csütörtök, december 20, 2012

Orbánon röhögnek


Reggel négy gimnazista társaságában hallgattam a Klubrádióból harsogó Orbán Viktort, aki csekély jövőbe látó képességről tanúbizonyságot téve arról szónokolt - persze még a Gyurcsány-kormány ellen - fölötte fönnhangon, hogy mekkora disznóság a tandíj, hogyan teszi tönkre a családokat, a fiatalok jövőjét, meg persze azt is, hogy ő se jutott volna diplomához, ha akkoriban, amikor ő tanult, lett volna tandíj.
A gyerekek hahotáztak, henteregtek a röhögéstől, és nem is írom le miket mondtak róla, mert nem illik pironkodtató szavakat újságpapírra vetni.
Rettenetes fegyver a magnetofon, borzalmas dolog, hogy vannak, akik megőrzik a hangfelvételeket. Rettenetes, öngyilkos fegyver, mert egyetlen mondatnyi kommentár sem kell, elég csak bejátszani, mit mondott a politikus, és gyakorlatilag azonnal elveszíti a hitelét, akár egy egész generáció előtt.
És ez még a kisebbik baj, mert van úgy, hogy az már régen elfogyott. De azt megélni, hogy úgy röhögnek a gyerekek egy miniszterelnökön, hogy a könnyük potyog... Ez már az országra nézve is méltatlan.
Kicsit meg is sajnáltam szegény Orbán Viktort. Ennél azért emberhez méltóbb módon is kezdhette volna a végjáték újabb szakaszát.

 .

2 megjegyzés:

Ildikó írta...

Iván, te nagyon jó ember vagy,ha megsajnáltad egy kicsit Orbán Viktort. Sajnos, én nem tudom elfelejteni, hogy amikor meghozta az intézkedéseket a rokkantak,a cukorbetegek, a hajléktalanok, a súlyos rákos betegek, a diákok és még ki tudja, hány társadalmi csoport ellen, ő cseppet sem érzett sajnálatot. Ő akart így kormányozni, ő nem hallgat senkire, ő mászott bele ebbe a helyzetbe, most viselje a következményeit. Ha valaki ilyen hülye, hogy nem bírja felmérni tettei következményeit, az megérdemli a sorsát. Isten nem bottal ver.

Névtelen írta...

Nagyon is fel bírja mérni a tettei következményeit. Semmi sajnálatot nem érdemel.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések