgy “a szívét örökre itt hagyná”. Kire?

 .

16 megjegyzés:

Ben írta...

Magatoknak köszönhetitek Orrnehezek,
meguntuk a tehetségtelen "müvészek"
élösködését. Ha az elvtárs tudná, hogy másutt mennyit kell dolgozni az egyszerü betevöért....Jézusmária

Névtelen írta...

Ivan, a a baratsagos kommentbol gondolom, lehet meg maga is meggondolja magat tavozasugyben. Mert en is megyek innen, az szinte biztos...

tg írta...

Rettenetes, ami az utóbbi évek alatt Magyarországgal történt, már lassan annak kell örvendenem, hogy akkor régen, 87-ben nem sikerült megkapaszkodnom abban az országban, amelyikre mi évtizedekig felnéztünk. Nyugaton is, ahol jelenleg élek, megváltozott a kép: míg negyedszázaddal ezelõtt rokonszenv áradt Magyarország felé '56 okán, mostanra szinte szégyen bemondani, hogy magyarok vagyunk, újabban azt mondom, hogy Romániából jöttem...
Az elõttem szóló levele beszédesen bizonyítja az ország állapotának a leromlását: három sorban sikerül neki rasszistának lenni, tudatlannak és gusztustalannak, kívánom, hogy tartozzon maga is valamikor valamilyen kisebbséghez, hadd érezze meg, milyen az, mert a vegetetatíz idegrendszer, ami ezeket a sorokat iratja vele, nem elég a gondolkozáshoz.
Ön azt írja, Iván, hogy ketten maradnak... de hát a kétharmad, gondolja, hogy kivándorol mindenki? Kétlem, a kétharmad nagy szám, hogyan lehettek olyan sokan, akik közül ma sokan "idegenszívûznek", nem tudom.
Egyvalamit nem értek, kérem, magyarázza meg: az LGT-t, Koncz Zsuzsát, akiket említ többen hallgatták, legalább kétharmad Magyarország szerette õket, Cseh Tamást... hova lettek el azok?
Gergely Tamás

Ben írta...

Nem igaz a mese, minek példálódzik egy paranoid diktatúrával, igenis
szeretik a magyarokat a normális helyeken és nem agymosott libsi körökben. Én is nyugaton élek és sikerült megkapaszkodnom, Önnek miért nem ? Na, kiben van a hiba ?
Hatvan évig nem voltam rasszista, ez az utolsó lehetöségem------haha

tg írta...

Félre lettem értve: Magyarországban nem tudtam megkapaszkodni Romániából jövet '87-ben. Nyugaton sikerült a beilleszkedés - egy olyan társadalomban élek, ahol a fajgyûlölet nem uralkodó vallás, mint a mai Magyarországon - a krízis ellenére. Mert az anyagi problémák, a tudatlanság, a gyökértelenség érzete tesz valakit rasszistává, esetleg személyes sérelmek. A helyzet elemzésének a képtelensége.

Madárijesztő Áruló írta...

Márpedig a FIDESZ a mai napon rendezett népszavazáson is kétharmaddal győzne.

Én meg sokszor álmodozom róla, Imám, hogy találkozunk az utcán... tudod, én is itt lakok a 13. kerület déli részén. Szóval, találkozunk, és behúzok neked egy igazán férfiasat.

Csak úgy. A világ minden igazságáért.

Névtelen írta...

Iván! Te mikor kotródsz már el Izraelbe? Van ott sok minden, amit szeretsz. Példának okádék, de vannnak ott pl. zsidó buzi drogosok. Na, menj! Siess! Ne várd meg, amíg beindul a gőzös motorja! Ismered a nótát: indul a vonat...

Névtelen írta...

Mi van, Andrassew? Gerendás Péterért (mert? mégis ki ő?) felemeled a szavad, de Páva Zsolt (Pécs polgármesterének) lányáért már nem? Pedig őt egy lefejezni és kibelezni való cigánymoslék támadta és verte meg (eredetileg azzal a szándékkal, hogy megerőszakolja, akárcsak a Péntek László nevű cigánymoslék Bándy Katát). Most ugyan lehet, hogy nem lesz gázadás, mert a zsidók túl sokat visítottak (és erre jó füle volt ma a miniszterelnöknek), de eljön még az az idő, amikor az ilyen Péntek és Nyerges félékből - azok elfogása és módszeres megkínzása után - a mellkasuk késsel történő felnyitását követően kitépjük a még dobogó szívüket. És akik az ilyen Péntek és Nyerges féléket mentegetik és babusgatják, azoknak valóban gázt fogunk adni. Durvábbak leszünk az ilyenekkel szemben, mint a legvadabb náci kápók a zsidókkal szemben.

tg írta...

Kedves Iván! Ha a kanális eldugodik, moderálni kellene, nem hagyni, hogy a bûz terjedjen...

Névtelen írta...

Re: tg (2013. április 9. 11:54)

Mi van, öreg? Nem tetszik az ellenvélemény? Azért követelsz itt cenzúrát? Talán nem kéne bűncselekményeket elkövetni, és akkor nem lesz durva a reakció sem! Közbiztonság. Érted ezt a fogalmat? Vagy fel sem fogod, hogy miről van szó? Valószínűleg. Nem véletlenül pózolsz itt úgy, mint egy hülye majom. Te is meg fogod tanulni a mórest. Ha kell, beléd döngöljük. Vasszigorral, tűzzel-vassal, kemény kézzel. Ahogyan a nép akarja. És a nép így akarja. Világos az elgondolás?

Kaszandrosz írta...

A bűz is lehet figyelemfelkeltő. Talán ha sokan undorodunk a náci állatoktól, mert a szellemi trágyadombnak is büdös a szaga, akkor előbb utóbb nem lesz hatásuk. Vétkesek közt cinkos, aki néma. Mint tudjuk. Már akiknek fontos a magyar kultúra.

Névtelen írta...

Hé, Iván!
Mikor fogsz bloggolni arról, hogy pl.:
- alig ítélték nem jogerősen életfogytra a pécsi gyilkos cigányt, alig úszta meg ugyanott a polgármester lánya, mert egy CIGÁNY félig agyonverte? Pár napra rá a kedves buzibarátodat meg egy CIGÁNY megfojtotta a saját sáljával. Nincs cigánybűnözés, iván?
- hogy van az iván, hogy elvtársaid fideszes aláírásgyűjtőket vernek a nyílt utcán? Ráadásul nőket! Ugye, ez maga a színtiszta liberális tolerancia!?
- te iván, a hétvégi időközi választásokon nemcsak a fidesz, hanem a jobbik is szarrá verte a demokratikus baloldat! Az urna előtt nincs akkora pofátok!?
Választ Iván!

Névtelen írta...

Na, mi van, te büdös, lucskos, náci cenzor? Mi? Mi van? Segged kivan. Hol a válaszkommentem a seggnyalódnak? Kérsz egy rúgást a seggedbe? És egy maflást az arcodba? Te szar cenzor! Dögölj meg merevgörcsben, te lelki nyomorék, te szar cenzor, te minden okádék legalja!

Ria!Ria!Hungária! Ria! Ria! Hungária!

tg írta...

A szabad véleménynyilvánítást én úgy képzeltem el, kedves Iván, hogy aki megnyilvánul, annak véleménye van. A "büdös, lucskos, náci cenzor? Mi? Mi van? Segged kivan", az nem vélemény, gondolom, egyetért velem, hanem artikulátlan szitok, olyan nagyjából, mintha valaki a tiszta elsõszobába ganés csizmával menne be. A demokrácia nem azt jelenti, hogy - névtelenül - valakit szabadon bántalmazok a szóval, az igazi demokráciákban - sajnos, Magyarország egyre alacsonyabb szintre jut - az ilyenért feljelentenek embereket.
Mindig is meglepett az, hogy írni, olvasni tudó emberek gondolkozni elfelejtenek, például nem veszik észre, hogy még a XIII. kerületben is rosszabb a helyzet ma, mint három évvel ezelõtt volt. Inkább hisznek Orbánnak, mint saját maguknak. Az sem igaz, hogy újra kétharmad szavazna a Fideszre, a legutóbbi felmérések szerint ötvenöt százalék nem tenné, majd meglátjuk.

Kaszandrosz írta...

Az 55 százalék is újra hozhatja a kétharmadot, ha olyan a választási törvény. A mostani tavasz nem azt jelenti, hogy az elmék is nyílnak. Ettől még nyugodtan be lehet menni a tiszta előszobába ganés csizmával. Más dolog, hogy nincs felnőtt, aki az agresszív gyerekkel felmosatná a követ, és lepucoltatná a lábbelit.

Névtelen írta...

Kedves Iván!
Egy ideje megfeledkeztem a blogjáról. Most kicsit bepótoltam.

Megdöbbenéssel olvasom a kommentek hangvételének változását. Ahogy a nap a látóhatár alá bújik a kövek alól látom előbújnak a csúszómászók.

Ez a változás aggaszt engem igazán, mert ez sajnos lentről építkezik felfelé...

Szebb napokat mindannyiunknak.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések