kedd, február 10, 2009

Élősködők

Nincs más szó erre: szívszorító, hogy minden figyelmeztetésünk, ordibálásunk, jajgatásunk ellenére csakugyan ott tartunk, hogy Isten kegyelmén múlik, lesznek-e pogromok és gyilkos viszontcsapások Magyarországon. Késő, de mégis azt mondom, álljunk meg, üljünk össze, vagy mindenki személyesen gondolja végig, miket gondolt, beszélt vagy cselekedett itt az utóbbi húsz évben. Akinek van még becsülete, kérjen bocsánatot a rasszista diskurzusokért – pláne, ha az gyerekek közelében folyt -, a munkahelyi, utcai, kocsmai dumákért. Mindenki számoljon el magában azzal, hogy ha emberek halnak meg – bár ezen már régen túl vagyunk -, akkor miért felelős.
Mégegyszer végig kellene gondolni az előítéleteket, mint például azt, hogy „a cigányok élősködők”.
Magyarországon 1000-2000 milliárd forintot emészt el a korrupció. Ez több, mint amennyit a most várható adó- és járulékátcsoportosítás érint, majdnem annyi, mint amekkora megszorítással eséllyel mászhatnánk ki a válságból. Ez nem élősködés? Ha Magyarországon egymillió cigány lenne, és azok a purdétól a vénemberig mindegyik elélősködne évente egymillió forintot, akkor jönne ki összesen 1000 milliárd, vagyis vélhetően a fele annak, ami most magánzsebekbe, maffiakasszákba és pártpénztárakba kerül. (Ennyi pénzt természetesen a nem cigány és cigány szegények összesen sem kapnak együttvéve, és természetesen nincs itt egymillió cigány, és senkise kap egymillót.)
Hogy ki élősködik itt valójában, arról nézzük a legfrissebb adatokat:
30-50 milliárd forint többletbevétel folyt be 2008 első félévében az államháztartásba a gazdaság fehéredése következtében. Az adóhatósági ellenőrzések 2008 végéig 468 milliárd forint nettó adókülönbözetet tártak fel. A szankciók összértéke 304 milliárd forint. Az APEH 2008 végéig több mint hatezer vagyonosodási vizsgálatot fejezett be, és 32 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg. Pénzmosáshoz kapcsolódóan a Vám-és Pénzügyőrség 26 bűncselekményt derített fel: 15, 6 milliárd. 36 ezer bűncselekményt és szabálysértést találtak, ezek összértéke 106 milliárd forint. Az áfa-csalások, körbeszámlázásos, illetve a láncügyeletek 2008 végéig: 18,9 milliárd forint. És ez csak a felszín.
Ezek nem cigányok. Ezek nem miskolci utcai rablók, nem szabolcsi fatolvajok. Ezek mi vagyunk: a becsületes, büszke sápadtarcúak. Hazafiak. Akik jajgatunk, mutogatunk, másokra és főleg a cigányokra, közben haszonélvező vagy gyáva cinkosként hagyjuk, hogy kilopják alólunk az országot.
Mi persze csak azt vesszük el, ami „jár nekünk”. Piciben csalunk, picit élősködünk, éppen csak elfogadjuk azt, amit a cigányoktól sajnálunk.
Mert ők nem dolgoznak. Amikor mi nem dolgozunk, mert nincs mit, akkor áldozatok vagyunk. Ők meg lusták.
Mi lenne, ha egyszer mindenki kiszámolná, hogy mennyit élősködik ki magának meg a családjának a közösből évente, hamis számlákkal, szociális alapon, adókerüléssel, áfacsalással, minimálbéren, meg mit tudom én mivel? Ne, mégse mindenki: csak azokat kérem, hogy számolják össze, legalább hozzávetőlegesen, akik nem szorulnak rá. Akik úgy kapnak pótlékokat, hozzájárulásokat, kompenzációt, hogy azok nélkül is jól megélnének. De még őket se kérem, hanem csak az olyanokat, akik emellett reggel, délben és este, de még álmukban is bőszen cigányoznak. És vért akarnak.
Ez így undorító.
De nem ez a legundorítóbb. Idézek ide egy írásból:
„Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után.
Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba „betegen”. A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül.
A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak – nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak.
A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj’ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás.
A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami „szerencsés esetben” szintén előidézi a fogyatékosságot.
A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is „tanítják” egymást azok a kismamák, akik ebbe a „szubkultúrába” tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz.
Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is – az eredményről azonban hallgatnak.”
Ez egy Gondola nevű internetes újságban jelent meg úgy két hete. Ebből a történetből egy szó nem igaz. Utána jártam. Végigkérdeztem minden hatóságot, minden felelős vezetőt. EGY SZÓ SEM IGAZ! Színtiszta uszító, beteges, a nácik által jól kipróbált manipuláció, aminek iskolapéldája ez az írás. Mert mit kell tenni az ilyen gyereknyomorító emberekkel, ha már jól megvetettük őket? Hagyni megdögölni! De az se baj, lesipuskásokkal irtatjuk ki őket! Erről szól ez a történet.
Az a baj, hogy Miskolc rendőrkapitánya, akit – mások mellett, mint területileg illetékest - a Gondola hallgatásos cinkossággal vádolt, nem vitette kihallgatásra az egész csapatot. Még akkor se, amikor a kuruczinfo immár cigányokként azonosítva a gyereknyomorítókat, továbbpumpálta a történetet.
Aki ilyet, szakszerűen adagolt gyűlölettel ír, mindenféle bizonyíték nélkül, az nem aljasabb, mint az az ostoba, nyomorult cigány, aki rabol, vagy másképp erőszakoskodik? Ez nem öl, nem rabol lelkeket? Nem élősködik a félelmeinken? (Akkor is, ha borzalmas cigányok borzalmas dolgokat művelnek, zsarolnak, ütnek, gyilkolnak, lincselnek, nyomorítják a többi cigányt is.)
A Gondola hitvány írásáról miért nem beszélt a miskolci kapitány? Nem olvasta? És nem olvasták a gyáva szocialisták, a szabadságjogok rabságába belehibbant eszdéeszesek, akik éppen Magyarországon hagyták fölcseperedni Európa legpitiánerebb újnáci virágoskertjét? A többi velőig romlott politikai erőtől semmit nem várhatunk. Az ügyészektől, a bíróktól, a köztársaság elnökétől – semmit. Majd a történészektől.
Ők majd néhány évtized múlva azon vitatkoznak, hogy pogrom volt-e az, ami Magyarországon a század elején megesett - vagy csak tömeges lincselés. És hogy hány cigány és hány fehér halott volt, és hogy minden fehér halottat cigányok öltek meg, vagy némelyek kihasználták a zavargásokat… Innen, a múltból szólok: vegyék számba a sajtóelőzményeket is, ha az ólálkodó halált keresik!

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Látom lassan elkopott az a 10-12 fős olvasóközönség is. Nem véletlenül. Szánalmas.

Névtelen írta...

Erecben most választottak.

Miért nem mentél haza, legalább arra napra, zsiddancskám?

Te zsiddancs!

Te zsiddancs!

Minden okádék legalja.

Névtelen írta...

ez elég szégyenteljes cikk volt.
nem kéne sok időre, elég lenne egy hétre oda költözni egy ilye "család" mellé, azt hiszem megváltozna a véleménye!
azokat nevezi rasszistának, akik kimondják a véleményüket, akkor ön éppolyan rasszista!

Névtelen írta...

Kedves Iván! A cikkeit néha túlzóan moralizálónak tartom, de ez most telitalálat.
Az eddigi megjegyzések meg önmagukért beszélnek, nagy a sötétség, és csak terjed.
Üdv, és ne adja fel!

Unknown írta...

Tisztelt Andrassew Ivan!

Alapvetoen kedveltem az irasait, de ugy erzem, hogy on most sajnos atesett azon kepzeletbeli lo masik oldalara. Az elmult napok magyarorszagi esemenyei utan ugy erzem, hogy ez a cikk sajnos nem allja meg a helyet. Egyszeruen empirikusan nem bizonyithato az on johiszemusege, es ezzel parhuzamosan sajnos egyre konnyebb bizonyitani a habzo szaju masik oldal indokait arra, hogy miert gondolkodnak ugy ahogy.

On megkerdezte a hivatalos szerveket azokrol az allitasokrol amelyeket olvasott egy lapban. Egyszeruen lehetetlen, hogy barmely magyarorszagi hivatal kialljon es azt mondja igen, ez a helyzet, de forras- emberhiany/erdektelenseg miatt nem foglalkozunk vele.
A felsorolt peldak nagyon durvak. En ennel sokkal egyszerubbet tudok. Antibiotikumot szednek sokan terhesseg alatt, es sokszor mar ez is eleg ahhoz a fejlodesi rendellenesseghez ami tobb penzt hoz. Ha nem adunk hitelt ennek a feltetelezesnek (ami mar olyan viselkedes lenne amit nem cimkezhetunk az allati jelzovel, hiszen allat ilyet nem tenne), akkor is van egyeb. A rossz korulmenyek miatt sokszor a gyerekek allami gondozasba kerulnek -> valamelyik rokon magahoz veszi oket, es mivel az allami gondozasbol kivett gyerekert ha jol tudom szinten tobbet fizetnek igy meg is van a tobblet bevetel, ami ugye igy a "csaladban" maradt. Ezt sajnos majdnem elso kezbol tudom. Egy kedves ismerosom ugyanis fejlodesi hianyossagokkal rendelkezo gyerekek felzarkoztatasaval foglalkozik, es hat a tobbseguk roma szarmazasu. Az sem normalis amikor egy 1-2 eves gyerek orvosi lapjan annyi "veletlen" serules van a fejre esett falioratol a leesett a lepcsonig, amennyit talan eletemben nem szedtem ossze.

Van meg peldam. Kozel nem annyira vad amit on olvasott (ami valoszinuleg tulzas), de az tudom, hogy mivel a hatranyos helyzetu gyerekek kapnak az iskolaban enni (termeszetesen ingyen),
ezert otthon sok helyen ugy tekintik, hogy akkor a gyereknek otthon nem is kell adni semmit. Azok a szerencsetlen gyerekek olyan ehesen erkeznek iskolaba, hogy tenyleg ugy vetik ra magukat az etelre, mintha allatok lennenek. Szabalyosan felfalnak mindent masok elol. Ugy erzem hosszu tavon lehet ez meg kegyetlenebb mintha kettot behuzott volna a kismama sajat maganak. Ez persze nem altalanosan igaz, de nagyon nagyon sok helyen elofordul.


De nem is folytatom, mert On bizonyara ezeket is hazug igaztalan vadaknak fogja tartani.



Ugy erzem, hogy semmilyen (emberi korlataimon belul) eloiteletem nincs semmilyen rassz/borszin/vallas iranyaban, tekinteve, hogy eddigi nem tul hosszu eletem soran mar 4 kulonbozo orszagban eltem hosszabb rovidebb ideig, ahol a vilag minden tajarol szereztem baratokat. Tehat a felhaborodasom higgye el nem faji eredetu. En azokat az "embereket" akik ugy viselkednek ahogy, nem tartom embernek. Akarmilyen felmenokkel rendelkeznek is, es igen zavar ha oket tamogatjak az altalam is befizetett adobol ugy ahogy azt most teszik.

Ha otlet kell a jobb elkoltesre, van egy par: Alapitsanak bentlakasos iskolakat abbol a penzbol, es szakitsak ki a gyerekeket a kornyezetukbol. Kepezzek oket, ezzel adjanak eselyt a beilleszkedesre, de ne a szuleiket penzeljek.

Van masik. Nemetorszagban peldaul bizonyos nem letszukseglet szolgaltatasokra nem lehet kolteni a munkanelkuli segelybol, konkret peldakent: nem lehet filmet kolcsonozni. Persze ezt csak olyan helyen lehet ellenorizni ahol valamilyen hivatalos okmanyra is szukseg van.
Ezt a peldat szem elott tartva, nem adnek penzbeli tamogatast. Kifizentem a villanyt/vizet/futest, biztositanek meleg etelt, ruhat a gyerkeknek. Ahhoz hogy valaki maga oszthassa be a segelykent kapott penzt, annak komoly kriteriumokat szabnek. Jelenleg ugyanis az on altal is befizetett ado sokszor a jatekautomatakba vandorol


Kerem probalja meg megerteni az emberek egyre jogosabb felhaborodasat. Ha olyan nagy bizalommal van a roma lakossag fele, miszerint tobbseguk nem velejeig romlott (amivel egyetertek), akkor legyen bizodalma a magyar lakossag fele is, miszerint tobbsegunk nem rasszista/neonaci allat.

Udvozlettel,

Kovacs Kornel

u.i.: a sikkasztasokrol/maffiaugyekrol, kormany teszetosza tehetetlensegerol nincs koztunk vita

Névtelen írta...

Kónya Péter:
nem, nem kopott el az olvasóközönség.Csak a zsidózó, cigányozó uszítás egyre hangosabb.

Névtelen írta...

Abban nincs köztünk vita, hogy a fehérgalléros bűnözés is kártékony, és valószínűleg több pénzt is visz, mint a köztudatba "cigánybűnözés"-ként bevonult bűncselekmények.
Ezt a tényt azonban nem lenne szabad arra használni, hogy elkenjünk vele más tényeket. Az egyetlen rablót, gyilkost, vagy adócsalót sem ment fel, hogy más is ezt csinálja. A tényeknek ez az összemosása, amit a bejegyzésében olvasni, egy tipikusan a problémával szembenézni nem akaró, doktriner liberális álláspontja. Attól nem lesz kevesebb a bűncselekmény, ha nem beszélünk róla. Attól lesz kevesebb, ha teszünk ellene. Pl. mindenkire vonatkozó törvényekkel. Például hatékonyabb rendőrséggel. Hogy még csak a halvány gondolata se merüljön fel annak, hogy a rendőrsg nem képes ellátni feladatát, mert innen már csak egy lépés a privát erőszakszervezetek létrehozása.
Ha pedig ennyire zavarja a korrupció (megértem, engem is), akkor kihasználva beágyazottságát mért nem tesz ellene többet? Mért nincs ilyen irányú cikkeivel tele a sajtó, beadványaival a közhivatalok? Jut eszembe, Seres Mária népszavazási kezdeményezését aláírta már?
Tisztelettel dr.Morcz (drmorcz.blog.hu)

mizar írta...

Felháborítóak a milliárdos lopások, szóvá is tesszük lépten-nyomon. De ha egy 80 éves nénitől elveszik az ezer forintját és utána elevenen péppé tapossák az arcát, ha egy 14 éves kislányon öten átgázolnak és utána megölik és eldobják mint egy szemetet, azon még jobban felháborodunk. Ha ezek már mindennaposak akkor ez csak fokozódik. Nem mindegy ugyanis, hogy a vagyonra vagy az életre törnek. Ez akkor is így van, ha ön más nevelést kapott és nem így látja.

Névtelen írta...

Remélem, hogy minél hamarabb eltakarodik az ilyen Andrassew féle hulladékok által agyonajnározott és megszavazott, s idegbeteg Gyurcsányfélékkel kistafírungozott mocskostahó szoclib kormány, s akkor végre tiszta vizet lehet önteni a pohárba, akár a rendőrség teljes újraszervezésével is, hiszen bizony, bizony-bizony, a rendőrséget a mai formájában fel kell oszlatni és az alapoktól újra fel kell építeni.

De ha Andrassew szakállas bácsi puszkó-muszkó pajtija: ez esetben Gyurcsány ezt nem teszi meg önként, akkor még akár újabb zavargási hullám is kezdetét veheti, ami könnyen átcsaphat akár forradalomba is...

A zavargások kirobbanásának lehetőségét még Strausz Kohn bácsi (IMF) is megemlítette egy pár hete egy interjúban.

Az ilyen Andrassew féle nyalinko-falinko szakállas tacskóféléktől vagyonelkobzás útján visszavett javak értékéből pedig glancosmód kistafírungoztatik a magyar államrendőrség.

Andrassew!

Feszítitek a húrt, de nem kéne!

Mert könnyen kirobbanhat egy újabb felkelés...

Ne akarj alapot adni egy második tévéostromra, vagy egy első Népszava szerkesztőség elleni ostromra!

Névtelen írta...

Sajnálom azokat,akiket fortyogó gyűlöletük fojtogat. Sajnálom azokat is, akik, ha nem is ilyenek, de nem értik, hogy a cigányság teljes és egyöntetű, tehát minden tagjára vonatkozó elutasítása nem tud megoldani semmit. A bűnöző elemeik alapján nem lehet megítélni a többieket. Csak "pozitív diszkriminációval" segíthetjük őket ki az elmaradottságukból. Akkor és csak akkor fog lecsökkenni a minden jó érzésű embert irritáló bűn- és egyéb esetek száma. Akkor és csak akkor tudnak "rendes" cigánnyá válni.
A bűnösöknek pedig nemre és faji hovatartozásra való tekintet nélkül kell felelniük mindenkor.

Névtelen írta...

Kedves Iván, hadd mondom el iziben, mi a baj magával.

Az, hogy maga elvakult. Szélsőségesen, idegesítően és önsorsrontóan.

Úgy képzeli, ha valaki egy cigány támadója kezéből kicsavarja a halefet, akkor az egy fajgyűlölő mocsok.

Ha valaki kifogást emel Lantos egy-két kijelentése ellen, vagy nem szereti Kertész pökhendiségét, az egy antiszemita állat.

Azt akarja minden erővel sulykolni, hogy vannak ŐK és vagyunk MI.

Súlyosan téved. Vannak krónikus gyűlölködők: maga, Föld S Péter, Sickratman, Kende doki, és vannak józan, értelmes emberek, mint Avarkeszi Dezső és Mohácsi Viktória. ITT HÚZÓDIK AZ IGAZI HATÁRVONAL.

Névtelen írta...

Azért ez az utolsó megjegző minősített baromságokat ír. Az a gyűlölködő - Andrassew -, aki arról ír, hogy nem kellenen gyűlölködni, mert az igen veszedelmes. Egyébként meg csakugyan van valami gyűlöletes ebben a sok ideköpködő náciban.

Névtelen írta...

Az állítólag elkopott 8-10 olvasó egyikének mondanám magam.Az is igaz,hogy hetekig nem jutottam el oda,hogy a cikkeket végigolvassam.
Viszont az hihetetlen,hogy mint a szürke hamu,hull rá mindenre ez a náci mocskolódás ami itt folyik.
Hát mindenkinek elment a józan esze??
Zsidó nem zsidó,zsidó nem zsidó,más nincs? Ennyi?Erről szól a jobboldal? Barmok!Ezért nem fogjátok megnyerni a választást megint,mert nem jöttök rá harmadszor sem,hogy az az okos nagyvezéretek akkora kurva nagy árkot ásott,hogy átmászni sem lehet a jobboldalra (persze ha lenne egyáltalán értelme).Sajnos ugyanaz a pármilliópárszázezeregyszázhuszonkettő fog szavazni jobbra,aki eddig is.Utána pedig megint 4 évig hallgatjuk ezt a szennyt amit most.
Kérlek benneteket,drukkolok nektek,jöjjetek már rá,tegyétek például a Kósát az orbán helyére,megnyeritek a választást 80%al,nekünk pedig nyugtunk lesz.Megegyeztünk?Köszi.

Alensha írta...

Bűnöznek ebben az országban sokan, sokféleképpen, de engem azért jobban nyugtalanítana, ha egy este a kihalt utcán egy rablógyilkos jönne velem szembe, mint ha egy adócsaló :)

Viccen kívül: ebbe az országba az előző rendszerben belenevelődött, hogy az államtól lopni nem bűn, az azóta hatalomra került kormányok meg úgy viselkednek, hogy már az se érzi bűnnek a tőlük lopást, aki eddig igen. Majd ha lesz nekem is annyi pénzem, mint annak, aki a törvényt hozza, akkor betartom a törvényt. Most azonban nem tudom elítélni, hogy mindenki saját maga Robin Hoodja és annyit ügyeskedik vissza a tőle különféle adók címén elrabolt pénzből, amennyit tud. Azért ez nem ugyanaz a kategória, mint a hetvenéves Mariska néni megtakarított tízezer forintját elrabolni.

Ja, a nejlonszatyros sztorit még nem hallottam. Én úgy tudom, gyógyszerekkel csinálják. Édesanyám kórházi dolgozóktól is hallotta. Persze névvel egyik se vállalhatná fel, mert nyakán lenne minden ombudsman Miskolctól Brüsszelig.

Ha tényleg moderálja a hozzászólásokat, hogy került be a "Madárijesztő" néven író valaki bejegyzése?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések