kedd, december 16, 2008

Kár


Nemzetünk nyilván hatalmas egyetértésével eljutottunk odáig, hogy a „munkakerülő” cigányokat – is, de elsősorban őket – immár szociális törvényileg is megrendszabályozhatjuk.

Az egyetértés és a vágyakozás néplélekből kiszabaduló közsóhaja május óta hallható országszerte. Akkoriban Monok derék polgármestere – aki olyannyira vérdemagóg, hogy nyilván hamarosan Fidesz- vagy inkább Jobbik-színekben országgyűlési képviselő is lesz – bejelentette, hogy csak az a munkaképes ember kaphat segélyt, aki elfogadja a közmunkát. Törvénytelen volt – sebaj, most törvényesítjük.

A szocialista kormányzat a könnyebbik utat választotta: fölmerült ugyan - ám a körülményekre való tekintettel alá is merült -, hogy talán inkább a munkát kellene vonzóvá tenni, mielőtt a „munkakerülést” büntetjük. Hogy megérje dolgozni, a munka önköltsége mellett több maradjon, mint amennyi a segély lenne.

Egy olyan országban, ahol szociális dumát sokat hallunk, ám közmegegyezésre számot tartó terv még csak nem is körvonalazódik arra vonatkozóan, hogy mit csináljunk a rettenetes körülmények között élő emberek millióival, pláne a cigányok százezreivel.

Magyarország szégyene, hogy hat évnyi baloldali kormányzás alatt még vízió se született arról, hogy mi lesz, mondjuk öt év múlva a mélyszegényekkel. Helyette magánvízióink lehetnek: merre vezet az az erőszakhullám, amivel szemmel láthatóan senki semmit nem tud kezdeni – kivéve a szélsőjobboldalt, amely kitűnő, de annál undorítóbb érzékkel telepedett rá a cigánykérdésre.

Nyilván adni kellett valamit a habzó szájúaknak. Hátha elég lesz ennyi. Kétlem. A habzó száj mindig éhes.

Kár volt engedni. Ha ez valaminek a kezdete, akkor a történelmi felelősség a szocialistáké.



6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na elárulom neked, büdös zsidó, hogy a cigány a te fogalmaid szerint vérrasszista nép. Kivétel nélkül, mindegyikük. Sokkal jobban utálnak minket, mint ti, zsidók. Konkrétan, ölni is akarnak a legtöbben, és ők aztán nem válogatnak az eszközökben.

Pocakos írta...

"....Magyarország szégyene, hogy hat évnyi baloldali kormányzás alatt még vízió se született..." (AI)

Szerintem ez nem Mo. szégyene, hanem a baloldalé. A sokat markol, keveset fog elv érvényesül(t). No, és mindezt "entellektuálisan": esélyegyenlőség meg hasonló jelszavak alatt. Közben, persze küzd a mindenhol keresztbetevő ellenzékkel, és a világban kialakult gazdasági nehézséggel.

Ami Mo. szégyene: ezzel a (cigány) témával való komoly, beható foglalkozás abszolút hiánya. Én már a 80-as években olvastam (talán Ferge) tanulmányokat (Valóság v. Mozgó Világ) erről a közeledő társadalmi problémáról. A computer terjedése, a magasan kvalifikált munkaerő igénye, és az ezt megsínylő segédmunkás, betanítottmunkás tömegek, elsősorban cigányok kilátástalan helyzete, reménytelen jövője.

Szemléletváltás kell! A parlamentben - szó szerint! - (nép)képviselők kellenek, nem pedig (párt)politikusok. A képviselő valóban képviselje választókörzetét, az ottani problémákat próbálja megoldani. Talán akkor lenne - valamicske - előrelépés.

Névtelen írta...

Lebuktál Iván! ;)

http://ugocsa.blog.hu/2008/12/18/bulvar_az_elso_magyar_smer_szimpatizans

Pocakos írta...

kieg. az előbbi gondolat(om)hoz.

"...Monok derék polgármestere – aki olyannyira vérdemagóg,..." (AI)

Szerintem nem az a megoldás, hogy a tagot (csak) "minősítsük", hanem oda kell figyelni a (helyi) problémára, és segíteni kell(ene) egy elfogadható megoldás megtalálásában.

Csak ismételni tudom magam és az aktuális amerikai példát. Paulson pénzügyminiszter irt három oldalas levelet, amelyben (mentőcsomagként) "pénzátutalást" kért a Wall Street számára. A képviselők ezt (a nép érdekében!) 100 oldalasra egészítették ki, amelyben különféle feltételeket és garanciákat kértek a pénz felhasználsáról, visszafizetésére - elvégre az adófizetők, és választóik pénzéről volt/van szó! A problémát egy hét alatt megoldották, megadták a pénzátutaláshoz szükséges (parlamenti) engedélyt, hozzájárulást. Egyetlen képviselő sem szidta a kormányt, Bush elnököt, hogy ezt a szart ő csinálta, oldja meg.

Szóval, szemléletváltás kell!

Gabriel Ghone írta...

Szasz,

Boldog az Új Évet?

Meg kellene tanulni, hogy a szociális segélyeket (munkanélküli, stb) nem az alanyoknak szánják, hanem az adófizetök biztonságát próbálják növelni. A kistulajdonosok, meg a nagyok is megkapják a pénzt, mert a szegény vesz kenyeret, meg ezt azt... A haszon forog... az adók is jönnek be... s a szegények is megélnek.. tessék végiggondolni.
(ha cigányok ha nem)

üdv

Gábor

Névtelen írta...

Ezek az A.I. féle emberkék csak ennyit tudnak, nem a cigányokat féltik hanem a saját fajtájukat. A cigányok csak egy védőpajzs számukra. Ráadásul ostoba betanult szöveget nyomnak, nulla egyéni gondolat. Legjobb lenne szépen összeereszteni őket az elvakult árpádpádsávosokkal és gárdistákkal. Nyírják csak ki egymást szépen! Végre a normális emberek nyugalomban élhetnének, nem ebben az állandó egymást marásban, utálkozásban, élősködő, ingyenélő idegenek felforgató, álliberális rendszerében...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések