szerda, január 13, 2010

Ennyire?


Lenyűgöző a Fidesz cinizmusa. Kubatov Gábor kampányfőnök a miniszterelnök-jelölti vitát firtató kérdésre ezt bírta visszakérdezni: "kivel kellene Orbán Viktornak vitatkoznia, miért pont az MSZP jelöltjével?" Szerinte "A vitához először azt kellene eldönteni, melyik a második erő valójában Magyarországon."
Vagyis mégis inkább a választások után vitatkozna Orbán Viktor valakivel. Zseniális!
A demokráciának vannak íratlan szabályai is, és ha ezeket valaki átlépi, akkor vagy gyáva vagy pofátlan. Például az egy szokás, hogy a pártok jelöltjei vitatkoznak. Tévében. Ha a magát legerősebbnek gondoló párt vezére nem mer kiállni bármelyik demokratikus párti kihívójával, akkor milyen alapon szavazunk rá? Én persze leginkább egy Bokros-Orbán összecsapásra lennék kíváncsi. De ez nyilván nem lesz, mert Bokrossal még a szintén fölötte óriásorcájú Vona se mert kiállni, nemhogy egy Orbán merne. Ő majd országértékel. A bandériumának meg a vazallusainak. Nevetséges. (Jellemző, hogy már a hívei is kérik, hogy mondjon valamit a jövőről. Micsoda skandalum! A szégyenkezők lázadása?)
Kubatov: "Mindenki tudja, hogy csak a Fidesz képes kivezetni az országot a bajból."
Én például nem tudom. Ismerek még sok száz embert, aki egészen biztosan azt gondolja, hogy a Fidesz csak arra képes, hogy az egyik bajból a másikba vezesse az országot, ráadásul akkor, amikor már szinte látszik az egyik baj vége. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a szocialistákra kell szavazni, de hogy a Fideszre biztosan nem, azt igen.
Egy párt, amelynek a programjáról még csak azt érezhetjük, gondolhatjuk, sejthetjük, hogy valami elképesztően hagymázas katyvasz, teli marhaságokkal és képtelenségekkel. Pontosabban: semmiféle programja nincs. Ez nyilvánvaló. Ha eddig nem volt az, akkor most Kubatov Gábor nagyon előzékenyen ismét megerősítette. Azt merte mondani egy firtató kérdésre, hogy "a kormányprogramnak akkor jön el az ideje, miután bizalmat kaptak a választóktól".
Komolyan? Ennyire telik? Ez egy válasz egy demokráciában? Erre építsünk mi megint négy évet? Válságkiutat, reformokat, költségvetést, munkahelyeket, oktatást, szegények sorsát? És mindjárt kétharmadosan? Ennyire azért nem lehetünk közbarmok.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.youtube.com/watch?v=mOf3nMN8Mmc

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések