szerda, január 18, 2006

Szárazba való behatolás következményei

Elképesztő, miket lehet olvasni. Hogy az áltudományos hülyeség hogyan terjed, pláne az Internet segítségével, arra emelkedett példa ez a minden bizonnyal nagy érdeklődésre számot – vagyis sok kattintást hozó - tartó cikk: A fityma hiányának szerepe a nők orgazmusában.
Az ausztráliai Bond Egyetem munkatársa, Gregory J. Boyle és kollégái megerősítették O'Hara és O'Hara felmérésének eredményét: körülmetélt férfiakkal a nők nehezebben érik el az orgazmust.
A vagina szárazsága az egyik leggyakoribb női szexuális zavar, és további nehézségek léphetnek fel, ha a nő partnere körül van metélve. O'Hara és O'Hara kutatásában a megkérdezett nők körében, akik szeretkeztek már körülmetélt és nem körülmetélt férfival is, 8,6 az 1-hez részesítette előnyben a nem körülmetélt partnert.
Végül arra a következtetésre jutottak, hogy a fityma fontos szerepet tölt be a nő természetes nedvességének előidézésében. Ez egy fontos nőgyógyászati felfedezés, mivel eddig a vaginaszárazság problémájával kapcsolatban nem merült fel, hogy amennyiben a partner körül van metélve, a nő testének reakciója normális.

Az van, hogy a körülmetéletlen férfi számára a száraz punciba való behatolás erős fájdalmat okozhat - pláne, ha van némi szűkület -, hiszen a fityma visszahajlik, a máskor fedett, védett felület erős dörzsölésnek lehet kitéve. Pláne, hogy feszül is, a megnövekedett méretek miatt. Ha ezt a fitymás ember el akarja kerülni, akkor erős izgalmi állapotba kell hoznia a nőt, vagy legalább a punciját, hogy az nedvezzen, síkosodjon, vagy legalább kicsit harmatos legyen. Ennek viszont az az egészen jól kiszámítható következménye, hogy az ilyen nő könnyebben jut orgazmushoz, mint az, amelyiket az úgynevezett „aktus” előtt nem, vagy nem nagyon kellett fölizgatni. Vagyis csakugyan: „a fityma fontos szerepet tölt be a nő természetes nedvességének előidézésében.” De ehhez kár volt annyit kutatni, elég lett volna pár nővel hálni.
A legjobb, ha a férfi kamaszkorában körülmetéletlenül kezdi el nembéli életét, majd amikor már rájön arra, hogy a szerelemben nem az orgazmus a legjobb, hanem az, hogy miképpen lehet azt elérni, akkor metélik körül. Így talán már nem szokik le a néha csak kényszerből fölvett jó örömszerző szokásairól. Amúgy a körülmetélés hasznossága vitatott, ám azt figyelembe kell venni, hogy azokon a vidékeken, amelyeken ez rituálisan kötelező, állítólag ismeretlen a méhnyak rákja. Az más kérdés, hogy az ilyen vidékek jelentős részén a nő nem nagyon számít embernek, öröme pedig pláne ne legyen. Vagyis a nők akkor cselekszenek helyesen, ha az izgatás és az orgazmus, valamint a saját egészségük érdekében arra törekszenek, hogy a férfiakat a legmegfelelőbb időben metéljék körül.

2 megjegyzés:

Pocakos írta...

Iván,
mikori ez a cikk? Én ugyanis nem találom az eredetit a net-en, a hírek között. Találtam viszont egy oldalt, ahol csak a körülmetélés hátrányairól van szó. Valóságos mozgalom a metélés ellen. Az a gyanúm, hogy ez valami sötét ármánykodás a zsidók és a muszlimok ellen.

Névtelen írta...

Én is olvastam ezt a szöveget, s hihetetlen nagy marhaság. A vagina nem a faroktól lesz nedves, hanem a magától (illetve a nyálkahártyában levő váladéktól, ami a nemi izgalom hatására fokozottabban termelődik (lásd úgy is mint "benedvesedik". A partner körülmetéltsége pedig kifejezetten segít a nőnek, hogy ne kerüljön be oda mindenféle kosz, ami akkor is megül a metéletlen péniszen, ha egyébként sokat mossák.
Jóvágású fiú, aki tudja, mit beszél!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések