kedd, április 26, 2011

Terv?

Alighanem itt az alkalom, hogy Szíjjártó úr, Balog úr és Pintér tábornok úr lassan gondolja át, hogy egyáltalán alkalmasak-e arra, hogy a politikában szerepet vállaljanak. A hét végén nem átallották azt harsogni, hogy a gyöngyöspatai asszonyok és gyerekek csak egy húsvéti kirándulásra mentek. Nem ám azért evakuálták őket, mert valami véderőnek nevezett csürhe ott akart gyakorlatozni a cigánytelep fölött. Pechükre Richard Field amerikai üzletember, aki az evakuálást finanszírozta,  egy  közleményben részletesen indokolta, hogy ez bizony nem az volt, amit a miniszterelnök szóvivője és a máskor az emberi jogokban oly lényeglátó  felzárkoztatási vagy mifene államtitkár el akar hitetni a világgal. Mert nyilván nem nekünk hazudoztak pofátlanul, mert azért ennyire hülyének nem nézhetik a népüket. Viszont egyre kínosabb, hogy már az amerikai diplomácia is megfigyeli a gyöngyöspatai állapotokat.
A kormány és Pintér tábornok addig taktikázott, amíg sikerült megint megszégyeníteni az országot. Sikerült elcsattantani az első pofont is, amikor egy cigányaszony megütött egy sápadtarcút. Csoda, hogy csak most, és csoda, hogy nem lett nagyobb baj.
Értem én, hogy a rendőrség kínban van, mert megpróbál jogszerű lenni, és a bíróság is szemmel láthatóan ellene dolgozik, amikor sorban engedi el a letartóztatott maskarásokat. De talán nem kellett volna addig várni, amíg egy pofonból akár polgárháború lehet. A rendet ígérő hatalomnak arra van terve és eszköze, hogy a lopkodó hülyekamaszokat börtönbe vigye, de arra képtelen, hogy katonásdit, nyilasosat meg csendőröset játszó hibbant fölnőttek nyilvánvalóan jogidegen szervezeteit rendeletileg szüntesse meg és tagjait addig üldözze, amíg az szükséges.
Pedig képes ám rendeletezni: mostantól minden járőrözőset játszót százezer forintra lehet büntetni. Már csak az a kérdés hogy azok a források, amelyek eddig kiapadhatatlanul finanszírozták a cigányok rémisztgetését, mikor dugulnak el.
A hatalom, azon kívül, hogy tartozna az egyre kártékonyabb Szíjjártó és Balog urak azonnali leváltásával, és elfogadhatná Pintér tábornok lemondását, lassan összeállíthatna egy jelentést arról, hogy mi történik Gyöngyöspatán és más településeken, a nácinak látszó alakulatok milyen kapcsolatban állnak a Jobbikkal és a Fidesszel, és egyáltalán mi a terv. 
Nem arra, hogy miket hazudhat még a világnak, természetesen.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések